رادیو مجازی اتاق ایران 22 اردیهشت 1403

در کمیسیون فناوری اطلاعات اتاق ایران مطرح شد

انتقاد فعالان حوزه فناوری اطلاعات از سنتی بودن روش‌های مالیاتی

کمیسیون فناوری اطلاعات، ارتباطات و اقتصاد رسانه اتاق ایران در نشست اخیر خود به بررسی وضعیت مالیات در حوزه ICT پرداخت. در حال حاضر به دلیل جدید بودن بحث‌های ICT و قدیمی بودن قوانین مالیاتی، متأسفانه چالش‌های جدی برای فعالان این حوزه وجود دارد.

04 اردیبهشت 1396
کد خبر : 8058
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

کمیسیون فناوری اطلاعات، ارتباطات و اقتصاد رسانه اتاق ایران در تازه‌ترین نشست خود با حضور مشاور اتاق ایران در بخش مالیات به چالش‌های فعالان حوزه ICT در مورد نحوه محاسبه و پرداخت مالیات به بحث و بررسی پرداخت.

سعید رسول‌اف، عضو کمیسیون فناوری اطلاعات اتاق ایران با انتقاد از تغییرات قانونی مداوم و پایدار نبودن مقررات در بحث مالیاتی، نحوه محاسبه و دریافت مالیات از فعالیت‌های ICT را پرچالش ارزیابی کرد و گفت: در حال حاضر فروشگاه‌های عرضه محتوا (APP Store) ها که ارائه‌دهنده خدمات هستند در روند فعالیت خود برای پرداخت مالیات دچار مشکل می‌شوند، زمانی که در این چرخه اپراتورهای تلفن همراه هم وارد می‌شوند، پیچیدگی امور بیشتر می‌شود. این نابسامانی به دلیل عدم تعریف قانونی جامع و کامل برای این دست از فعالیت‌های اقتصادی است.

بر اساس اظهارات این فعال اقتصادی ممیزهای مالیاتی شناخت درستی از این فضای کاری ندارند و با آن مانند سایر فعالیت‌ها برخورد می‌کنند. به‌طور حتم با فراگیر شدن ICT اگر سازمان امور مالیاتی فکری برای سیستم قدیمی مالیات کشور نکند در آینده نه‌چندان دور با مشکلات عدیده‌ای روبرو خواهیم شد.

در نهایت مقرر شد برای حل این چالش‌ها، نشستی با حضور مسئولان سازمان امور مالیاتی برگزار شود. ازآنجایی‌که اصلاح و دائمی شدن قانون مالیات بر ارزش‌افزوده نیز توسط مجلس در حال بررسی است، قرار شد پیشنهادات کمیسیون در این حوزه هر چه سریع‌تر برای مرکز پژوهش‌های مجلس ارسال شود.

محمدرضا طلائی، رئیس کمیسیون فناوری اطلاعات اتاق ایران در مورد تقاضای سازمان نظام صنفی یارانه‌ای برای تغییر نام به سازمان نظام صنفی فناوری اطلاعات و ارتباطات، قبل از آغاز سال 96 گفت: کمیسیون برای اعمال‌نظر خود در خصوص این تغییر نام که به دنبال آن آیین‌نامه‌های سازمان نیز تغییر می‌کند، تقاضای مورد نظر را برای امور حقوقی اتاق ایران ارسال کرد و این نهاد نیز نظر خود را مبنی بر غیرقانونی بودن تقاضای ارائه شده، اعلام کرد. این نامه بعد از امضای رئیس اتاق ایران برای معاون اول رئیس‌جمهور ارسال می‌شود.

در ادامه ویدا سینا، عضو این کمیسیون از تهیه شدن بسته حمایت از تولید در بخش سخت‌افزار با همکاری وزارت صنعت، معدن و تجارت خبر داد و پس از تشریح شاخص‌های ارزیابی موردنظر در این طرح و سایر بخش‌های موردنظر در آن گفت: این طرح کلیه صنایع کوچک، متوسط و بزرگ به‌غیراز ابرشرکت‌ها با 2 هزار کارمند را شامل می‌شود.

این فعال اقتصادی تصریح کرد: اگر طبق شاخص‌های اعلام شده شرکتی بتواند امتیاز بالایی بگیرد از تخفیف مالیاتی، بیمه سهم کارفرما و بیمه بیکاری، تسهیلات خرید ماشین‌آلات و تسهیلات خرید مواد اولیه برخوردار خواهد شد.

به اعتقاد سینا نباید با همه تولیدکنندگان در هر سطح و کیفیتی یکسان رفتار کرد و این بسته پیشنهادی که البته هنوز نهایی نشده و باید بررسی‌های بیشتری روی آن انجام شود، می‌تواند برای رتبه‌بندی شرکت‌ها مؤثر باشد.

در همین رابطه