رادیو مجازی اتاق ایران 22 اردیهشت 1403

رئیس اتاق البرز عنوان کرد

مبارزه قاطع با قاچاق کالا، بسترساز سرمایه‌گذاری در تولید

رئیس اتاق البرز گفت: تداوم مبارزه قاطع و مستمر با قاچاق و واردات بی‌رویه کالا، صاحبان سرمایه در داخل و خارج از کشور را به سمت سرمایه گذاری در بخش تولید و صادرات تشویق و هدایت می‌کند.

23 اردیبهشت 1396
کد خبر : 8331
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

رئیس اتاق البرز گفت: تداوم مبارزه قاطع و مستمر با قاچاق کالا، صاحبان سرمایه را به سمت سرمایه‌گذاری در بخش تولید و صادرات هدایت می‌کند.

رحیم بنا مولایی در میزگرد «اهمیت مبارزه با قاچاق کالا در تحقق اقتصاد مقاومتی» که با حضور مدیران کل تعزیرات حکومتی و نیروی انتظامی استان البرز برگزار شد، با اشاره به حرکت‌های شایان توجه دولتمردان در مبارزه با عوامل قاچاق کالا، اظهار امیدواری کرد: با پیروی از فرمایشات رهبر معظم انقلاب که همواره کارگزاران  نظام را به قاطعیت در مبارزه با قاچاق کالا و ارز فرا خوانده‌اند، دولت آینده نیز در این زمینه تلاشی در حد انتظار مقام معظم رهبری و جامعه داشته باشد.

بنامولایی با اشاره به فرمایشات مقام رهبری در خصوص حرام شرعی و قانونی دانستن واردات کالاهایی که مشابه آن در داخل کشور تولید می‌شود ،اضافه کرد: بیانات ایشان مسیر را برای قاطعیت همه مسئولان برای جلوگیری از واردات بی رویه هموار کرده است.

وی افزود: یکی از دلایل مهمی که به بخش تولید ضربات مهلکی وارد کرده واردات بی رویه و خودنمایی انواع محصولات  وارداتی قاچاق در بازار مصرف کشور است.

رئیس اتاق البرز گفت: رکود حاکم در بخش تولید و تعطیل و نیمه فعال شدن بسیاری از کارخانه‌ها که امروز به عنوان یک چالش اقتصادی جامعه را تهدید کرده، حاصل بی توجهی برخی مسئولان در سال‌های متمادی نسبت به اثرات مخرب قاچاق و واردات بی رویه از کانال‌های رسمی است.

وی افزود: در اجرای فرمان رهبر معظم انقلاب، سران و مجریان قوای سه گانه با هماهنگی و همکاری رفع  موانع تولید و اشتغال را  در دستور کار قرار داده‌اند از این رو پیش بینی می‌شود در یک برنامه میان مدت تا پایان سال 97 رونق نسبی جایگزین رکود حاکم در بخش تولید شود.

به عقیده بنامولایی، همزمان با جلوگیری از واردات بی رویه و مبارزه با قاچاق کالا، به تدریج صاحبان سرمایه در داخل و خارج از کشور برای مشارکت و سرمایه گذاری در بخش تولید کشور پیشقدم می‌شوند.

وی گفت: اگر امروز بسیاری از شرکت‌های مهم خارجی تمایل چندانی به مشارکت دربخش تولید ما ندارند به خاطر این است که محصولاتشان به صورت قاچاق و یا واردات بی رویه وارد بازار مصرف کشورمان می‌شود.

بنامولایی افزود: شرکت‌های خارجی هنگامی که مشاهده کنند دیگر کالاهایشان  وارد بازار ایران نمی‌شود و این بازار مهم را از دست می‌دهند، آنگاه از مشارکت و سرمایه گذاری در کشورمان استقبال خواهند کرد.

ترویج فرهنگ مصرف کالای ایرانی

این فعال اقتصادی، با اشاره به اینکه یکی از مشکلات عمده‌ای که بخش تولید کشور با آن مواجه است فرهنگ غلط مصرف کالاهای خارجی است، گفت: این مشکل در شرایطی خودنمایی می‌کند که محصولات مرغوب و مطابق با استانداردهای قابل قبول به وفور در داخل کشور تولید می‌شود.

بنامولایی تاکید کرد: رسانه‌ها به ویژه رسانه ملی می‌تواند در فرهنگ مصرف محصولات داخلی نقش موثری داشته باشند.

وی تاکید کرد: باید در زمینه الگوی صحیح مصرف، که فقدان آن می‌تواند اقتصاد یک کشور را فلج کند برنامه ریزی کنیم، چرا که تداوم وابستگی به واردات کالای خارجی و قاچاق کالا، مشکل حاد عدم توان عرضه در تولید داخلی را در پی خواهد داشت.

رئیس اتاق البرز افزود: موافقت نامه اصولی و پروانه تولید برای انواع محصولات بدون توجه به عرضه و تقاضا و بدون کمترین توجه به سرانه مصرف کشور صادر می‌شود که این امر مهم نیازمند برنامه ریری صحیح است.

وی ادامه داد: در شرایطی که تولید محصولی به فراوانی در بازار وجود دارد و انبارها مملو از آن محصول است، صدور موافقت نامه اصولی برای تولید آن محصول به اقتصاد کشور ضربه وارد می‌کند.

 اقتصاد آزاد و رقابت سالم

این فعال اقتصادی همچنین پیروی از اقتصاد آزاد را حرکتی در جهت ایجاد رقابت سالم عنوان کرد و گفت: باید قیمت‌ها بر اساس درجه بندی کالا و با توجه به نیاز و درخواست مشتری توسط صاحبان صنایع تعیین شود و دولت ضمن فاصله گرفتن از قیمت گذاری‌ها مسئولیت خطیر نظارت بر عرضه و تقاضا را برعهده گیرد.

رئیس اتاق البرز تاکید کرد: دولت باید بر اساس سرانه مصرف داخلی سرمایه گذاران را برای تولید محصولی هدایت نماید و برای صنایع اشباع در مناطق آزاد صرفاً جهت فعالیت‌های صادراتی انجام شود.

وی با تاکید بر حمایت قضایی از واحدهای تولیدی، افزود: در این نشست پیشنهاد شد برای حمایت قضایی از واحدهای تولیدی با حضور دادستان البرز در اتاق بازرگانی شعبه‌ای برای فعالان اقتصادی تشکیل شود.

ضرورت اجرایی شدن دولت الکترونیک

بنا مولایی در ادامه اظهاراتش با اشاره به بروکراسی پیچیده حاکم در نظام اداری کشور ، ضرورت اجرایی شدن و فراگیری سیاست‌های دولت الکترونیک را مورد تاکید قرار داد.

وی گفت: عملیاتی شدن دولت الکترونیک دسترسی بخش تولید به نیازهای اطلاعاتی را بر طرف می‌کند و ضمن صرفه جویی وکاهش هزینه‌ها توسعه گسترش ایجاد پنجره واحد در سازمانها را در برخواهد داشت.

رئیس اتاق البرز در ادامه به ماده پنجم قانون بهبود مستمر محیط کسب کار اشاره و تصریح کرد: این ماده، وظیفه ساماندهی و یکپارچه سازی تشکل‌ها را بر دوش اتاق بازرگانی گذاشته است.

این فعال اقتصادی با اشاره به نگاه حمایتی اتاق البرز از تشکل‌ها ادامه داد: بستر و فضا برای حضور تشکلهای بخش خصوصی در این اتاق فراهم بوده که این مهم فرصت را برای بهبود فضای اقتصادی استان فراهم خواهد کرد.

وی همچنین با اشاره به تشکیل شدن دبیرخانه مشترک میان اتاق بازرگانی، اصناف و تعاون افزود: ساماندهی تشکلها به منظور جلوگیری از فعالیت‌های موازی، ادغام و شبکه سازی و انسجام تشکلها از دیگر موارد قانونی مرتبط اتاق بازرگانی است.

وی ادامه داد: بخش خصوصی باید به عنوان موتور محرکه اقتصادی به ارائه پیشنهادات مؤثر در اصلاح قوانین برای پویایی اقتصاد کشور بپردازد.

وی با اشاره سیاست دولت در کاهش تصدی گری دولت، افزود: با واگذاری امور به مردم است که اقتصاد مقاومتی تحقق پیداد خواهد کرد.

بنا مولایی ادامه داد: ضروری است برای کاهش هزینه‌ها و یکپارچه سازی و جلوگیری از موازی کاری شکل‌های بخش خصوصی با یکدیگر منسجم شده و گام‌های استوارتری برای گرفتن منافع ملی و استانی خود بردارند.

اولویت تشکیل مراکز تصمیم سازی به جای مراکز تصمیم گیری

بنا مولایی اضافه کرد: تحول در اقتصاد کشور نیازمند آن است که دولت زیر ساخت‌های لازم را فراهم و در پی آن بخش خصوصی وظیفه خطیر اجرای برنامه‌های اقتصادی را به عهده  گیرد.

رئیس اتاق البرز با اشاره به مراکز متعدد تصمیم گیری گفت: ما اکنون در شرایطی قرار گرفته‌ایم که به جای تصمیم گیری باید مراکز تصمیم سازی ایجاد کنیم تا ضمن رفع انبوه مشکلات بخش صنعت ، راه را برای توسعه اقتصادی فراهم کنیم.

وی ادامه داد: باید افراد دانشمند، کارشناس و صاحب‌نظر در بخش صنعت مشکلات را حلاجی کنند و تصمیمات لازم را برای شکوفایی صنعت کشور در بلندمدت ارائه دهند تا به مرحله اجرا در آید.

در همین رابطه