رادیو مجازی اتاق ایران - 29 فروردین 1403

باید از ارج درس گرفت و امیدوار بود

امید است تا وزارت صنعت، معدن وتجارت حاصل تحقیقات خود را در مورد کارخانه ارج در اختیار صنایع لوازم خانگی قرار دهد تا مشکلات وارد شده بر این کارخانه در صنعت لوازم خانگی اشاعه و عمومیت نیابد.

محسن خلیلی‌عراقی

عضو هیات نمایندگان اتاق تهران
31 خرداد 1395
کد خبر : 1976
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک
امید است تا وزارت صنعت، معدن وتجارت حاصل تحقیقات خود را در مورد کارخانه ارج در اختیار صنایع لوازم خانگی قرار دهد تا مشکلات وارد شده بر این کارخانه در صنعت لوازم خانگی اشاعه و عمومیت نیابد.

محسن خلیلی، عضو هیات نمایندگان اتاق ایران

مشکلات دامنگیر کارخانه « ارج » که ظاهرا به توقف یا به گفته مسئولان محترم به نزول فعالیتهای این بنگاه صنعتی منجر شده است را همه در جراید خواندیم. یعنی صدای این واحد کهن صنعتی گرفتار را که یقینا سالها و سالها در جلسات مختلف تصمیم گیری و سیاست گذاری مطرح شده و بعضا در جمعهای خاص صنعتگران نیز تاحدودی از آن صحبت شده است، از طریق رسانه ها و با تبدیل شدن آن به فریاد شنیدیم و به خود آمدیم. فریادی که البته شاید چون « فریاد » است کمتر از دلایل و علل بروز واقعه را می توان در آن جست. براین اساس شاید یکی از توقعات صنعت لوازم خانگی از وزارت صنعت، معدن و تجارت این باشد که مشکلات کارخانه ارج را به لحاظ عوامل موثر بر تولید و فروش و بطور کلی بقا بررسی نموده و از بروز اتفاقات مشابه در این صنعت خدمتگزار که مایحتاج لوازم خانگی کشور را تامین می نماید جلوگیری نماید. آنچه به رسم مشکل در صنعت لوازم خانگی ملاحظه می گردد از جمله عبارتست از: رکود و تقلیل قدرت خرید داخلی، قاچاق، ورود رسمی و شبه رسمی گسترده لوازم خانگی خارجی، مشکلات نقدینگی، بالا بودن سود تسهیلات بانکی، عوارض ناشی  از تحریم ها در ورود بعضی از قطعات خارجی که هنوز اثر برجام بر آن ظاهر نشده است، تمایل قشر زیادی از مصرف کنندگان در خرید اجناس خارجی و عدم وجود بازار گسترده صادراتی به سبب سطح کیفیت و قیمت محصولات خانگی.

در شرایط حاضر اکثر سازندگان داخلی لوازم خانگی از پرشدن انبارهای خود از کالاهای ساخته شده به سبب دلایل بالا شکایت دارند.آنچه مسلم است مشکلات واحدهای سازنده لوازم خانگی ربط مستقیم با کیفیت محصولات آنها دارد. برندهای داخلی که از کیفیت بالا و به روز برخوردارند و محصولات شان طی سالهای متمادی آزمایش شده است و با رضایت عمومی روبروست با مشکلات کمتری مواجه اند، البته نه آنکه عاری از مشکل باشند. به عبارتی طرحهایی که از نظام تحقیق و توسعه و عنایت به مرغوبیت برخوردارند با مشکلات کمتری روبرو هستند ولی آنچه مسلم است مشکل فروش و رکود در کالاهای لوازم خانگی بهرحال ملموس و محسوس است.

اقتصاددانان کشور عزیزمان بدون تردید مشکل رکود را یکی از بارزترین معضلات پیش پای صنایع کشور بخصوص صنعت لوازم خانگی می دانند. مشکلات کارخانه « ارج » این برند خوشنام قدیمی هرچه باشد بررسی آن حائز اهمیت است چرا که تحقیق و بررسی موردی در خصوص کارخانه ارج می تواند وزارت صنعت، معدن و تجارت را به دریافت های ملموس و محسوسی برساند که رعایت آن ها شاید از تسری اتفاق حادث به سایر بنگاههای تولیدکننده لوازم خانگی جلوگیری نماید.

ولی آنچه از محسوسات شخصی اینجانب می باشد آن است که مشکلات واحدهای صاحب نظام تحقیق و  توسعه و  تولیدکنندگان مجهز به دانش روز، کمتر از معدل مشکلات حاکم بر بازار میباشد. لذا قبل از هرگونه رسیدگی بنیادین از سوی وزارت صمت به نظر اینجانب به طور مشخص به رغم تحمل تمامی مشکلات، اگر واحدها به تحقیق در زمینه مرغوبیت کالا و قیمت تمام شده و به روز بودن تولیدات خود بپردازند مستقل از مشکل زدایی های دولت محبوب و محترم میتوانند بسیاری از موانع را از سر راه  تولید محصولات خود بردارند.

امید است تا وزارت صنعت، معدن وتجارت حاصل تحقیقات خود را در مورد کارخانه ارج در اختیار صنایع لوازم خانگی قرار دهد تا مشکلات وارد شده بر این کارخانه در صنعت لوازم خانگی اشاعه و عمومیت نیابد. ضمن آنکه شاید بتوان از این وزارت معظم و سایر نهادهای پژوهشی و تحقیقی دیگر در قوای حکومتی درخواست نمود که وضعیت سایر بنگاهها در حوزه های دیگر صنعتی را نیز مورد بررسی و شناسایی قرار دهند که اخبار ناخوشایند و ناگواری از موارد بحرانی در سایر صنایع نیز به گوش می رسد. آخرین آنها شاید وضعیت وخیم و مشکلات واحدهای تولیدکننده سیمان کشور است که به گفته مسئول عزیز و فرهیخته این حوزه در بخش خصوصی در جلسه این هفته کمیسیون صنعت  و معدن اتاق، تعطیلی 20 تا 50 درصد از کارخانه های سیمان را تا آخر امسال در صورت عدم تمهیدات لازم رقم خواهد زد. هشداری که اگر خدای ناخواسته فکری برای آن نشود ابعادی بس بزرگتر و فاجعه آمیزتر در مقایسه با کارخانه « ارج » را گریبانگیر صنعت کشور خواهد کرد. امید است که مشکلات کارخانه « ارج » همه ما را نسبت به آینده صنعت و توسعه صنعتی کشور حساس تر نماید. انشاء الله.

در همین رابطه