رادیو مجازی اتاق ایران - 29 فروردین 1403

قواعد ورشکستگی

در کمیسیون مشترک صنایع و سرمایه‌گذاری اتاق ایران بررسی شد

شرایط ورشکستگی بنگاه‌های اقتصادی

به گقته نعمت‌الله حاج علی، مدیر کل اداره تسویه امور ورشکستگی ایران، 13 ایراد به قانون تجارت وارد شده که هنوز این مشکلات برطرف نشده‌است؛ چرا که قانون تجارت بسیار گسترده است و از آنجا که قانون ورشکستگی ذیل قانون تجارت قرار می‌گیرد، بررسی کل قانون تجارت به عمر یک مجلس قد نمی‌دهد.

سرمایه‌گذاری

علی‌اصغر جمعه‌ای در گفت‌وگو با پایگاه خبری اتاق ایران پاسخ می‌دهد

دولت چگونه می‌تواند از بنگاه‌های در حال‌ورشکستگی حمایت کند؟

جمعه‌ای رئیس اتاق سمنان از ورشکستگی بنگاه‌های اقتصادی می‌گوید و تدبیری که دولت برای رهایی این بنگاه‌ها از بحران به کار می‌گیرد. او به ستاد تسهیل واحدهای تولیدی و اعطای تسهیلات به بنگاه‌های کوچک و متوسط اشاره می‌کند؛ اما معتقد است باید ستاد، وضعیت واحدهای تولیدی، بازار فروش، توان رقابت و سهم آنها را در اقتصاد بررسی کند.

اقتصاد کلان

مهدی پازوکی، در گفت‌وگو با پایگاه خبری اتاق ایران

سیاست‌گذاری متناقض، عامل ورشکستگی بنگاه‌های اقتصادی است

پازوکی، اقتصاددان می‌گوید: برای حل مشکلات بنگاه‌های صنعتی باید پای دستگاه‌های تنظیم‌کننده دولتی به میان بیاید. صنایع باید «زیست‌مند» باشند تا بتوانند در شرایط رقابتی سرپا بمانند. تنها راه نجات صنعت، سرمایه نیست. باید تمام ارکان سیستم باهمدیگر هماهنگ باشند و در جهت تکمیل و تقویت همدیگر عمل کنند نه اینکه جمع اضداد باشند باهدف نیک.

صنعت و معدن

محمود تولایی در گفت‌وگو با پایگاه خبری اتاق ایران

بحران نقدینگی درد مشترک بانک‌ها و واحدهای تولیدی

تولایی، رئیس کمیسیون مالیات، کار و تأمین اجتماعی اتاق ایران، از دلایل ورشکستگی واحدهای کوچک و متوسط صنعتی می‌گوید: «در کشور ما به دلیل نبود استراتژی مدون و بلندمدت برای صنعت، برنامه‌ریزی‌ها برای حل مشکلات آن گذرا و سطحی است. باوجود اینکه میلیاردها تومان برای حل مشکل صنعت هزینه می‌شود ولی همچنان مشکلات پابرجاست و تکراری.»

اقتصاد کلان

محسن خلیلی عراقی در گفت‌وگو با پایگاه خبری اتاق ایران

دلیل اصلی ورشکستگی صنعت، عدم تخصص صنعت‌کاران است

خلیل عراقی، عضو هیات نمایندگان اتاق ایران از مشکلات صنعت و دلایل ورشکستگی آن‌ها می‌گوید. او به نقش اساسی تشکل‌ها در توسعه صنعتی معتقد است: «نهادهای صنفی بخش خصوصی باید با مدیریت و اصول علمی، انسانی، حرفه‌ای و اخلاقی در توسعه صنعتی کار کنند.»

صنعت و معدن

در نشست تخصصی کمیسیون بازار پول و سرمایه بررسی شد

برای اصلاح قانون ورشکستگی چه باید کرد؟

قانون تجارت تکه‌تکه شده است و به هر بخش آن اصلاحیه خورده است. ما باید بگوییم این قوانین موانع حاکم بر کسب‌وکار مردم است، قانون باید ساده و مدون باشد و هر روزی هر بخشی از آن را تغییر ندهد. با اصلاحیه مجلس قبلی تمام بنگاه‌های بخش خصوصی هم دچار اشکال می‌شوند. خود آن‌ها هم اعتقاد دارند که این نوعی دخالت در فعالیت‌های بخش خصوصی است.

کمیسیون‌های تخصصی

سیده فاطمه مقیمی در گفت‌وگو با پایگاه خبری اتاق ایران

بنگاه‌های کوچک و متوسط در حال ورشکستگی هستند

سیده فاطمه مقیمی، عضو هیات نمایندگان اتاق ایران می‌گوید: باید قوانین و مقررات برای رشد کسب و کار کوچک و متوسط متناسب با نیاز این واحدها تدوین و تصویب شود. در ورشکسته شدن واحدهای کوچک و متوسط عوامل خرد و کلان اقتصادی دست به دست هم می‌دهند تا در نهایت این واحدها را به ورطه سقوط می‌کشند.

اقتصاد کلان

محمدقلی یوسفی در گفت‌وگو با پایگاه خبری اتاق ایران

با استراتژی نادرست دولت‌ها، ورشکستگی در انتظار بنگاه‌هاست

یوسفی، اقتصاددان می‌گوید: سیاست غلط ثمر نخواهد داشت و دولت در مواجهه با بنگاه‌های اقتصادی استراتژی درستی ندارد. عدم شناخت مسئله و استراتژی غلط به مشکلات بنگاه‌ها دامن می‌زند و یکی از این مشکلات ورشکستگی آنهاست.

اقتصاد کلان

ورشکستگی در قوانین حقوقی ایران چه جایگاهی دارد؟

مقررات حاکم برای بدهکاران غیرتاجر و تاجر متفاوت است

موسوی شهری، وکیل پایه یک دادگستری معتقد است ورشکستگی براثر اینکه تاجر ورشکسته مرتکب اقدامی با سوءنیت یا توام با مسامحه و یا بی‌احتیاطی نسبت به قانون انجام دهد، سه دسته‌اند: ورشکستگی عادی، ورشکستگی به تقصیر، ورشکستگی به تقلب؛ هر کدام از اینها احکام و قوانین خاصی دارد.

اقتصاد کلان

حسین سلیمی در گفت‌وگو با پایگاه خبری اتاق ایران

قوانین ورشکستگی نیاز به بازنگری دارد

حسین سلیمی می‌گوید: در ایران قوانین ورشکستگی از بقای شرکت‌ها حمایت نمی‌کند بلکه بیشتر به بازگرداندن بدهی توجه دارد و این برخلاف قوانین برخی از کشورهاست که از ورشکسته‌های بدون تقصیر حمایت می‌کند.

اقتصاد کلان