نشست هیات تجاری بلندپایه اروپایی و فعالان اقتصادی ایرانی در حوزه کشاورزی، صنایع غذایی و توسعه روستایی برگزار شد؛ میزبان این نشست اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران است که در هتل اسپیناس برگزار شده است. مسعود خوانساری، ر رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران در ابتدای این نشست گفت: «مشکلات بانکی همچنان به قوت خود باقی است که اگر این مشکلات حل شود حجم تجارت ما با اروپا میتواند بیشتر میشود.»
خوانساری در نشست فعالان اقتصادی اتاق بازرگانی تهران و هیات تجاری کمیسیون کشاورزی و صنایع غذایی اتحادیه اروپا، گفت: «مشکلات بانکی همچنان به قوت خود باقی است که اگر این مشکلات حل شود حجم تجارت ما با اروپا میتواند بیشتر میشود.»
مسعود خوانساری در نشست فعالان اقتصادی اتاق بازرگانی تهران و هیات تجاری کمیسیون کشاورزی و صنایع غذایی اتحادیه اروپا، اظهار کرد: «بعد از توافق هستهای بیش از ۲۰۰ هیات تجاری به ایران آمدند که عمدتاً این هیاتها از اروپا بودند.»
او ادامه داد: «کشور ایران با توجه به موقعیت ویژهای که دارد از جذابیتهای زیادی برخوردار است و قطعاً پتانسیلهای بسیار خوبی برای سرمایهگذاری دارد. در بخش کشاورزی بیش از ۱۰۰ میلیون تن تولیدات کشاورزی داریم و در خیلی زمینهها محصولات کشاورزیمان را صادر میکنیم.»
رئیس اتاق تهران تصریح کرد: «در ارتباط با اتحادیه اروپا در بخش کشاورزی میتوانیم مکمل یکدیگر باشیم. ایران با جمعیتی بیش از ۸۰ میلیون و در کنار کشورهای همسایه خود یک بازار ۴۰۰ میلیونی را تشکیل میدهد که میتواند نیازهای کشورهای همسایه را هم تأمین کند. ایران و اتحادیه اروپا میتوانند درزمینهٔهای مختلفی مثل صنایع غذایی همکاری کنند. همانطور که در حال حاضر ایران به خیلی از کشورهای همسایه خود صادرات محصولات صنایع غذایی دارد. مطمئناً اروپا هم میتواند با سرمایهگذاری کشورهای همسایه ما را هم پوشش دهد. اتاق بازرگانی تهران تلاش کرده بعد از برجام دفتری را بهعنوان دفتر سرمایهگذاری ایجاد کند تا نیازهای داخل را برآورده کند و مشکلات سرمایهگذاری را رفع کند.»
خوانساری ادامه داد: «از بعد ترانزیت ایران در مسیر شاهراههای شمال، جنوب، جنوب به شمال قرار دارد و ایران محل خوبی برای ترانزیت کالاها خواهد بود. بهطورکلی بیش از ۶۰ درصد تجارت ایران و اروپا پس از برجام افزایش پیداکرده است که میتواند بیشتر از این هم شود.»
او درباره مشکلات بانکی تصریح کرد: «مشکلات بانکی همچنان به قوت خود باقی است که اگر این مشکلات حل شود حجم تجارت ما با اروپا میتواند بیشتر هم شود. امیدواریم با نشستی که امروز بین فعالان کشاورزی ایران و اروپا برگزار میشود زمینههای بیشتری برای همکاری شناسایی شود و گامهای بلندتری برای همکاری برداشته شود.»
هوگان: سختگیرانهترین استانداردها در صنعت غذایی است
بعد از پایان سخنرانی مسعود خوانساری، «فیل هوگان»، کمیسیونر کشاورزی و توسعه روستایی اتحادیه اروپا سخن گفت. او در این نشست بابیان اینکه استانداردهای بالا در حوزه غذا منجر به ارتباط خوب میان ایران و اروپا خواهد شد، گفت: «سختگیرانهترین استانداردها را در سطح دنیا در حوزه صنایع غذایی داریم.»
هوگان، افزود: «بیش از ۴۰ شرکت بسیار خوب از ۱۹ کشور اتحادیه اروپا در این جلسه حضور دارند و ظرفیتهای بسیار بالایی برای همکاری در بازار ایران وجود دارد، بهنحویکه در بخش لبنیات، گوشت، سایر مواد غذایی، سبزیجات و شکلات و نیز دانههای گیاهی برای خوراک دام نیز میتوانند همکاریهای خوبی را صورت دهند.»
کمیسیونر کشاورزی و توسعه روستایی اتحادیه اروپا تصریح کرد: «ایران 80 میلیون نفر جمعیت دارد که نیمی از آنها نیز جوان هستند، پس مصرفکنندگان زیادی در ایران وجود دارد و این فرصت خوبی برای اروپا است، ضمن اینکه دولت ایران به دنبال این است که برای بهبود صنایع غذایی ایران نیز گام بردارد.
وی تصریح کرد: «ایجاد مسیرهایی برای همکاری درزمینهٔ صنایع غذایی ایجاب میکند که شرکتهای ایرانی بتوانند نیازهای مشتریان را بشناسند و محصولات خوبی را در بخش پردازش و فراوری صنایع غذایی گام بردارند.»
هوگان، خاطرنشان کرد: «در بخش ایجاد زنجیره غذایی نیز پوشش خوبی را فراهم خواهیم آورد، ضمن اینکه در اتحادیه اروپا، سختگیرانهترین استانداردها را برای کنترل صنایع غذایی اعمال میشود.» او ابراز امیدواری کرد که این جلسه فرصت همکاری میان ایران و اروپا را ایجاد کرده و شرکتها بتوانند باهم همکاری بیشتری داشته باشند، البته ملاقات رودررویی نیز تدارک دیدهشده است و اگر بخواهیم اهداف را در هر دو سمت به دست آوریم، باید همدیگر را خوب بشناسیم.»
کمیسیونر کشاورزی و توسعه روستایی اتحادیه اروپا بابیان اینکه دو طرف باید شناخت دقیقی از قوانین یکدیگر داشته باشند، تأکید کرد: «در زنجیره فراوری غذایی تلاش داریم همکاری مشترکی را ایجاد کنیم، ضمن اینکه باید مطمئن شد که در مورد مواد غذایی حیوانی، خوراک سالمی مصرف میشود و در زنجیره انتقال و حملونقل و برچسب و ردگیری محصولات غذایی باید دقت کافی صورت گیرد، البته ما در اتحادیه اروپا استانداردهای بالایی را در عرصه غذایی، دنبال میکنیم.»
او اظهار داشت: «این سیاستها در اتحادیه اروپا از سوی وزرای کشاورزی و مواد غذایی وضع میشود تا بتوان شهروندان را در حوزه سلامت بیشتر تضمین کرد. به این معنا که باید صنایع غذایی پایدار بوده و محیطزیست را نیز حفظ کنند.»