کمال حسینی ، رئیس اتاق سنندج
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج ضمن انتقاد از شیوه مدیریت مرزهای کردستان گفت: معیشت 500 هزار نفر از مردم مرزنشین شامل تجار و بازرگانان، کولبران و فعالان بخش حمل و نقل به نوعی از طریق مرز تأمین میشود. این در حالی است که شغل آنها بسیار پرفراز و نشیب و بدون ثبات و متأثر از مسائل سیاسی است و این نگرانی همواره وجود دارد که با کوچکترین تغییرات سیاسی مرز بسته میشود.
سیدکمال حسینی گفت: سیاسیون ما باید این مسائل را در محاسبات خود ببینند و از سیاست برای اقتصاد خرج کنند. یکی از مزیتهای اصلی اقتصاد استان کردستان بحث خدمات تجاری است که اعظم آن هم مرز بودن با اقلیم کردستان است. تغییرات در سیاستهای مدیریت مرز به طور مستقیم بر زندگی ساکنان استان تاثیرگذار است.
حسینی اضافه کرد: برآیند رویکرد سیاسی باید توسعه اقتصادی و ارتباطات اقتصادی باشد و این مهم باید در مسائل مرزی بیشتر خود را نشان دهد. ضروری است به نحوی عمل شود که در آینده ثباتی در مرزها حاکم باشد و معیشت مردم به بهترین شیوه تأمین شود. قطعاً هدف دولت در اجرای طرح ساماندهی مرز، ایجاد نارضایتی در بین مردم نبوده اما باید پذیرفت عدم کار کارشناسی در این طرح مشکلاتی پیش آورده است.
وی تاکید داشت: اگرچه استان کردستان در بازه زمانی کوتاه نمیتواند به استان صنعتی تبدیل شود اما فراموش نکنیم که کردستان به واسطه وجود 232 کیلومتر مرز مشترک با عراق یکی از مهمترین دروازههای تجارت و ارتباطات اقتصادی با کشورهای دیگر است.
حسینی به شفافنبودن درآمد مرز نیز انتقاد کرد و گفت: درآمد از مرز به حساب خزانه واریز میشود اما اینکه در کجا هزینه میشود شفاف نیست. باید شفافسازیهای لازم در زمینه نحوه هزینه درآمدهای مرز نیز انجام شود.