حسن روحانی رئیس جمهور صبح امروز هنگام تقدیم لایحه بودجه 99 به مجلس گفت: بودجه 99 بودجه ایستادگی و استقامت در برابر تحریم است این بودجه به دنیا اعلام میکند که علی رغم تحریم ما کشور را اداره خواهیم کرد.
حسن روحانی رئیس جمهور صبح امروز هنگام تقدیم لایحه بودجه 99 به مجلس گفت: بودجه 99 بودجه ایستادگی و استقامت در برابر تحریم است این بودجه به دنیا اعلام میکند که علی رغم تحریم ما کشور را اداره خواهیم کرد.
او خاطرنشان کرد: دشمنان در طرح شکست اقتصاد ایران اسلامی ناکام مانده اند و دولت طبق خواست مردم و مجلس در اقتصاد کلان گامهای قابل ملاحظه ای برداشته و کشور در مسیر توسعه و رونق است.
روحانی با بیان اینکه سال گذشته و هنگام تقدیم لایحه بودجه سال ۹۸ در سختترین شرایط تحریم بودیم، خاطرنشان کرد: در محضر شما وعده دادیم که دولت همه توان و امکان خود را بکار خواهد گرفت و در کنار استواری ملت بزرگ ایران و ارکان دیگر نظام از جمله مجلس شورای اسلامی، خواهد توانست بودجه را محقق سازد و تا امروز چنین بوده است.
مهمترین نکات سخنان رئیس جمهور به شرح زیر است:
- ۹ ماه از سال ۹۸ گذشته است و طی این ۹ ماه، بودجههای جاری به موقع پرداخت شده و تاکنون ۳۴ هزار میلیارد تومان از بودجه عمرانی نیز پرداخت شده است و طرحهای مهم و اساسی که مد نظر دولت بوده، یا افتتاح شده و یا تا پایان سال افتتاح خواهد شد.
- برآوردها این است اقتصاد منهای نفت ما امسال مثبت باشد و امیدوارم ما به این هدف امسال دست پیدا کنیم.
- صنایع حاضر در بورس، در ماههای گذشته رشد ۳.۷ درصد در تولید و ۱۴.۵ درصدی در ارزش و فروش داشته و این به این معناست که مسیر صحیحی در اقتصاد کشور آغاز شده است
- در دولت یازدهم و دوازدهم مجموعا تاکنون ۳۵ سد افتتاح شده است.
- 25 تصفیه خانه و ۶۲ تصفیه خانه فاضلاب در دولت یازدهم و دوازدهم افتتاح شده که این به معنای آن است که در زمینه کشاورزی، آب و برق حرکت ما حرکت درست و مثبتی بوده است.
- در سال گذشته برای اولین بار در تاریخ توانستیم در پارس جنوبی تولیدمان از قطر افزایش پیدا کند در حالی که در سال ۹۲ تولید ما نسبت به قطر نصف بوده است و قطر دو برابر ما گاز تولید میکرده است.
- ما در بخش میادین نفتی مرزی غرب کارون که هفتاد هزار بشکه در روز تولید می کردیم امروز ۳۵۵ هزار بشکه تولید میکنیم این به معنای آن است که تولید ما حدود ۷ برابر شده است .
- با طرحی که وزارت راه و شهرسازی تدوین کرده و ۱۸۰ هزار واحد را در طول یکی دو هفته پیش آغاز کرده برای اجرا و عملیات و ۴۰۰ هزار واحدی که قول داده تا آخر دولت اجرایی و عملیاتی خواهد کرد.
- حدود ۱۰۷ هزار منزل مسکونی در بخش زلزله زده ترمیم یا احداث کردیم و در بخش سیل ۱۴۷ هزار واحد مسکونی ترمیم و یا در حال احداث است که امیدواریم تا پایان سال تکمیل شود.
- ۷۰هزار میلیارد تومان اعتبار بودجه عمرانی برای سال آینده مد نظر قرار گرفته است؛ از ابتدای دولت تدبیر و امید از ۱۱ هزار میلیارد تومان اعتبار در سال ۱۳۹۱ به تدریج به 70 هزار میلیارد تومان در سال آینده رسیده ایم.
- بودجه عمرانی کشور در ۶ سال گذشته بیش از ۶ برابر شده است و امیدوارم در بخش عمرانی طرح هایی که مد نظر است را اجرایی کنیم.
- خودکفایی ما در زمینه غذایی در آغاز دولت یازدهم ۵۷ درصد بوده است و امروز بالای ۷۳ درصد است .
- پیش بینی ما این است تا پایان سال آینده خودکفایی در انرژی مواد غذایی به ۸۲ درصد برسد.
- در زمینه ریلسازی که در بودجه سال جاری و سال آینده تاکید شد که ریل به عنوان مسیر حمل و نقل اساسی در کشور مد نظر قرار گرفته است. تا پیش از دولت یازدهم کل ریل کشور حدود ۱۰هزار کیلومتر بوده است اما امروز ۱۱ هزار و ۳۰۰ کیلومتر است و اگر با خط دوم و سوم محاسبه کنیم طول آن حدود ۱۴ هزار کیلومتر می شود که یک حرکت سریع و خوبی داشتیم و در سال آینده نیز این روند ادامه خواهد داشت.
- سال آینده امیدواریم راه آهن یزد – اقلید و رشت – بند انزلی و چابهار – زاهدان تکمیل شود.
- در زمینه نفت گاز و بنزین امروز نه تنها خودکفا شده ایم بلکه صادرات هم داریم.
- بر اساس آخرین گزارش وزارت نفت در پایان سال ۹۸، تولید بنزین در روز به ۱۱۰ میلیون لیتر می رسد در حالی که در آغاز دولت یازدهم تولید آن ۵۲ میلیون لیتر در روز بوده است.
- به غیر از مساله دریاچه ارومیه که شرایط آن بسیار امیدوار کننده است، وضعیت دیگر تالاب ها نیز نسبت به سال های گذشته بهبود یافته است.
- در زمینه بنزین و گازوییل بزرگترین طرح ها را برای مسائل محیط زیست کشور اجرا کردیم و اکنون ۷۵ درصد بنزین مصرفی کشور و حدود ۷۵ میلیون لیتر بنزین کشور یورو ۴ و یورو ۵ است.
- طرح تحول سلامت را مانند گذشته در سال آینده هم به حول و قوه الهی ادامه میدهیم. این طرح از افتخارات بزرگ دولت یازدهم و دوازدهم است و انشاءالله تا پایان دولت دوازدهم در کنار این طرح خواهیم بود.
- تا پایان سال ۱۳۱ هزار تخت بیمارستانی و تا پایان سال ۹۹ به جای ۹۶ هزار، انشاءالله ۱۳۷ هزار تخت بیمارستانی خواهیم داشت.
- در مورد هزینههای بیمه سلامت، امروز به جای ۳۷ درصد در شهر ۱۰ درصد و در روستا ۵ درصد به عهده مردم است و این خدمت بزرگی است که طرح تحول سلامت انجام میدهد و ما این طرح تحول سلامت را ادامه میدهیم.
- ما برای کالاهای اساسی ارز ۴۲۰۰ تومانی اختصاص دادیم و برای بودجه سال ۹۹ هم برای کالاهای اساسی اختصاص خواهیم داد.
- حتی کالاهای غیراساسی هم با ارز نیمایی خواهد بود که در این بودجه ما ارز نیمایی را ۸۵۰۰ تومان مدنظر قرار دادیم.
- در سال جاری ۲۰ درصد حقوقها را افزایش دادیم و در سال آینده هم ۱۵ درصد افزایش بدهیم. یعنی در این دو سال ۳۵ درصد بر حقوق و مستمریها اضافه کردیم و این به معنای آن است که اقشاری که تحت فشار هستند، قدری از فشار بر آنها کاسته شود.