در جلسه شورای گفت‌وگوی استان اصفهان مطرح شد

تشکیل کنسرسیوم بانکی برای کمک به تولید استان اصفهان

در هشتاد و هشتمین جلسه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان اصفهان مقرر شد به‌منظور کمک به واحدهای تولیدی، صنعتی و سرمایه‌گذاری کنسرسیوم بانکی در حدود اختیارات استان تشکیل شود.
تاریخ: 19 خرداد 1399
شناسه: 33451

استاندار اصفهان با اشاره به گزارش عملکرد مقایسه‌ای شورای گفت‌وگوی استان‌ها در سال 98 از سوی وزارت کشور، عملکرد شورای گفت‌وگوی استان اصفهان را مطلوب دانست.

عباس رضایی، در جلسه شورای گفت‌وگوی استان اصفهان، تشکیل کمیته‌های کارشناسی شورا را در ایفای نقش اصلی استان اصفهان به‌عنوان استانی تأثیرگذار، مهم ارزیابی کرد.

 رئیس شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان اصفهان در ادامه با بیان اینکه پنجره واحد کسب‌وکار در راستای دستور مقام معظم رهبری ایجاد شده است، خواستار تشکیل تیمی از سوی اداره کل امور اقتصادی و دارایی استان و استفاده از پتانسیل‌های موجود در اتاق بازرگانی و دیدگاه‌های کارشناسی پارلمان بخش خصوصی اصفهان به‌منظور راه‌اندازی دومین پنجره واحد کسب‌وکار کشور در اصفهان شد.

رضایی با تأکید بر اینکه کرونا را تمام‌شده تلقی نکنید و هنوز وارد دوران پساکرونا نشده‌ایم، تحقق ایمنی جمعی برای بهبود وضعیت موجود را بسیار مهم دانست و خواستار به‌روز شدن مطالعات این حوزه برای کاهش حداکثری تبعات این ویروس مهلک شد.

او در ادامه بر لزوم افزایش تعامل و ارتباط دستگاه‌های اجرایی استان اصفهان با وزارتخانه‌ها و سازمان‌های مرکزی تأکید کرد.

رضایی از سفر قریب‌الوقوع سرپرست وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت به اصفهان و طرح مشکلات صنوف مختلف استان با وی خبر داد.

استاندار اصفهان با معرفی طرح‌هایی با قابلیت جذب سرمایه‌گذار گفت: اجرای این طرح‌ها نه‌تنها برای سرمایه‌گذار ارزش‌افزوده خواهد داشت بلکه برای پیشرفت استان نیز مفید خواهد بود.

رضایی خواستار تشکیل تیمی از سوی معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری، ارگان‌های دارای طرح‌های با قابلیت سرمایه‌گذاری و واگذاری و همچنین اتاق بازرگانی برای اجرایی شدن توسعه سرمایه‌گذاری در اصفهان شد.

در ادامه مسعود گلشیرازی، رئیس اتاق اصفهان نیز با اشاره به آغاز به کار مجلس یازدهم شـورای اسـلامی گفت: مجلس یازدهم به دلیل شروع فعالیت در زمان وقایع بزرگ اقتصادی و سیاسی نسبت به مجالس دیگر از اهمیت بیشتری برخوردار بوده و لازم است در موضوعات اقتصادی نقش فزون‌تری ایفا کند.

او با بیان اینکه حفظ استقلال، توسـعه و پیشرفت، توجه ویژه به معیشت مردم و برقراری عدالت اجتماعی ازجمله آرمان‌های نظام مقدس جمهوری اســلامی ایران است، تأکید کرد این امور باید مبنای جهت‌گیری و عملکرد مجلس جـدید قرار گیرد.

دبیر شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان اصفهان در ادامه خواستار استفاده از ظرفیت‌های جامعه در اجرای کامل قوانین مصــوب و نظارت بر آنها شد و افزود: نقش‌آفرینی مردم در بخش اقتصاد می‌تواند در مشـارکت بخش خصوصی و اتاق بازرگانی در تدوین آیین‌نامه‌ها و دستورالعمل‌های اجرایی قوانین اقتصادی مانند قانون بهبود فضای کسب‌وکار متبلور شود.

گلشیرازی ابراز امیدواری کرد: در سال جهش تولید رویکرد مجلس یازدهم در بخش‌های مختلف و به‌ویژه اقتصاد، رویکردی مردم محور داشته و مشارکت پررنگ بخش خصوصی را به دنبال داشته باشد.

رئیس اتاق اصفهان صدور بخشنامه‌ها و آیین‌نامه‌ها بدون مشارکت بخش خصوصی را جزو رنج‌نامه‌های این بخش عنوان و تصریح کرد: توجه ویژه به رعایت قوانین در راستای ارتقاء امنیت اقتصادی و تسهیل فضای کسب‌وکار نیازمند ایجاد ساختار و توجه به فرهنگ خدمت مخلصــانه به مردم و کارآفرینان در تمامی لایه‌های دستگاه‌های اجرایی است.

او همچنین با اشاره به ساختارهای ایجاد شده در اتاق بازرگانی به‌منظور توانمندسازی فعالان اقتصادی در دوران کرونا و پساکرونا، ایجاد اولین شورای حل اختلاف صلحی در اتاق بازرگانی اصفهان و راه‌اندازی پنجره واحد کسب‌وکار را امیدبخش، تسهیل‌کننده و قوام‌بخش فعالیت‌های اقتصادی دانست.

گلشیرازی در ادامه با بیان اینکه به اعتقاد اهالی کسب‌وکار سیاست‌های ارزی و تجاری کشور با شعار سال متناسب نیست، خواستار بازنگری و چاره‌اندیشی سریع این سیاست‌ها از طریق مشورت با بخش خصوصی شد.

دبیر شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان در ادامه از آغاز داوری تیم‌های صادراتی در شتاب‌دهنده‌ها در هفته جاری خبر داد. گلشیرازی در پایان سخنان خود تدوین بسته جامع حمایت فرابخشی به‌منظور حمایت از پیشران‌های اقتصادی را در کنار بسته‌های حمایتی دستگاه‌های اجرایی حائز اهمیت دانست. وی در پایان تصریح کرد: کارنامه عملکردی سرمایه‌گذاری به‌عنوان عامل تکان‌دهنده مؤلفه‌های اقتصاد کلان باید رصد شود.

در ادامه محمود تولایی، رئیس اتاق کاشان موتور محرک تمامی اقتصادهای جهان را بنگاه‌های کوچک و متوسط دانست و گفت: امروزه سرمایه‌های کوچک، اشتغال‌های بزرگ را رقم می‌زنند پس لازم است این مهم موردتوجه ویژه قرار گیرد. وی واکاوی سیاست‌های سرمایه‌گذاری استان را ضروری دانست.

بهرام سبحانی، نایب‌رئیس اتاق اصفهان نیز تشکیل شرکت سرمایه‌گذاری به‌منظور مدیریت سرمایه‌های خرد برای سرمایه‌گذاری در پروژه‌های کلان استان اصفهان را حائز اهمیت دانست.

علی صبوحی، مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان اصفهان نیز با اشاره به تأثیر پنجره کسب‌وکار در بهبود شاخص‌های سهولت کسب‌وکار در کشور، ابراز امیدواری نمود پنجره واحد فیزیکی کسب‌وکار تا پایان خرداد در اصفهان راه‌اندازی شود. وی همچنین ایجاد ادبیات مشترک در کشور برای ارائه فرصت‌های سرمایه‌گذاری را بسیار مهم دانست.

در ادامه 9 پیشنهاد مرتبط با تأمین اجتماعی و 12 پیشنهاد مرتبط با تأمین مالی در خصوص رفع مشکلات فعالان اقتصادی ناشی از شیوع کرونا در سال جهش تولید به تصویب رسید. همچنین مقرر شد بسته‌های حمایتی دستگاه‌های اجرایی در سال 99 ظرف مدت یک ماه بررسی و ابلاغ شود. همچنین مقرر شد کنسرسیوم بانکی به‌منظور اجرای پروژه‌های بزرگ توسط بانک‌ها به‌صورت تجمیعی برای تسهیل تأمین مالی پروژه‌ها و کمک به واحدهای تولیدی، صنعتی و سرمایه‌گذاری استان ایجاد شود.

در این جلسه گزارش واحد پژوهش و بررسی‌های اقتصادی اتاق اصفهان در خصوص تعیین اولویت‌های سرمایه‌گذاری استان و پروژه‌های معرفی شده از سوی دستگاه‌های اجرایی نیز ارائه شد.

موضوعات :
در همین رابطه