تشکلهای بخش کشاورزی اتاق ایران اعلام آمادگی کردند تا با برنامههای وزیر جهاد کشاورزی همکاری کنند. معاونت تشکلها و امور استانهای اتاق ایران به همراه تشکلهای بخش خصوصی فعال در حوزه کشاورزی، دام، طیور و آبزیان در گزارشی برنامه یکساله و پنجساله خود را تبیین کردهاند.
در بخشی از این گزارش آمده است: زنجیره ارزش صنایع خوراک دام، طیور و آبزیان ایران با دارا بودن 2 هزار 794 واحد تولیدی و تجاری و با سرمایهگذاری بیش از 70 هزار میلیارد تومان و سرمایه در گردش حدود 190 هزار میلیارد تومان و با بهرهمندی از 4 نسل تکنولوژی و دانش کارشناسان متعهد، آمادگی دارد در راسـتای منویـات مقـام معظم رهبـری و اهداف و برنامههای آن مقـام محترم باهدف ارتقا اقتـدار غذا، کاهش وابسـتگی بـه نهادههای دامـی و توسـعه کمـی و کیفـی محصولات پروتئینـی و همچنیـن تقویت سـهم صنعـت خـوراک دام صنعتی در اقتصـاد ملی اقدام لازم را انجام دهد.
امروز چالشهای موجود بخش کشاورزی کام بسیاری از تولیدکنندگان، صنعتگران، مصرفکنندگان و صادرکنندگان را تلخ کرده که اکثر این تلخیها با همت وزیر جهاد کشاورزی و مشارکت تشکلها و بخش خصوصی در کوتاهمدت میتواند به شیرینی تبدیل شود و از شیرینی این بخش، دیپلماسی اقتصادی و سیاسی رشد و نمو پیدا خواهد کرد.
در عصر حاضر دو اصل امنیت و ایمنی غذا از اصول قدرت در کشورهای جهان است و کشوری قدرتمنداست که غذا تولید و صادر کند. پتانسیلهای بالایی در کشور وجود دارد که میتواند کاستیهای امروز را جبران کند. اگر مرغدار دان مرغ و دامدار علوفه نداشته باشد این برای فعالین این حوزه و مردم قابلهضم نخواهد بود. در دولتها اگر ارز یارانهای به دان مرغ و علوفه و غالت و محصولات استراتژیک اختصاص داده شود ناخودآگاه یارانه به تولیدکنندگان خارجی اهدا کردهایم که نتیجه کار در دوران تحریمهای ظالمانه مشهود است. و اگر در دوران تحریمهای ظالمانه، در اتاقهای دربسته تصمیمات اشتباه برای صادرات محصولات کشاورزی گرفته شود، صادرات مویرگی بحث کشاورزی را تهدید خواهد کرد.
در بخش پایانی گزارش توصیهشده که وزیر جهاد کشاورزی دولت سیزدهم ازنظر و نگاه تشکلها، اساتید و خبرگان برای حل مشکلات اقتصادی کشور استفاده کند تا سفره مردم رونق گیرد.
متن کامل این گزارش را از اینجا بخوانید.