سیدعلی حسینی در گفت‌وگو با پایگاه خبری اتاق ایران

با مقامات قطری برای تامین نیازهای این کشور در جام‌جهانی 2022 مذاکره شود

رئیس کمیسیون حمل‌ونقل اتاق ایران می‌گوید: در آستانه برگزاری جام جهانی فوتبال در قطر، باید برای تامین نیازهای این کشور در این رویداد رایزنی کرد و با امضای توافق‌های بندری و حمل‌ونقلی، به جزگه ذینفعان آن پیوست.
خبرنگار
تاریخ: 04 اسفند 1400
شناسه: 41700

بازی‌های جام‌جهانی 2022 قطر می‌تواند فرصتی برای حضور پررنگ‌تر ایران در بازار این کشور باشد، مشروط بر اینکه طی مذاکراتی زمینه پهلوگیری لنچ‌های ایرانی در بنادر این کشور فراهم شود؛ این در حالی است که بر اساس اظهارات رئیس کمیسیون حمل‌ونقل اتاق ایران، در حال حاضر با توجه به فشارهای ناشی از تحریم‌ها امکان پهلوگیری لنچ‌های ایرانی به جز یکی از بنادر قطر در سایر بنادر آن امکان‌پذیر نیست.

سید علی حسینی در گفت‌وگو با پایگاه خبری اتاق ایران، به مسافت 200 کیلومتری بندر دیر استان بوشهر تا قطر اشاره و تصریح کرد: ایران از نظر موقعیت جغرافیایی، فاصله بسیار کوتاهی با قطر دارد و می‌تواند با استفاده از این مزیت در تامین نیازهای این کشور در دوران برگزاری بازی‌های جام‌جهانی 2022 که حدود یک ماه به طول می‌انجامد، اقدام کند.

این فعال اقتصادی مذاکره با مقامات قطری درباره امکان حضور لنچ‌های ایرانی در بنادر این کشور را ضروری خواند و گفت: ایران در دورانی که قطر توسط برخی کشورهای حوزه خلیج فارس تحریم شد، تنها کشوری بود که تحریم‌ها را شکست و مسیر را چه از نظر دریایی و چه هوایی باز گذاشت. بنابراین امروز ایران باید از موقعیت استفاده و از طریق رایزنی با مقامات قطری زمینه حضور خود در این بازار را مهیا کند.

بر اساس اظهارات حسینی امکان صادرات انواع مواد غذایی تازه، سبزیجات، انواع میوه و مواد غذایی فرآوری شده در دوران بازی‌های جام‌جهانی از ایران به قطر ممکن است و می‌تواند با صرف کم‌ترین هزینه و زمان ارسال شود.

او ادامه داد: این رایزنی‌ها می‌تواند سرآغاز احیای فعالیت‌های سیستم دریایی و کشتیرانی ایران در بین کشورهای حوزه خلیج فارس باشد. باید در ابتدا خطوط سنتی و ارتباطات گذشته خود را در این حوزه احیا کنیم و در پی آن خطوط کشتیرانی و سطح فعالیت خود را گسترش دهیم.

حسینی از انعقاد 4 موافقت‌نامه در حوزه بندری و لجستیک بین ایران و قطر طی سفیر رئیس‌جمهور و وزیر راه‌وشهرسازی ایران به قطر خبر داد که البته هنوز جزئیات آن مشخص نیست. این فعال اقتصادی با توجه به امکان دسترسی آسان‌تر قطر به بازار ترکیه و پاکستان، احیای مناسبات بین دو کشور را برای هر دو طرف لازم و مفید ارزیابی کرد و گفت: اگر امروز رایزنی‌های خود را با این کشور به نتیجه برسانیم، زمینه توافقات بلندمدت در آینده بین ایران و قطر فراهم می‌شود و با این روند می‌توانیم سطح همکاری‌های تجاری خود را در منطقه گسترش دهیم.      

در همین رابطه