سی و پنجمین نشست شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان خراسان رضوی با حضور استاندار خراسان رضوی، دادستان مشهد و اعضای شورا در استانداری خراسان رضوی برگزار شد و رئیس اتاق ایران از بخشنامه جدید سازمان امور مالیاتی برای استرداد مالیات بر ارزشافزوده صادرکنندگان، حداکثر ظرف مدت یک ماه خبر داد.
غلامحسین شافعی با اشاره به بخشنامه جدید سازمان امور مالیاتی برای تسریع در استرداد مالیات بر ارزشافزوده بخش صادرات گفت: به دلیل اعتراضات بخش خصوصی در مورد استرداد مالیات بر ارزشافزوده صادرات، ۵ ماه قبل، دستور بازنگری از سوی معاون اول رئیسجمهور صادر شد اما بهرغم اصلاح، بازهم ایراداتی به آن وارد بود.
شافعی افزود: پس از تلاشهای بسیار و علیرغم پیشنهاد شش مادهای مشترک اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران و رئیس سازمان توسعه تجارت، مجدد مالیات بر ارزشافزوده به ۱۷ بند تغییر پیدا کرد که بازهم مورد اعتراض اتاق و وزارت صنعت واقع شد.
وی تصریح کرد: نهایتاً در جلسه دو هفته پیش در وزارت امور اقتصادی و دارایی با حضور وزرای اقتصاد و صنعت، معدن و تجارت، توافقی صورت گرفت و بخشنامهای در سیام آذرماه امسال صادر شد که به نظر میرسد در صورت اجرای صحیح و دقیق آن، تعویق زمانی استرداد مالیات بر ارزشافزوده برای صادرکنندگان برطرف و طبق زمان معین قانونی مسترد شود.
شافعی ابراز امیدواری کرد کهاجرای این بخشنامه با تمهیدات اندیشیده شده، طبق قانون در زمان مقرر صورت گیرد.
رئیس اتاق ایران در ادامه از تسهیل صدور روادید و تسهیل روابط بانکی میان ایران و کشورهای آسیای میانه خبر داد و آن را از نتایج سفرش در معیت رئیس جمهور به این کشورها برشمرد.
شافعی در بخش دیگری از سخنان خود ضمن اشاره به سفرش به لبنان، لزوم نگاه جدی به موضوع بازسازی سوریه را هم موردتوجه قرارداد و گفت: شرکتهای اروپائی برای بازسازی سوریه شرکتهای مشترکی را در لبنان تشکیل دادهاند درحالیکه ما هنوز در این عرصه وارد نشده و اقدامی نکردهایم.
وی همچنین با تأکید بر اینکه ایران به دنبال توسعه روابط و مناسبات با کشورهای عضو اوراسیا با هدفگیری تجارت آزاد است از تجار خراسانی خواست از این فرصت برای گسترش ارتباطات تجاری استفاده کنند.
در ادامه این نشست استاندار خراسان رضوی در مورد جذب سرمایهگذاری در استان گفت: در 9 ماههی ابتدای سال جاری 142 میلیون دلار طی 12 مجوز سرمایهگذاری خارجی به استان واردشده است که این رقم هفت برابر رقم کل سال گذشته است.
علیرضا رشیدیان افزود: از ابتدای سال جاری 578 شرکت با سهامداران خارجی در استان به ثبت رسیده است که سرمایهگذاری این شرکتها حدود 173 میلیون دلار پیشبینی میشود.
وی خاطرنشان کرد: مجموع رقم سرمایه وارده به استان در 9 ماههی ابتدای سال جاری (با و بدون تعهد و تضمین دولت) 261 میلیون دلار بوده است.
استاندار خراسان رضوی تصریح کرد: نکته مهم این است که چهار مجوز سرمایهگذاری خارجی در حوزهی صنعت شامل تولید، چاپ و رنگرزی انواع پارچه منسوجات، تولید کفپوش لاستیکی یکپارچه ورزشی، انواع پودر کیک و بستهبندی خشکبار و طرح ریختهگری آلومینیوم و آلیاژهای آن جمعاً به مبلغ 9.5 میلیون دلار در هفته آینده در هیات سرمایهگذاری خارجی کشور مطرح و تصویب میشود.
رشیدیان در خصوص پیگیری موضوع تأمین مالی بنگاههای تولیدی کوچک و متوسط و طرحهای نیمهتمام دارای بالای 60 درصد پیشرفت فیزیکی که 763 میلیارد تومان به استان اختصاصیافته، گفت: تاکنون، دو هزار و 684 واحد استان در سامانهی بهین یاب ثبتنام کردهاند. که 977 واحد صنعتی و 707 هزار واحد کشاورزی است.
وی افزود: هزار و 887 واحد صنعتی و کشاورزی به بانکهای عامل معرفیشدهاند و تاکنون در بخش صنعت و کشاورزی جمعاً تعداد 464 طرح به مبلغ 402 میلیارد تومان پرداختشده که در بخش صنعت تعداد 435 واحد به مبلغ 337 میلیارد تومان و در بخش کشاورزی تعداد 106 واحد به مبلغ 65 میلیارد تومان است.
استاندار خراسان رضوی ادامه داد: از این مبلغ، در بخش صنعت 215 واحد سرمایه در گردش به مبلغ 317 میلیارد تومان و 15 واحد سرمایه ثابت به مبلغ 20 میلیارد تومان و در بخش کشاورزی 209 واحد سرمایه در گردش به مبلغ 55 میلیارد تومان و 25 واحد سرمایه ثابت به مبلغ 10 میلیارد تومان پرداختی بوده است.
رشیدیان گفت: در واحدهای بالای 100 نفر 112 میلیارد تومان تسهیلات برای سرمایه در گردش به 32 واحد و مبلغ دو میلیارد تومان به یک طرح بالای 60 درصد پیشرفت فیزیکی پرداختشده است.
وی از ابلاغ و اعلام سهم تسهیلات قرضالحسنه مشاغل خانگی سال 95 استان به مبلغ 72 میلیارد ریال با عاملیت بانکهای ملی و ملت استان به انضمام الگوی توسعهی مشاغل خانگی خبر داد و بر ضرورت توجه به احراز شرایط متقاضیان برای ایجاد اشتغال تأکید کرد.
استاندار خراسان رضوی همچنین از اعلام آمادگی بانک توسعهی صادرات در خصوص پرداخت تسهیلات سرمایه در گردش به واحدهای تولیدی حائز شرایط و تأمین مالی طرحهای صادرات محور و مرتبط با توسعه زیرساختهایی که اجرای آن منجر به افزایش درآمد ارزی کشور میشود، خبر داد و خواستار اطلاعرسانی به متقاضیان حائز شرایط، از طریق کارگروه توسعهی صادرات و کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید، شد.
رشیدیان افزود: بهمنظور توسعهی صادرات در استان، دومین سرویس صادراتی شهرک صنعتی شهرستانی گناباد در هفتهی آینده بهمنظور صرفهجویی در هزینه و زمان محمولههای صادراتی جنوب استان، افتتاح میشود.
نخستین سرویس صادراتی شهرک صنعتی کشور در نیشابور در اردیبهشتماه سال جاری به بهرهبرداری رسید و طی این مدت، 100 میلیارد تومان کالا از این مرکز صادرشده است.