حامد سلطانینژاد مدیرعامل شرکت بورس کالا گفت: بازار زعفران در کشور ما مبتنی بر خردهفروشی است و باید منسجم و از استانداردهای روز بهرهمند شود تا محصول زعفران را در قالبهای بهتری به بازارهای جهانی عرضه کنیم.
وی اعلام کرد: معاملات گواهی سپرده زعفران تا پایان دهه فجر با همکاری تعاون روستایی و تولیدکنندگان زعفران در خراسان اغاز میشود.
سلطانینژاد ادامه داد: راهاندازی بورس زعفران نقدشوندگی این محصول را برای کشاورزان راحت میکند و کشاورزان میتوانند با ارائه محصول خود به انبارهای بورس کالا و دریافت قبض انبار، از این قبص به عنوان پشتوانه تسهیلات استفاده کنند.
وی افزود: کشاورزان میتوانند در هر زمان که اراده کنند محصول خود را به فروش برسانند و ما هم میتوانیم تسهیلات ویژهای برای صادرات زعفران فراهم کنیم.
مدیرعامل بورس کالا گفت: کشاورزان میتوانند محصول را به صورت پیشفروش و در قالب عرضههای مدتدار به بورس کالا وارد کنند و میتوانیم در تعیین قیمتهای جهانی نقش داشته باشیم.
سلطانینژاد افزود: پسته هم قرار است در بورس کالا عرضه شود تا با تشکیل بازار منسجم در خصوص پسته ما بتوانیم در کشت قیمتهای جهانی نقش داشته باشیم.
وی گفت: محصول پسته تا پایان بهمن با حضور فعالان این بخش وارد بورس میشود.
سلطانینژاد در خصوص راهاندازی بورس ارز نیز افزود: راهاندازی بورس مشتقه ارز کمک میکند نوسان غیر عادی ارز مدیریت شود و ما به این شکل میتوانیم نرخ ارز را پیشبینی کنیم.
وی ادامه داد: بازار مشتقه ارز در داخل کشور ما برای پوشش نوسانات نرخ ارز و کنترل قیمت آن است.
مدیرعامل بورس کالا افزود: بورس کالا تمامی زیرساختهای نرمافزاری و قانونی در خصوص بورس مشتقه ارز را فراهم کرده است و اگر مراجع مرتبط آماده شوند مشکلی در راهاندازی این بورس وجود ندارد.
سلطانینژاد خاطرنشان کرد: تکنرخ شدن ارز یکی از اتفاقاتی است که باید برای تشکیل بورس ارز بیفتد و ما امیدواریم در آیندهای نزدیک تحقق یابد.