نایبرئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، گفت: یکی از وظایف اصلی اتاق ایران، این است که در رده جوانان الگوهای موفق را شناسایی کرده و آنها را تکثیر کند.
پیام باقری، در نشست شورای سیاستگذاری رویداد روز جهانی جوان (22 مرداد) که به همت کمیسیون مسئولیت اجتماعی اتاق ایران برگزار خواهد شد، ادامه داد: امروز امید ما برای عبور از مسائل و مشکلات کشور به خلاقیت، انرژی و پویایی جوانان است و باید از طریق برگزاری رویدادهایی از این دست، بتوانیم الگوهای موفق جوانان را معرفی کرده و اشاعه دهیم.
او با بیان اینکه یک نیروی جوان، آینده توسعه کشور را با نوع رویکرد و کنشهایی که نسبت به موضوعات دارد، رقم میزند، افزود: جوانان باید در هر تشکل و جایگاهی در جهت همافزایی حرکت کنند. اگرچه محدودیتها و موانعی در این مسیر وجود دارد اما آنچه مهم است، استمرار جوانان و همدلی آنها برای عبور از این موانع است.
باقری با اشاره به اینکه اتاق ایران، حمایت از جوانان را وظیفه خود میداند، تأکید کرد: هنر سیاستگذار این است که ظرفیت بالقوه جوانان را به بالفعل کند و مانع از ایجاد احساس ناامیدی و یاس در میان آنها شود. همه باید به طور جدی در مقابل احساس ناامیدی بایستیم و بستری فراهم کنیم که هر جوانی احساس کند آینده او در این کشور ساخته میشود. در غیر این صورت زمینه مهاجرت فراهم میشود.
او با بیان اینکه در این مسیر، خلق پیشنهادهای عملیاتی از سوی جوانان میتواند گام مهمی باشد، ادامه داد: اینکه مجلس، دولت، اتاق ایران و دیگر دستاندرکاران چه اقداماتی باید برای بالفعل شدن توانمندیهای جوانان انجام دهند را خود جوانان باید مطالبه کنند و در این زمینه منشأ اثر باشند.
در این نشست، محمود اولیایی، رئیس کمیسیون مسئولیت اجتماعی اتاق ایران، نیز با تأکید بر ضرورت شناسایی و توجه به ظرفیتهای جوانان، گفت: باید از جوانان برای توسعه اتاقهای بازرگانی استفاده کنیم.
امیری از اداره طرحهای ملی وزارت ورزش و جوانان هم با اشاره به اینکه کاهش روحیه مشارکت در جوانان، یکی از چالشهای اصلی حوزه کارآفرینی جوانان است، ادامه داد: فقر شبکههای فعال برای ایجاد ارتباط میان جوانان، فقر دانش بینالمللی، سرعت بالای رشد تکنولوژی و ضعف نهادهای اقتصادی از دیگر چالشهای این حوزه است.
به گفته او ایجاد فضای تعامل با موضوع کارآفرینی و توانافزایی جوانان در کارآفرینی از اهداف کلی برگزاری این رویداد است.