رئیس سازمان توسعه تجارت در نشست اتاق سنندج مطرح کرد

حل ریشه‌ای مشکلات، نیازمند اصلاح قوانین و مقررات است

محمدعلی دهقان دهنوی، معاون وزیر صمت و رئیس سازمان توسعه تجارت در جمع فعالان اقتصادی استان کردستان، بر نگاه مثبت دولت برای حل مشکلات تأکید کرد و یادآور شد: برای حل ریشه‌ای مشکلات باید قوانین و مقررات اصلاح شود.
تاریخ: 26 آبان 1403
شناسه: 71595

رئیس سازمان توسعه تجارت ایران، استان کردستان را سرشار از نعمت‌ها و استعدادهای مختلف خداوندی دانست و گفت: اینکه دائماً بگوییم مشکلات داریم و نسبت به ما کم‌توجهی شده است دیدگاه غلطی است چراکه هیچ‌گونه تبعیضی در هیچ جای حاکمیت نسبت به هیچ نقطه‌ای از کشور وجود ندارد.

محمدعلی دهقان دهنوی در جمع فعالان استان کردستان در اتاق سنندج، افزود: ایران کشوری درحال‌توسعه است و باید تمامی استان‌ها باهم و در کنار هم برای توسعه کشور تلاش کنند که در این راستا نقش فعالان بخش خصوصی بسیار مهم و حائز اهمیت است.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت، نبود پروازهای منظم برای استان کردستان را یکی از مشکلات عمده این استان دانست و اظهار کرد: راه‌اندازی یک ایرلاین کمترین انتظار مردم کردستان است.

وی با اشاره به هم‌جواری استان کردستان با اقلیم کردستان عراق تصریح کرد: نگاه فعالان بخش خصوصی باید این باشد که با اقلیم کردستان تبادلات مختلف و ریشه‌دار ایجاد شود و در این خصوص انجام ندادن کار و عدم همکاری با سرمایه‌گذار باعث شرمندگی است.

وی خطاب به فعالان بخش خصوصی استان کردستان گفت: نباید منتظر بودجه دولتی باشیم چراکه امروزه در تمام دنیا این بخش خصوصی است که درگیر توسعه منطقه می‌شود.

دهقان دهنوی، محیط‌زیست، اقتصاد و جامعه را سه ضلع توسعه پایدار دانست و گفت: با توجه به اینکه کردستان یکی از ثروتمندترین استان‌های کشور است اگر اولویت‌های سه ضلع توسعه پایدار فراهم شود استان کردستان می‌تواند یکی از استان‌های توسعه‌یافته کشور شود.

وی در خصوص مواردی همچون بحث تعهدات ارزی نیز اظهار کرد: در بسیاری از موارد باید قوانین و مقررات موجود اصلاح شود که این امر فرایندی است که یک‌روزه اتفاق نمی‌افتد و نیاز به بازه زمانی حداقل ۲ ساله دارد.

معاون وزیر صمت، ادامه داد: همچنین برای حل پاره‌ای از مشکلات در کوتاه‌مدت کمیته‌هایی داریم اما اگر می‌خواهیم مشکلات به‌صورت ریشه‌ای حل شوند نیازمند اصلاح قوانین و مقررات هستیم.

رئیس اتاق سنندج نیز در این نشست ضمن ابراز خوشحالی از اینکه یک نماینده واقعی بخش خصوصی به‌عنوان وزیر صمت انتخاب شده گفت: متأسفانه خودروی وزیر صمت در سفر کردستان دچار سانحه تصادف شد و این سانحه رانندگی سفر سید محمد اتابک به کردستان را لغو کرد.

علی‌اکبر عبدالملکی در ادامه، تجارت خارجی را یکی از مزیت‌های اصلی استان کردستان با ۲۳۰ کیلومتر مرز مشترک با اقلیم کردستان عراق دانست و گفت: اینکه رئیس‌جمهوری نیز در نخستین سفرهای بین‌المللی خود به کشور عراق و اقلیم کردستان سفر کرد حاوی این پیام بود که حفظ بازار به‌ویژه با همسایگان و اقلیم کردستان از اهمیت بالایی برخوردار است.

وی در ادامه به رشد صادرات غیرنفتی از طریق مرزهای استان کردستان اشاره و تصریح کرد: افزایش صادرات از طریق مرزهای باشماق، سیف و سیران‌بند استان کردستان را به یکی از دروازه‌های اصلی کشور تبدیل کرده است.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج، بازگشت درآمد کارت‌های بازرگانی را زمینه‌ساز شکوفایی اقتصادی استان دانست و خواستار اخذ کارت بازرگانی صادرکنندگان و تولیدکنندگان بزرگ استان از اتاق سنندج شد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: علی‌رغم تمامی پتانسیل‌های بی‌نظیر و ویژه‌ای که استان کردستان دارد، این استان از عقب‌ماندگی تاریخی در بحث توسعه و اقتصاد رنج می‌برد، چراکه نتوانسته از محل صندوق توسعه ملی بهره‌مند شود.

رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت استان کردستان و نایب‌رئیس اتاق سنندج نیز در ادامه این نشست به نبود زیرساخت‌های مناسب در این استان اشاره کرد و گفت: ظرفیت‌های کردستان منابع موجود در این استان به‌هیچ‌وجه با زیرساخت‌های آن همخوانی ندارند.

سید کمال حسینی افزود: پاشنه آشیل تمام معضلات و مشکلات موجود در سطح استان، مسائل اقتصادی است.

وی مشکل زمین برای اختصاص به سرمایه‌گذاران را از دیگر معضلات موجود در سطح استان دانست و پیشنهاد کرد مبلغی مشخص برای استان کردستان از محل صندوق توسعه ملی به این مهم اختصاص داده شود.

حسینی در خصوص سرمایه‌گذاری در سطح استان کردستان نیز گفت: در کنار سرمایه‌گذاری‌های جدیدی که استان کردستان نیازمند آن است از مهم‌ترین موارد حفظ سرمایه‌گذاران قبلی و بها دادن به آن‌هاست.

در پایان این نشست مواردی همچون بازگشایی مرز سیف شهرستان سقز جهت واردات میوه‌های گرمسیری و صادرات محصولات کشاورزی استان و همچنین ایجاد پایانه‌ای برای صادرات محصولات کشاورزی استان‌های غربی کشور در استان کردستان مطرح شد، که ایجاد پایانه صادراتی با موافقت معاون وزیر صمت قرار گرفت.

موضوعات :
در همین رابطه