رئیس انجمن مدیریت کیفیت ایران، گفت: امروزه در دوره انقلاب صنعتی چهارم هستیم و دنیا در این حوزه فعالیت میکند. انقلاب صنعتی تأثیر عمیقی بر کیفیت بهویژه در حوزههای دیجیتالی شدن و مکانیزه شدن صنعت و سبک زندگی گذاشته است.
فرزین انتصاریان در گفتوگو با «اتاق ایران آنلاین» با اشاره به تفاوتهای اصول مدیریت کیفیت در گذشته و حال گفت: با توجه به تدوین و تهیه سند راهبرد ملی کیفیت، قرار بود سازمان ملی استاندارد ایران، این سند را مصوب کند اما تاکنون این کار انجامنشده و اجرای راهبرد ملی کیفیت بلاتکلیف مانده است.
انتصاریان کیفیت و آموزش را دو رکن اصلی انقلاب صنعتی چهارم دانست و تصریح کرد: این انقلاب مفهومی به نام کیفیت نسل چهارم را در پی داشته که ابعاد، مختصات و محورهای مختلف کیفیت و همچنین رویکرد و سیاستهای مرتبط با مدیریت کیفیت را تغییر داده است.
توسعه اقتصادی و اجتماعی وابسته به تحول در کیفیت است
رئیس انجمن مدیریت کیفیت ایران با بیان اینکه محتوای آموزش در انقلاب صنعتی چهارم عوضشده، گفت: آموزش دانشگاهی دیگر جوابگوی این انقلاب صنعتی نیست، بلکه انقلاب صنعتی چهارم به نیروهای ماهری نیاز دارد که قابلیت انطباق با فضای جدید را داشته باشند.
انتصاریان با اشاره به اهمیت مدیریت کیفیت در حوزه توسعه اقتصادی و اجتماعی افزود: کیفیت نسل چهارم بر همه ابعاد زندگی ما اثر داشته و خواهد داشت و توسعه اقتصادی و اجتماعی کشور ما هم وابسته به تحول در حوزه کیفیت و میزان هماهنگی ما با این انقلاب چهارم صنعتی است.
او هماهنگی ایران با انقلاب صنعتی چهارم را در گرو نگاه راهبردی به موضوع کیفیت است، ادامه داد: بررسیهای صورتگرفته نشان میدهد که برنامههای پنجساله توسعه کشور با نگاه کمیتگرا تدوینشدهاند و در این برنامهها کمتر به موضوع کیفیت در بخشهای مختلف ازجمله آموزش، بهداشت و شهرسازی پرداخته شده است.
لزوم بازنگری در سند راهبرد ملی کیفیت
رئیس انجمن مدیریت کیفیت ایران با اشاره به ابلاغ قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد طی چند سال اخیر گفت: با توجه به تدوین و تهیه سند راهبرد ملی کیفیت، قرار بود سازمان ملی استاندارد ایران این سند را مصوب کند که تاکنون این کار انجامنشده و درواقع اجرای راهبرد ملی کیفیت روی زمین مانده است.
انتصاریان با بیان اینکه تدوین سند راهبرد ملی کیفیت در حدود 3 یا 4 سال اخیر صورت گرفته، تصریح کرد: از آن زمان تاکنون فضا، سیاستها و رویکردهای حوزه مدیریت کیفیت متفاوت شده و بنابراین بازنگری در سند راهبرد ملی کیفیت ضروری است.
او با اشاره به نقش مهم مدیریت کیفیت در حوزه نیروی انسانی افزود: امروزه کیفیت را بیشتر ناظر به حوزههای دیجیتال، تحولات فناوری و سامانههای تولید میبینند، درصورتیکه برای رسیدن به زندگی بهتر در همه ابعاد آن بیشتر از همهچیز به انسان نیاز داریم. البته نه انسانی که فقط دانش و مهارت داشته باشد، بلکه انسانی که در وجود خودش آدمیت را بروز داده و به بلوغ رسیده باشد.