در نشست شورای گفت‌وگوی استان تهران مطرح شد

از تشدید کسری برق با استفاده از راهکارهای کوتاه مدت جلوگیری شود

در شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان تهران با انتقاد از ادامه قطعی برق صنایع، بر لزوم جلوگیری از تشدید کسری برق با استفاده از راهکارهای کوتاه مدت تاکید شد.
تاریخ: 17 آذر 1403
شناسه: 72062

دستور جلسه اصلی یکصد و ششمین جلسه شورای گفت‌و‌گوی دولت و بخش‌خصوصی استان تهران به مسئله کمبود برق در شهرک‌های صنعتی استان تهران و مشکلاتی که واحدهای تولیدی فعال در این نواحی برای تامین سوخت مورد نیاز ژنراتورهای خود دارند، اختصاص داشت. برای بررسی این مسئله نیز، علاوه بر نمایندگان دستگاه‌های مرتبط دولتی از وزارت نیرو و شرکت پخش فرآورده‌های نفتی، مدیران تشکل‌های حوزه صنعت برق و تجدیدپذیرها نیز حضور داشتند. در این نشست از علیرضا فخاری، استاندار پیشین تهران و رئیس سابق شورای گفت‌وگوی استان نیز تقدیر به عمل آمد.

در ابتدای بررسی این موضوع، کلیپ تحلیلی کوتاهی از وضعیت برق در کشور و نواحی صنعتی که از سوی کمیسیون انرژی و محیط زیست اتاق تهران تهیه شده بود، پخش شد و سپس رئیس این کمیسیون، در سخنانی با اشاره به برآوردها از کمبود برق در کشور برای سال آینده عنوان کرد که کمبود برق در پیک مصرف امسال در مردادماه به 17 هزار مگاوات رسید و این میزان طی شهریورماه رقم 19 هزار مگاوات را به ثبت رساند.

سعید تاجیک با بیان اینکه برنامه مدونی در سمت عرضه و تقاضا برای حل کمبود برق در کشور، وجود ندارد، تصریح کرد که با اجرای برخی راهکارهای کوتاه‌مدت، می‌توان از تشدید کسری برق در کشور جلوگیری کرد.

تاجیک در همین ارتباط با اشاره به اینکه بسیاری از واحدهای تولیدی در شهرک‌های صنعتی، برای جبران قطعی‌های برق که از سوی وزارت نیرو بر این بخش تحمیل شده‌است، دستگاه‌های دیزل ژنراتور در محل کارخانه‌ نصب کرده‌اند، گفت: متاسفانه واحدهای تولیدی در تامین سوخت گازوئیل برای این ژنراتورها دچار مشکل شده‌اند و ناچار هستند این سوخت را از بازار سیاه و با قیمت گزاف تامین کنند. در نتیجه لازم است که دولت و به طور ویژه شرکت پخش و پالایش فراورده‌های نفتی برای تسهیل در تامین سوخت موردنیاز واحدها در نواحی صنعتی باید به فوریت تمهیداتی بیندیشند.

رئیس کمیسیون انرژی و محیط زیست اتاق تهران سپس به قطعی برق واحدهای تولیدی که اقدام به نصب پنل‌های خورشیدی در محل کارخانه برای جبران قطعی‌ها در برق کرده‌اند، اشاره کرد و با بیان اینکه قرار بود برق این بخش از واحدهای تولیدی در نواحی و شهرک‌های صنعتی در فهرست قطعی‌ها قرار نگیرد، تصریح کرد که این اتفاق رخ نداده است و برق این واحدها نیز با قطعی مواجه است.

وی همچنین، به مصوبه تخصیص بخشی از مالیات عوارض سبز واحدهای آلاینده در شهرک‌های صنعتی برای سرمایه‌گذاری در احداث نیروگاه‌های کوچک مقیاس تجدیدپذیر در این شهرک‌ها اشاره کرد و یادآور شد که از این محل امکان تامین مالی 10 هزار میلیارد تومانی وجود دارد اما این اتفاق تاکنون نیفتاده‌است.

تاجیک همچنین، اجرای دستورالعمل‌های مربوط به معاینه فنی موتورخانه‌های بخش خانگی و تجاری را از دیگر راهکارها برای بهینه‌سازی مصرف گاز در این بخش‌ها به میزان 20 تا 30 درصد عنوان کرد و خواستار اجرای مصوبات مربوط به این بخش شد. به گفته وی، در صورت اجرای دستورالعمل‌های معاینه فنی موتورخانه‌ها در استان تهران، به میزان دو برابر کل نیاز خوراک پتروشیمی‌ها بهینه‌سازی در مصرف سوخت صورت می‌گیرد.

این عضو هیات نمایندگان اتاق تهران همچنین، پیشنهاد و راهکار اتاق تهران و کمیسیون انرژی و محیط‌زیست مبنی بر تعطیلات دو هفته مدارس در زمستان را در این جلسه مطرح کرد و یادآور شد که با این راهکارِ ناگزیر، و دیگر راهکارهای کوتاه‌مدت احصا شده، می‌توان کمبود برق در پیک مصرف را مدیریت کرد.

چالش تامین برق در شهرک‌ها

در ادامه این جلسه، مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان تهران با اشاره به اینکه 19 شهرک و ناحیه صنعتی دولتی، 13 شهرک و ناحیه صنعتی غیردولتی و 38 لکه صنعتی در استان وجود دارد، گفت: در این شهرک‌ها 26 هزار واحد به بهره‌برداری رسیده و میزان اشتغال این واحدها نیز 302 هزار و 791 نفر برآورد می‌شود. همچنین 90 درصد واحدهای تولیدی مستقر در شهرک‌های صنعتی از نوع صنایع کوچک هستند.

صادقی در ادامه به وضعیت ناترازی انرژی در شهرک‌های صنعتی پرداخت و گفت: در سال 1402 مصرف برق در همه صنایع انرژی بر رشد 5 درصدی را تجربه کرده است و استان‌های تهران، هرمزگان، خوزستان، مازندران، فارس و بوشهر به عنوان پرمصرف‌ترین استان‌ها ثبت شده‌اند.

او افزود: برق موردنیاز بر اساس تعهدات 1233 مگاوات است که برق تامین شده معادل 745 مگاوات و میزان کسری 488 مگاوات است. به این ترتیب درصد تحقق تعهدات 60 درصد بوده است. در واقع در صورت تحقق کامل توافق‌نامه‌های جاری با شرکت برق منطقه‌ای 94 درصد از تکالیف شرکت محقق ‌می‌شود. ضمن آنکه درصورت تحقق کامل توافق‌نامه‌های مبادله شده 538 مگاوات به برق تامین شده، اضافه ‌می‌شود.

صادقی در ادامه گزارشی از قطعی برق در شهرک‌های صنعتی طی سال‌های 1401 و 1402 ارائه کرد و گفت: تنها در سال 1402 در بازه 20 خرداد الی 20 شهریور ماه، 1116 ساعت برق در 12 شهرک یا ناحیه صنعتی قطع شده و میزان محدودیت اعمال شده معادل 353 مگاوات است.

او گفت: هرچند برآورد دقیقی از میزان خسارت وارده از ناحیه قطعی برق صورت نگرفته است؛ اما بر اساس اظهارات مسئولان خسارت ناترازی برق در سال جاری حدود 200 همت برآورد شده که با در نظر گرفتن سهم استان تهران از تولید کشور به نظر ‌می‌رسد 50 همت مربوط به تهران باشد. اما در عین حال، شاخص تولید و فروش در تمام زنجیره‌های تولید و تامین تحت تاثیر قطعی برق نیز کاهش یافته و در نهایت منجر به کاهش تراز تجاری و عدم تحقق رشد اقتصادی کشور خواهد بود.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان تهران سپس به قطعی‌های برق در سال 1403 پرداخت و گفت: میزان قطعی برق در از تیرماه سال جاری تاکنون 1946 ساعت بوده و 13 شهرک صنعتی با اشتغال 118 هزار نفر را تحت تاثیر قرار داده است.

صادقی در ادامه به مسایل و مشکلات ناشی از اعمال محدودیت برق اشاره کرد و گفت: افزایش تعداد تعطیلات، وارد آمدن آسیب جدی به ماشین‌آلات، اختلال در تامین مواد اولیه، اختلال در تامین آب و امنیت شهرک‌ها از جمله پیامدهای خاموشی‌ها در شهرک‌های صنعتی بوده است.

او در ادامه برای کاهش مخاطرات ناشی از قطعی برق، تحقق کامل توافق‌نامه‌های منعقده با برق منطقه‌ای، رفع مشکلات مرتبط با راه‌اندازی نیروگاه‌های مولد کوچک‌مقیاس، مدیریت استفاده از دیزل ژنراتورها و تضمین تامین سوخت آنها و ایجاد و بهره‌برداری از انرژی خورشیدی را پیشنهاد کرد.

این مقام مسئول با بیان اینکه نیروگاه‌های مقیاس کوچک 450 مگاوات و دیزل ژنراتورها 112 مگاوات ظرفیت تولید دارند، ادامه داد: ضرورت دارد که در تامین سوخت دیزل ژنراتورها خارج از پیک تدابیری اندیشیده شود و نظارت‌ها در این بخش از نظارت پیشینی به نظارت پسینی تبدیل شود.

صادقی گفت: سه شهرک صنعتی برای ایجاد زیرساخت‌های تولید برق تجدیدپذیر به صورت پایلوت در نظر گرفته شده است که اجرای این طرح نیازمند 1500 میلیارد تومان سرمایه است. اما تامین این سرمایه مستلزم ارائه این تضمین است که برق این شهرک‌ها در زمان پیک مصرف برق قطع نشود. همچنین اجرای این طرح نیازمند تامین زمین ملی در جوار شهرک‌هاست.

در ادامه این جلسه، استاندار تهران به مدیرعامل شرکت شهرک‌ها ماموریت داد که ظرف 10 روز برنامه عملیاتی اجرای این طرح‌ها و پیشنهادات را ارائه کند. محمد صادق معتمدیان با اشاره به شکل‌گیری کمیته انرژی در استانداری تهران گفت که در این کمیته باید بررسی شود که مصرف سوخت دیزل ژنراتورها در ماه به چه میزان است و وزارت نفت نیز سهمیه مشخصی سوخت را برای این دستگاه‌ها در نظر بگیرد. او همچنین از ضرورت تغییر زمان پیک مصرف در برنامه‌ریزی‌ها گفت و تاکید کرد که رویه‌ها و تمهیدات بر اساس شرایط جدید باید تغییر کند.

آمادگی مجلس برای دریافت لوایح اصلاح قوانین و مقرارت

سیدعلی یزدی‌خواه، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه، ضمن تاکید بر ظرفیت بی‌بدیل شورای گفت‌و‌گوی دولت و بخش خصوصی استان تهران در رسیدگی به مسائل و مشکلات بخش تولید و کسب‌و‌کارها، گفت: در مجلس، برای اصلاح قوانین و مقررات فعلی، آماده دریافت پیشنهادهای اتاق بازرگانی و بخش خصوصی در قالب لایحه هستیم.

وی با بیان اینکه تولیدکننده امروز جزو مظلومان در کشور است، گفت: نباید با تصمیمات نابه‌هنگام دولت و مجلس، این بخش از اقتصاد کشور را متضرر کرد.

یزدی‌خواه سپس با اشاره به اینکه نزدیک به40 درصد مصرف برق در فصل تابستان ناشی از استفاده از وسایل سرمایشی است، تصریح کرد که بازسازی و بهینه‌سازی این وسایل در ادارات و منازل باید در دستورکار قرار گیرد. وی همچنین با اشاره به اینکه ظرفیت اسمی نیروگاه‌های تجدیدپذیر در کشور 93 هزار مگاوات است، افزود: باید بررسی شود که چرا از این ظرفیت برای جبران کمبود برق در پیک مصرف استفاده نشده‌است.

ضرورت ایجاد نهاد رگولاتوری

در ادامه این جلسه، تعدادی از نمایندگان بخش خصوصی نیز به بیان نظرات و دیدگاه‌های خود پرداختند، از جمله رامین خسروخاور، عضو هیات نمایندگان اتاق تهران، که خواستار ایجاد نهاد رگولاتوری در حوزه انرژی شد. او با بیان اینکه طرح ایجاد نهاد رگولاتوری در بخش نفت در دستگاه بوروکراسی دولت گذشته به بن‌بست رسید، اجرایی شدن ماده 12 قانون رفع موانع تولید را نیز خواستار شد.

خسروخاور همچنین بر اصلاح الگوی مصرف انرژی در کشور نیز تاکید کرد و گفت که دستگاه‌های دولتی و بخش‌خصوصی اصلاح الگوی مصرف را از خود آغاز کنند و دمای هوا در ساختمان‌ها را به 18 تا 20 درجه برسانند.

این فعال بخش خصوصی تاکید کرد در صورتی که برای مصرف انرژی اقدامی عاجل نشود و راهکاری درست در پیش گرفته نشود، سال آینده با بحرانی غیرقابل حل در حوزه انرژی مواجه خواهیم شد.

راهکارهای تجدیدپذیرها برای جبران کمبود برق

حمیدرضا صالحی، عضو هیات نمایندگان اتاق تهران و رئیس هیات مدیره انجمن سازندگان و تامین‌کنندگان کالا و خدمات انرژی‌های تجدیدپذیر (ساتکا)، نیز به تشریح راهکارهایی برای کمک به حل مسئله و معضل ناترازی برق در شهرک‌های صنعتی استان تهران پرداخت و با اشاره به اینکه این انجمن برای معرفی ظرفیت‌های انرژی تجدیدپذیر در ایران و توانمندی‌های ساتکا، طی سال گذشته 13 سمینار با موضوع اینداست سولار در کشور برگزار کرد و امسال نیز برپایی این سمینارها ادامه دارد، میزان عدم‌النفع ناشی از قطع برق در صنعت سیمان در کشور را هفت هزار و 262 تومان به ازای هر کیلووات ساعت و این میزان را در صنعت فولاد، 53 هزار و 494 تومان به ازای هر کیلووات ساعت اعلام کرد.

وی سپس، چالش اصلی صنایع برای احداث و توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر در شهرک‌های صنعتی را مشکلات مربوط به تسهیلات، تضمین عدم قطع برق و همچنین نبود شهرک‌های خورشیدی عنوان کرد و افزود: بر اساس مصوبه مجمع سازمان صنایع کوچک، در هر استان حداقل باید پنج شهرک خورشیدی ایجاد شود.

صالحی همچنین، شعار پیشنهاد ساتکا برای پایتخت را استان تهران، پیشرو در مردمی‌سازی انرژی‌های تجدیدپذیر عنوان کرد.

فاجعه قطعی برق در شهرک‌ها

در ادامه مسلم ولی‌پوری، مدیرعامل شرکت خدماتی شهرک صنعتی شمس‌آباد، به عنوان بزرگ‌ترین شهرک صنعتی کشور، گفت: در این شهرک 1900 واحد تولیدی وجود دارد که تعداد شاغلان آنها به 50 هزار نفر می‌رسد. برق منطقه‌ای و 800 مگاوات دیماند برق به این شهرک واگذار شده و ظرفیت برقی که در این شهرک تولیدی می‌شود کمتر از 300 مگاوات است.

او با بیان اینکه در سال جاری قطعی برق واحدهای تولیدی در این شهرک به سه روز نیز افزایش پیدا کرد، افزود: این میزان قطعی فاجعه است. در این شرایط تعدادی از واحدها اقدام به خریداری دیزل ژنراتور کردند اما تامین سوخت آنها نیز مصیبت بود و گاه 20 روز تا یک ماه زمان می‌برد.

 

ولی‌پوری با اشاره به اینکه واحدهای تولیدی مستقر در شهرک شمس‌آباد ‌می‌توانند در زمینه ایجاد ظرفیت برای تولید برق سرمایه‌گذاری کنند اما تضمینی برای عدم قطع برق در زمان پیک مصرف وجود ندارد. او تاکید کرد که اگر ناترازی برق مدیریت نشود، قطعی برق در شهرک‌ها در تابستان آینده به سه الی چهار روز نیز خواهد رسید.

ضرورت تعویض کولرهای گازی قدیمی

علی آرین‌پور، رئیس انجمن تولیدکنندگان سیستم‌های تهویه مطبوع، نیز در سخنانی با اشاره به اینکه طبق مصوبه دولت، به منظور بهینه‌‎سازی در مصرف برق، باید یک میلیون دستگاه کولر گازی در مناطق جنوبی کشور تعویض می‌شد، افزود: در استان تهران نیز، بیش از 75 درصد انواع کولرهای گازی در ادارات و منازل مسکونی، قدیمی و با مصرف بالا است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر بیش از 9 شرکت تولیدی در استان تهران در حال تولید کولرهای گازی کم‌مصرف هستند، تصریح کرد که این انجمن آمادگی دارد تا برنامه عملیاتی برای تعویض کولرهای گازی را ارائه دهد.

اردشیر دادرس، رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی کارفرمایی CNG و صنایع وابسته تهران، هم راهکاری برای تامین گاز صنایع از طریق SNG مطرح کرد و از ضرورت قیمت‌گذاری حامل‌های انرژی در هر استان با توجه به اقتضائات آن استان سخن گفت.

تجلیل از استاندار پیشین تهران

در ادامه این جلسه، نوبت به تجلیل از علیرضا فخاری، استاندار پیشین تهران که در کسوت رئیس شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان در جلسات حضور می‌یافت رسید.

در این بخش رئیس اتاق تهران با تقدیر از زحمات رئیس پیشین این شورا او را فردی عملگرا توصیف کرد و گفت که در دوره ریاست ایشان در شورا مصوبات خوبی به نفع بخش خصوصی صادر شد و در نهایت اینکه دستاوردهای چشمگیری در رفع مسایل فضای کسب‌و‌کار حاصل شد.

فخاری نیز طی سخنانی، با اشاره به اینکه شورای گفت‌وگو پل ارتباطی دولت و بخش‌خصوصی محسوب می‌شود، به جایگاه بخش خصوصی در اقتصاد پرداخت و گفت : بسیاری از مسایلی که فعالان بخش خصوصی در این جلسات مطرح می‌کردند به دغدغه‌ای برای من تبدیل می‌شد و شرمنده‌ام که در دوره مسئولیت خود نتوانستم بسیاری از این مسایل را حل‌وفصل کنم.

او در ادامه از همکاری اتاق تهران و مجلس و همچنین دستگاه‌های اجرایی استان در رسیدگی به مسایل و مشکلات قدردانی کرد. علیرضا فخاری، استاندار قبلی تهران و رئیس پیشین شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان تهران در ادامه مورد تقدیر و تجلیل سایر اعضای شورا، اتاق تهران و تشکل‌های بخش خصوصی قرار گرفت.

ایجاد وفاق یک ضرورت است

در ادامه، شاهرخ رامین نماینده مردم دماوند و فیروزکوه در مجلس شورای اسلامی هم در سخنانی با اشاره به اینکه دستیابی به وفاق یک سلیقه نبوده بلکه یک راه‌حل استراتژیک به شمار می‌آید، توضیح داد: در آینده‌پژوهی‌ها مدل‌های مختلفی وجود دارد که اگر به یکی از مدل‌های چهارگانه آن استناد کنیم، این مدل نشان می‌دهد که بهترین شرایط برای کسب‌وکار این است که هم محیط پیرامونی و هم محیط داخلی آرام و باثبات باشد. بدترین مدل نیز آن است که هم محیط پیرامونی و هم محیط داخلی از ثبات کافی برخوردار نباشد. دو مدل بینابینی هم وجود دارد که محیط بیرونی آرام و محیط داخلی ناآرام باشد و مدل دیگر نیز عکس این مدل خواهد بود.

او ادامه داد: در شرایط فعلی محیط پیرامونی کشور ما محیط آرامی نیست و برای فاصله گرفتن از پیامدهای این وضعیت، موظف هستیم که در محیط داخل کشور وحدت ایجاد کنیم. بنابراین، ایجاد وحدت، یک استراتژی جدی نظام حاکمیت است و همگان باید ایجاد این وحدت را مورد حمایت قرار دهیم.

رامین در بخش دیگری از سخنانش به موضوع انرژی پرداخت و از ضرورت مدیریت مصرف و تغییر تکنولوژی سخن گفت. او افزود: شرکت‌های بزرگ بین‌المللی از جمله در چین، آمادگی دارند که برای تامین انرژی در ایران سرمایه‌گذاری کنند.

پیگیری مشکلات بیمه‌ای کارگران و کارفرمایان

هم‌چنین در بخشی از این نشست مشکلات بیمه‌ای کارگران و کارفرمایان مطرح و عنوان شد که سازمان تامین اجتماعی انعطاف بسیار کمی در مورد زمان دریافت حق بیمه از کارفرمایان نشان می‌دهد و با توجه به مشکلات شدید اقتصادی و چالش‌هایی که کارفرمایان با آن مواجه هستند، احتمال بالایی وجود دارد که در پرداخت حق بیمه تاخیر کنند اما درخواست این بود که این سازمان خدمات درمانی کارگران را قطع نکند.

با توجه به گستردگی موضوع و انتقادات بالای فعالان اقتصادی از رویکرد سازمان تامین اجتماعی و هم‌چنین پاسخ‌های نمایندگان سازمان، مقرر شد این مساله در نشست آتی شورای گفت‌وگو مطرح و به طور مبسوط مورد بررسی قرار گیرد.

برخورد قاطعانه استانداری با پدیده مهاجران غیرقانونی

در ادامه این جلسه، استاندار تهران با بیان اینکه 30 درصد از اقتصاد کشور در استان تهران متمرکز است، تصریح کرد که این استان با ابرچالش‌های اقتصادی مواجه است که با هم‌فکری و تعامل با بخش‌خصوصی باید رفع شود.

محمدصادق معتمدیان با اشاره به ضرورت بازتعریف جدی در سیاست‌های اقتصادی کشور، تصریح کرد که تهران امروز، از بارگذاری جمعیتی و توسعه نامتوازن و ناخواسته در رنج است. او با اشاره به وجود مسائل و مشکلات در بخش‌های مختلف در استان تهران و بیان اینکه بازنگری در نوع حکمرانی در شهر تهران یک ضرورت است که استانداری تهران در دوره جدید، فرآیندهای مربوط به آن را تبیین خواهد کرد، افزود: سکونت‌های غیررسمی که به اندازه یک استان جمعیت را در خود جای داده، به یک معضل بزرگ برای تهران تبدیل شده‌است.

استاندار تهران به وجود ساخت‌و‌سازها و تصرفات غیرمجاز در استان اشاره کرد و گفت: این در حالی است که با کلکسیونی از انواع مهاجرت‌ها نیز مواجه هستیم که آسیب‌های جدی اجتماعی و اقتصادی را برای استان و ساکنان در پایتخت ایجاد کرده‌است.

وی در همین ارتباط با بیان اینکه برآوردها نشان می‌دهد که نزدیک به دو میلیون مهاجر غیرسازماندهی شده در تهران داریم، گفت: بخش عمده‌ای از جمعیت مهاجران، در رینگ اصلی و امنیتی استان مستقر شده‌اند و در هر جا که اراده کنند، شاغل و ساکن می‌شوند. اما در دوره جدید اجازه ادامه حضور و فعالیت به مهاجران غیرمجاز را نمی‌دهیم و به طور جدی با اشتغال‌ و اسکان‌ غیرقانونی مهاجران غیرمجاز برخورد خواهد شد.

وی با بیان اینکه مهاجران غیرقانونی، فرصت‌های شغلی را از جوانان تهران سلب کرده‌اند، افزود: آمار نشان می‌دهد که حدود 11 درصد جوانان استان بیکار هستند و با بیش از 12 درصد نرخ بیکاری در فارغ‌التحصیلان در استان مواجه هستیم. از این رو با همکاری صاحبان کسب‌و‌کار و کارآفرینان وضعیت اشتغال و اسکان مهاجران در استان را ساماندهی می‌کنیم.

توسعه بهره‌وری به جای سرمایه‌گذاری

وی در بخش دیگری از سخنانش، با بیان اینکه در حوزه‌های اقتصادی، دولت نباید رقیب بخش‌خصوصی شود، افزود: تنها راه توسعه و پیشرفت کشور این است که زمینه را برای فعالیت بخش‌خصوصی فراهم کنیم و دولت نیز علاوه بر آنکه از ایجاد موانع خودداری کند، مانع‌ها را بردارد.

معتمدیان سپس با تاکید بر اینکه جلسات بررسی مسائل و مشکلات اقتصادی با حضور نمایندگان بخش‌خصوصی و مسولان دولتی، را باید از صحبت‌محوری خارج کرد، افزود: در کارگروه‌ها، مسائل و مشکلات بخش صنعت را باید احصا و اولویت‌بندی کرد و راهکارها به دست آید.

وی با تاکید بر اینکه باید از برگزاری جلسات بی‌حاصل در استان تهران خودداری کرد، افزود: مدیران استانی و زیرمجموعه استانداری تهران باید مدیران توسعه‌گرا باشند و حتما مدیران منفعل که اهل تعامل با بخش‌خصوصی نباشند و به جای تسهیل در امور کسب‌و‌کارها، مانع‌تراشی می‌کنند، در دستگاه‌های اجرایی جایی نخواهند داشت.

معتمدیان سپس با بیان اینکه تهران را باید به عنوان برند بین‌المللی و ملی کشور به کشورهای جهان معرفی کنیم، افزود: از یک چهره خبره داخلی در عرصه بین‌المللی به عنوان مشاور برای تحقق این وعده، استفاده خواهم کرد.

وی همچنین تصریح کرد که استانداری تهران قصد دارد اجلاس بین‌المللی استانداران پایتخت‌های جهان اسلام را برگزار کند. معتمدیان با بیان اینکه مسیر اقتصادی و توسعه‌ای استان، سرمایه‌گذاری جدید نیست بلکه به دنبال افزایش بهره‌وری‌ها هستیم، افزود: طی 10 سال اخیر، نرخ بهره‌وری استان تهران از میانگین کشوری بالاتر بوده‌است در حالی که از نظر نرخ سرمایه‌گذاری در رتبه پایین‌تر قرار داریم.

وی سپس، ساماندهی 38 لکه صنعتی خصوصی در استان تهران را از جمله برنامه‌های این استان عنوان کرد. معتمدیان در ادامه سخنان خود بر تمرکز شورای گفت‌وگوی استان تهران بر حل مسایل اولویت‌دار از جمله ناترازی انرژی تاکید کرد و گفت که به دلیل محدودیت استقرار در شعاع 120 کیلومتری تهران، بهترین راهکار برای تامین برق استان تهران توسعه ظرفیت‌های انرژی‌های تجدیدپذیر است.

او همچنین از عدم توازن اعتبارات و هزینه‌های استان تهران انتقاد کرد و تمرکزدایی از استان تهران را ضروری دانست. معتمدیان با اشاره به برخی مسایل استان تهران نظیر آلودگی هوا و مهاجرت‌ها به این استان از تمرکز استانداری تهران بر رسیدگی به این مسایل سخن گفت.

استاندار تهران همچنین با اشاره به اینکه باید از تبیین وضع موجود در جلسات عبور کرد، گفت: زیرساخت‌ها برای رفع مسایل و مشکلات فراهم است اما از میان برداشتن این مسایل نیازمند همت و شجاعت مدیران است و مدیران باید جسارت تصمیم‌گیری داشته باشند. در این شرایط، کسانی که احساس می‌کنند، توانایی انجام کار را ندارند، کنار بروند؛ چرا که فرصت را نباید از دست داد.

او با بیان اینکه مهم‌ترین مساله کشور، بحران تصمیم‌گیری است، ادامه داد: نتیجه عدم تصمیم‌گیری آن است که امروز با انباشتگی مشکلات مواجه هستیم. استاندار تهران در ادامه به برنامه‌های این نهاد برای ایجاد مرکز خدمات سرمایه‌گذاری و پنجره واحد اشاره کرد.

در همین حال رئیس اتاق تهران هم با جمع‌بندی موضوعات مطرح شده در این جلسه بر ضرورت ایجاد نهاد رگولاتوری و واگذاری تصدی‌گری دولت به بخش خصوصی تاکید کرد.