رئیس کمیسیون فرش، هنر و صنایعدستی اتاق ایران گفت: استان سیستان و بلوچستان در حوزههای صنایعدستی و فرش دارای ظرفیتهای بسیاری است که باید در ارزآوری نیز تقویت شود.
مرتضی حاجی آقامیری در گفتوگو با «اتاق ایران آنلاین»، گفت: مهمترین مسئلهای که صنایعدستی ایران به آن نیاز دارد، طراح است و برای ارزآوری باید طراحان آشنا به بازار بینالمللی وارد حوزه صنایعدستی شوند.
حاجی آقامیری ادامه داد: این طراحهای آشنا به بازار بینالمللی باید مشخص کنند که چه اثری خلق شود تا به بازارهای جهانی صادر شود. مثلاً چه طرح و رنگی سوزندوزی شود تا درنتیجه آن ارزشافزوده ایجاد شود. به این شیوه صنایعدستی کاربردی و هنری خواهد شد.
رئیس کمیسیون فرش، هنر و صنایعدستی اتاق ایران، اظهار کرد: نباید به صنایعدستی نگاه خیریهای داشت. صنایعدستی هویت و هنر ایرانی است که میتواند ارزشافزوده بالایی برای کشور ایجاد کند، بهشرط آنکه به ذائقه مخاطب و بازارها اهمیت داده شود. باید مخاطبشناسی انجام شود و حوزه هنر و صنایعدستی نباید نسبت به سلیقه بازار بیتوجه باشد.
او به صنایعدستی استان سیستان و بلوچستان اشاره کرد که تنوع بالایی دارد؛ سیستان و بلوچستان جز استانهای توانمندی است که با قابلیت ارزآوری که در حوزه صنایعدستی دارد، باید سهم بیشتری در صادرات غیرنفتی داشته باشد.
رئیس کمیسیون فرش، هنر و صنایعدستی اتاق ایران افزود: برای اینکه از ظرفیت بالقوه صنایعدستی سیستان بلوچستان استفاده شود، باید طراحها همراه با هنرمندان در صنایعدستی کار کنند. از طرفی برای آمادهسازی صنایعدستی استان برای صادرات به کشورهای مختلف نیازمند همکاری فعالان صنایعدستی در دولت، بخش خصوصی و اتاق بازرگانی هستیم.
او تاکید کرد: باید به هنر و صنایعدستی ایران نگاه جهانی داشت و این مستلزم تقویت زیرساختهای استان در زمینه طراحی، تولید، بستهبندی و حملونقل است.
حاجی آقامیری گفت: انواع صنایعدستی استان سیستان و بلوچستان ازجمله دستیافتههای متنوع، سوزندوزی روی چوب و فرش که همه فاخر و چشمنواز هستند امکان ارزآوری بالایی را برای استان فراهم میکند. باید در این مسیر تسهیلگری شود.