عبدالحکیم ریگیمیرجاوه، رئیس اتاق سیستان و بلوچستان
عبدالحکیم ریگی میرجاوه رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی زاهدان با اشاره به برنامهریزی اتاق ایران برای دوری از تمرکزگرایی و حرکت به سمت تمرکززدایی گفت: یکی از مهمترین دستاوردهای تصمیمگیری منطقهای، همگرایی تولیدکنندگان و صادرکنندگان هر منطقه برای افزایش تعاملات با یکدیگر و همچنین کشورهای همسایه است تا فرآیند صادرات با سرعت بیشتری انجام شود.
رئیس اتاق سیستان و بلوچستان با بیان اینکه این استان میتواند یکی از اعضای منطقه شرق و جنوب شرق کشور باشد، افزود: مشکلات استانهای شرقی و جنوب شرق شامل سیستان و بلوچستان، هرمزگان، خراسانهای جنوبی و رضوی و یزد عمدتا مشترک است به خصوص در بخش کشاورزی و محیط زیست که عمدهترین مشکل این منطقه کمبود آب و خشکسالی و نابودی بخش مهمی از اراضی کشاورزی این استانهاست. این استانها میتوانند با ایجاد یک اتاق منطقهای، قدرت چانهزنی خود در مطالبه از دولت را برای حل مشکلات افزایش دهند.
وی با اشاره به صادرات کاشی تولیدی در استان یزد به پاکستان کرد: تلاش برای اخذ موافقتنامه دولت در خصوص کاهش تعرفه ترجیحی صادرات این محصول پرطرفدار در پاکستان اجرای آن با توجه به دخالت چند استان در صادرات و منتفع شدن ساکنان استانهای مرزی، میتواند از نتایج خوب همگرایی اتاقهای استانی در یک منطقه باشد.
رئیس اتاق زاهدان همچنین افزایش قدرت چانهزنی در تبادلات منطقهای با همسایگان را از نتایج اجرای این طرح عنوان کرد و گفت: وجود بندر چابهار تنها بندر اقیانوسی ایران در سیستان و بلوچستان، یکی از مزایای این استان است که کشورهای جنوب شرق آسیا را از طریق منطقه شرق کشور به آسیای میانه و افغانستان وصل میکند؛ در صورت ایجاد اتاقهای منطقهای و همگرایی استانهای شرقی، تولیدکنندگان و صادرکنندگان این منطقه بیشتر میتوانند از این مسیر ترانزیتی بهرهمند شوند که در توسعه شرق کشور بسیار مؤثر خواهد بود. ضمن اینکه سند توسعهای استان سیستان و بلوچستان بر اساس تجارت و ترانزیت تدوین شده که نشاندهنده اهمیت ایجاد اتاقهای منطقهای در توسعه استانهای شرق و جنوب شرق کشور است.