در نشست مشترک کمیسیون‌های گردشگری اتاق اراک و اتاق ایران مطرح شد

صنعت گردشگری می‌تواند در شرایط فعلی کشور گره‌گشا باشد

رئیس کمیسیون گردشگری اتاق ایران در نشست کمیسیون گردشگری اتاق اراک با اشاره به سودآوری بالای صنعت گردشگری، گفت: توجه به این صنعت در شرایط فعلی کشور می‌تواند با ایجاد ارزش‌افزوده بالا، گره‌گشا باشد.
تاریخ: 29 دی 1403
شناسه: 72987

نشست مشترک کمیسیون گردشگری اتاق اراک با کمیسیون گردشگری اتاق ایران برگزار شد. رئیس اتاق اراک در این نشست گفت: هدف از دعوت میهمانان و برگزاری این برنامه، بررسی راهکارهای افزایش تعاملات استانی در حوزه گردشگری و معرفی ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری در این حوزه در استان است.

ناصر بیکی افزود: این واقعیت انکارناشدنی است که در حال حاضر شرایط گردشگری بین‌المللی و جذب توریست خارجی رضایت‌بخش نیست؛ اما تأسف‌بار اینجاست که سال‌های طولانی است که از گردشگری داخلی هم غافل مانده‌ایم. به این معنا که سفرهای خارجی را بر سفرهای داخلی ترجیح داده و از داشته‌های گردشگری داخل کشور غفلت ورزیده‌ایم که این نقیصه نیازمند تغییر نگرش و قدرشناسی از مواهب الهی است.

او اظهار کرد: غار نخجیر، آبگرم محلات و صدها جاذبهٔ گردشگری دیگر استان مرکزی، همه به این معضل دچار آمده و ناشناخته باقی‌مانده یا از کنار آن بی‌اهمیت عبور کرده‌ایم.

بیکی تنوع اقلیمی و زیست‌محیطی ایران را امتیازی دانست که آن را جزو پنج کشور اول جهان قرار داده است.

او ادامه داد: به لحاظ موقعیت تاریخی و فرهنگی هم در فهرست ۱۰ کشور برتر دنیا قرار داریم.

رئیس اتاق اراک گفت: استان مرکزی هم در زمره غنی‌ترین استان‌های کشور به لحاظ جذابیت‌های توریستی واقع شده است.

او توضیح داد: در تعدد مشاهیر استان، ذکر همین نکته کفایت می‌کند که 1100 تن از مشاهیر – معادل یک‌چهارم کشور- از استان مرکزی برخاسته‌اند اما در سرمایه‌گذاری از نقطه مطلوب بسیار دور مانده‌ایم که نیازمند بررسی و آسیب‌شناسی است.

بیکی افزود: ۳۶ سفره‌خانه سنتی، ۳۴ اقامتگاه بوم‌گردی، ۳۰ روستای هدف گردشگری و ۵۷ مجتمع آب‌درمانی از دیگر مواهب استان است.

رئیس اتاق اراک با تأکید بر اینکه استان مرکزی آماده پذیرش سرمایه‌ها است، گفت: اتاق اراک کاملاً آمادگی دارد که دوشادوش دولت در توسعه صنعت گردشگری استان کوشا باشد و در این راستا از هیچ کمکی دریغ نخواهد کرد.

متولیان گردشگری استان منتظر هیچ معجزه‌ای نباشند

در ادامه این جلسه رئیس کمیسیون گردشگری اتاق ایران، گفت: اتاق اراک باید به منظور افزایش عملکرد کمیسیون گردشگری خود از استاندار مساعدت خواسته و بودجه مطالبه نماید.

احد عظیم‌زاده خطاب به اعضای اتاق اراک افزود: برای معرفی جاذبه‌های توریستی استان خود متکی به هیچکس جز خود نباشید و برای جذب سرمایه‌گذار آستین بالا بزنید.

او تأکید کرد: هدایت سرمایه‌گذاران خارج از استان به سمت پروژه‌ها، مستلزم پیش‌بینی تسهیلات ویژه، تخفیفات انگیزه‌بخش و هموارنمودن مسیر است.

رئیس کمیسیون گردشگری اتاق ایران، استان مرکزی را بکر و ممتاز خواند و اضافه کرد: غار نخجیر به تنهایی یک جاذبه عظیم برای استان است و برای کشور هم یک سرمایه به شمار می‌رود که متأسفانه آنگونه که باید شناخته نشده و حیف است مورد بهره‌برداری قرار نگیرد.

او تصریح کرد: می‌طلبد کمیسیون گردشگری اتاق اراک نسبت به معرفی این غار اقدامات لازم را انجام دهد و در این راستا هرجا نیاز به معرفی خارج از استان باشد، کمیسیون گردشگری اتاق ایران هم از هیچ کمکی فروگذار نخواهد بود.

عظیم‌زاده یادآور شد: متولیان گردشگری استان منتظر هیچ معجزه‌ای نباشند و باید همه برنامه‌های عملیاتی را بکار گیرند تا سرمایه‌گذار را به استان جذب کنند.

او فقدان ایرلاین مناسب، جاده‌های استاندارد، اتوبوس‌های بین راهی خوب و… را از ضعف‌های کشور دانست که جهت ایجاد جاذبه برای توریست‌های خارجی یک لازمهٔ جدی است تا کشور به درآمد موردانتظار در این بخش دست یابد.

رئیس کمیسیون گردشگری اتاق ایران صنعت گردشگری را یک صنعت سودآور دانست که در بحران شرایط فعلی کشور، گره‌گشا می‌شود.

او توجه به گردشگری را راهکاری دانست که ارزش‌افزوده فراوانی برای کشور رقم می‌زند.

در بخش پایانی این نشست استاندار مرکزی گفت: استان مرکزی جاذبه‌های متعددی در خود دارد که مغفول مانده است و ضرورت دارد برای بهره‌برداری مناسب از آن همه امکانات به کار گرفته شود.

مهدی زندیه وکیلی افزود: شاید یکی از دلایل کم‌توجهی به حوزه گردشگری این باشد که این استان با عنوان صنعتی شناخته شده است.

او توسعه متوازن و پایدار در همه بخش‌ها را یک ضرورت دانست که رشد و پیشرفت استان را به دنبال دارد.

زندیه وکیلی پروژه «آی لند» با یکهزار و ۴۰۰ هکتار طول را یک اَبَر پروژه برشمرد که سرمایه کلانی به سمت آن سرازیر شده و فرصت ویژه‌ای در صنعت گردشگری استان و کشور است.

او با اشاره به جاذبه‌های مختلف تاریخی، فرهنگی، طبیعی و… در استان خواستار اختصاص وقت بیشتر اعضای کمیسیون گردشگری اتاق ایران جهت بازدید از این جاذبه‌ها شد.

استاندار مرکزی فرش را یکی دیگر از جذابیت‌های استان نامید که از دیرباز در کارنامه هنری و فرهنگی استان به ثبت رسیده است.

او تصریح کرد: صنعت توریسم استان نیازمند یک عزم و تلاش همگانی است و بخش دولتی هم در این رابطه از هیچ حمایتی دریغ نخواهد کرد تا این صنعت به منزلت واقعی خود نزدیک و جاذبه‌های گردشگری بیشتر به هموطنان و توریست‌های خارجی معرفی و بسترهای بازدید آنان از استان مهیا شود.

در حاشیه این جلسه رئیس اتاق اراک گفت: استان در یک برنامه دو روزه میزبان اعضای کمیسیون گردشگری اتاق ایران و روسای کمیسیون‌های گردشگری سراسر کشور بود.

بیکی گفت: استاندار مرکزی، مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان، اعضای شورای اسلامی شهر اراک، فعالان حوزه گردشگری استان هم در این برنامه‌ها در کنار اعضای کمیسیون گردشگری اتاق اراک، میهمانان را همراهی کردند.

او بررسی فرصت‌های سرمایه‌گذاری در حوزه گردشگری استان را از مزایای این برنامه عنوان کرد و افزود: اماکن تاریخی همچون غار نخجیر دلیجان، ارگ میشیجان خمین، دره گردو اراک، روستای تاریخی هزاوه، بازار اراک و چند جاذبه دیگر گردشگری در بضاعت زمان کوتاه این سفر مورد بازدید قرار گرفت.

بیکی تشویق و تهییج سرمایه‌گذاران داخل استان و گردشگران و صاحبان سرمایه خارج از استان را از اهداف مهم این برنامه نامید.

او گفت: از دستاوردهای دیگر جلسه این بود که مقرر شد نشست‌های مرتبط میان دستگاه‌های دولتی و حاکمیتی و فعالان بخش گردشگری برگزار شده و چالش‌های این حوزه مورد بررسی و چاره‌اندیشی قرار گیرد.

اعضای این کمیسیون که به دعوت کمیسیون گردشگری اتاق اراک به استان مرکزی سفر نمودند در سفر دو روزه خود به استان مرکزی از غار چال نخجیر، شهر تاریخی نراق، ارگ تاریخی میشیجان، پروژه گردشگری دره گردو، بازار تاریخی اراک بازدید و با فعالان اقتصادی استان دیدار و گفتگو کردند.

رئیس کمیسیون گردشگری اتاق اراک هم در این نشست گفت: خوشبختانه استان مرکزی از وجود استانداری برخوردار است که علاقمند به توسعه گردشگری و صنعت توریسم و همچنین دارای تجربه و افق دید وسیع در این زمینه است.

مریم توسطی افزود: این استان به مثابه یک خرس قطبی است که علی‌رغم جثه تنومند خود به خواب زمستانی فرو رفته و باید هوشیار و فعال شود.

او اظهار کرد: اعضای کمیسیون گردشگری اتاق اراک و فعالان ارشد حوزه گردشگری استان با پیش‌بینی این برنامه و بازدید میهمانان، تلاش کرده‌اند گامی در جهت شناساندن پتانسیلها و امکانات توریستی پایتخت صنعت کشور بردارند.

توسطی گفت: جای خرسندی است که بخش خصوصی و متولیان حوزه گردشگری استان و دستگاه‌های اجرایی ذیربط در تعامل تنگاتنگ با یکدیگر هستند.

او افزود: اگر هریک در جایگاه خود به معرفی داشته‌های گردشگری استان مبادرت نماییم به جایگاه واقعی خود در این مسیر نزدیک می‌شویم.

موضوعات :
در همین رابطه