بر اساس یک نظرسنجی بزرگ در ۳۶ کشور جهان

نابرابری اقتصادی، نگرانی عمده جهانی است | 66 درصد آمریکایی‌ها خواهان تغییرات اقتصادی هستند

نتیجه یک نظرسنجی بزرگ که در ۳۶ کشور جهان انجام‌شده است نشان می‌دهد که نابرابری اقتصادی یک نگرانی جدی عمومی در سراسر جهان به شمار می‌رود.
تاریخ: 28 دی 1403
شناسه: 73010

براساس نتایج نظرسنجی موسسه تحقیقاتی  پیو، بسیاری از مردم به‌ویژه نگران تأثیری که ابرثروتمندان بر سیاست‌ها و تصمیم‌های تجاری هستند که شکاف ثروت را در جهان افزایش خواهند داد.

این نظرسنجی از بیش از ۴۰۰۰۰ بزرگ‌سال، که در سال ۲۰۲۴ توسط مرکز تحقیقاتی پیو انجام‌شده و در این ماه منتشرشده است، نشان داد که میانگین ۵۴ درصد از پاسخ‌دهندگان در سراسر کشورها باور دارند که شکاف بین ثروتمندان و فقیرها مشکل بسیار بزرگی است. ۳۰ درصد دیگر گفتند که فکر می‌کنند این مشکل نسبتاً بزرگی است.

در همین حال، یک میانگین ۶۰ درصدی هم باور داشت که نفوذ سیاسی که ثروتمندترین افراد از آن برخوردارند، عامل اصلی نابرابری اقتصادی در جهان است.

پیو دریافت که این دیدگاه‌ها به‌ویژه در میان پاسخ‌دهندگانی که خود را چپ ایدئولوژیک می‌دانستند، رواج بیشتری دارد، اگرچه بسیاری از کسانی که به‌عنوان جناح راست معرفی می‌شدند نیز موافق این تفکر بودند. این تحقیق نشان داد که تقسیمات ایدئولوژیک به‌ویژه در آمریکا زیاد بود.

نتایج این تحقیق درست قبل از برگزاری مجمع جهانی اقتصاد، گردهمایی سالانه رهبران جهان و افراد تجاری ثروتمند، که در شهر داووس سوئیس برگزار می‌شود، منتشرشده است. این نشست مدت‌ها به‌عنوان انگیزه‌ای برای حامیان عدالت اقتصادی بوده است تا نابرابری و طمع ناشی از فعالیت شرکت‌ها و میزان تمرکز ثروت جهانی در دستان معدودی از افراد را در آن مطرح کنند.

طبق گزارش آکسفام، سازمانی که برای پایان دادن به فقر و بی‌عدالتی با نابرابری مبارزه می‌کند، در حال حاضر ۳ میلیاردر دارای ثروتی معادل ثروت مجموع ۱۶۰ میلیون نفر هستند. تحقیقات آکسفام همچنین نشان داده است که حقوق و دستمزد مدیران ارشد شرکت‌ها از سال ۱۹۷۸ حدود ۹۴۰ درصد افزایش‌یافته است. غرامت برای کارگران در مدت مشابه تنها حدود ۱۲ درصد افزایش‌یافته است.

آخرین تحقیقات پیو نشان داد که میانگین ۵۷ درصد از بزرگ‌سالان در سراسر کشورهایی  که مورد نظرسنجی گفته‌اند انتظار دارند کودکان کشورشان ازنظر مالی وضعیتی بدتر از والدین خود داشته باشند. در میان ۳۳ کشور از ۳۶ کشوری که در این نظرسنجی شرکت کردند، اکثر پاسخ‌دهندگان گفتند که سیستم اقتصادی کشورشان باید تغییر کرده یا اصلاح شود تا با نابرابری افسارگسیخته مبارزه شود.

این نظر به‌ویژه در کشورهای با درآمد متوسط ​​در منطقه آسیا-اقیانوسیه، آمریکای لاتین، جنوب صحرای آفریقا و منطقه خاورمیانه- آفریقای شمالی رایج بود. بااین‌حال، در کشورهای ثروتمندتر نیز رواج داشت.

پیو دریافت که حداقل از هر ده بزرگ‌سال در اکثر کشورهای اروپایی موردبررسی، حداقل ۶ نفر خواهان تغییرات اقتصادی عمده یا اصلاحات کامل هستند، درحالی‌که ۶۶ درصد از کسانی که در آمریکا مورد سؤال قرار گرفتند، گفتند که موافق آن هستند.

در همین رابطه