رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و برزیل، گفت: حلقه مفقوده تجارت با برزیل، عدم شناخت کافی تجار و بازرگانان ایرانی از بازار برزیل است.
به گزارش اتاق ایران آنلاین به نقل از اتاق مشترک ایران و برزیل، سیدفخرالدین عامریان، در نشست هیات مدیره اتاق مشترک بازرگانی ایران و برزیل با معاونت بینالملل اتاق ایران، ادامه داد: بازار برزیل بازار بکری است و با وجود حضور شرکتهای آمریکایی و چینی و هندی در آن، همچنان جای رقابت برای شرکتها و محصولات ایرانی و حضور فعال در این بازار وجود دارد.
او افزود: با توجه به شرایط مطلوب حاکم بر روابط سیاسی و دیپلماتیک بین ایران و برزیل از یک سو و اعطای ریاست گروه بریکس به برزیل در سال 2025 از سوی دیگر، میبایست نگرش و رویکرد توأمان بخش خصوصی و دولتی به موضوع تجارت با برزیل نسبت به گذشته تغییر کند.
عامریان تأکید کرد: این تغییر رویکرد باید به نحوی باشد که از طریق بهبود فضای کسبوکار داخلی و استفاده بهینه از ظرفیتهای ایجاد شده، افزایش تراز تجاری بین دو کشور رقم بخورد.
او گفت: عضویت ایران در گروه بریکس ظرفیت خوبی برای تجار و بازرگانان ایرانی در سال جاری میلادی فراهم کرده و فعالین اقتصادی این حوزه میبایست از این امتیاز به وجود آمده جهت افزایش مراودات تجاری با کشورهای عضو بریکس بهویژه برزیل استفاده کنند.
عامریان تأکید کرد: اتاق مشترک ایران و برزیل، آمادگی دارد تا در خصوص موضوع بریکس در راستای سیاستهای دولت و اتاق ایران، نقش مؤثری را با تشکیل کارگروهها و کمیتههای تخصصی حوزههای مطرح در بریکس ایفا کند.
او اظهار کرد: اتاق مشترک در حال برنامهریزی جهت اعزام هیات های تجاری همزمان با نشست سالانه اجلاس بریکس در برزیل است که در هفتههای آینده درباره آن اطلاعرسانی خواهد شد.
چالشهای تجارت با کشورهای عضو بریکس پیگیری میشوند
سید حامد عسگری، معاون امور بینالملل اتاق ایران نیز گفت: این معاونت در همکاری نزدیک با اتاق مشترک درصدد است بتواند زمینههای حضور قوی بخش خصوصی در حوزه بریکس را فراهم کند.
او افزود: معاونت امور بینالملل قصد دارد طی جلساتی مشترک با مسئولین مرتبط، بهصورت تخصصی به موضوع بریکس بپردازد و چالشها و مشکلات پیش روی بازرگانان ایرانی فعال در کشورهای عضو بریکس بهویژه برزیل از جمله مسائل حقوقی، حملونقل و لجستیک، تبادل ارز و … را پیگیری و رفع کند.
در پایان این جلسه نیز پروانه اتاق مشترک بازرگانی ایران و برزیل بهصورت رسمی به ریاست اتاق مشترک اعطا شد.