در نشست شورای روسای اتاق‌های سراسر کشور مطرح شد

هیات نمایندگان اتاق ایران با هم‌گرایی به بهبود اقتصاد کشور کمک کنند

در نشست شورای روسای اتاق‌های سراسر کشور ضمن بررسی آیین‌نامه تشکل‌ها که در حال بازنگری و تدوین است بر ضرورت هماهنگی و انسجام بین اعضای هیات نمایندگان اتاق ایران برای کمک به بهبود اقتصاد کشور تأکید شد.
خبرنگار
تاریخ: 14 بهمن 1403
شناسه: 73404

روسای اتاق‌های سراسر کشور در نشست با اعضای هیات رئیسه اتاق ایران، آیین‌نامه تشکل‌ها را که در حال تدوین و اصلاح است، مورد بررسی قرار دادند. به باور روسای اتاق‌های استانی آنچه برای بخش خصوصی اهمیت دارد، وفاق و یک‌صدایی بین اعضای هیات نمایندگان، حفظ جایگاه اتاق‌های سراسر کشور و کمک به اقتصاد ایران است.

در ابتدای این نشست صمد حسن‌زاده، رئیس اتاق ایران به دیدار فعالان اقتصادی با مقام معظم رهبری اشاره و سخنان رئیس‌جمهور در این نشست را بسیار امیدوارکننده توصیف کرد و گفت: طی این سخنان برنامه‌های دولت تشریح شد و از سوی رهبری مورد تأیید قرار گرفت. در این بین اصلاح روابط با سایر کشورها به ویژه کشورهای همسایه مطرح و اعلام شد که می‌توانیم با چشم باز و آگاهانه با کشورهای مختلف ارتباط برقرار کنیم.

او تاکید کرد: با این وجود سال‌هاست که به دلیل برخی ناآگاهی‌ها و بی‌تجربگی‌ها اقداماتی انجام دادیم که مشکل‌ساز شده و حال امیدواریم با رویکردی که شکل گرفته است، این مشکلات برطرف شوند.

رئیس اتاق ایران درباره FATF نیز گفت: جرقه اولیه درباره اهمیت پرداختن به FATF از طرف بخش خصوصی زده شد و امروز اکثر مسئولان کشور به این نتیجه رسیدند که باید FATF را بپذیریم. خوشبختانه دولت این اصل را پذیرفته و درصدد آن است که ارتباط اقتصادی و اجتماعی با دنیا را تقویت کند.

حسن‌زاده خاطرنشان کرد: پذیرفتن FATF موجب رفع تحریم‌ها نمی‌شود بلکه سدها در برابر فعالیت‌های بین‌المللی ایرانیان را برمی‌دارد و به آنها اجازه می‌دهد با سهولت بیشتری زندگی، تجارت و سرمایه‌گذاری کنند.

رئیس اتاق ایران به بازدید مقام معظم رهبری از نمایشگاه پیشگامان پیشرفت و غرفه اتاق ایران در این نمایشگاه اشاره کرد و گفت: طی این بازدید ایشان توسعه روابط با همسایگان، کشورهای بلوک شرق و خاورمیانه را بر پایه دیپلماسی اقتصادی مورد تأکید قرار دادند.

او همچنین به بازدید رئیس‌جمهور از این نمایشگاه و گفت‌وگو با تعدادی از هیات‌رئیسه اتاق ایران اشاره کرد و افزود: در این دیدار رئیس‌جمهور تقویت ارتباط اتاق ایران با اتاق‌های بازرگانی همه کشورها را مورد تأکید قرار داد.

حسن‌زاده تصریح کرد: در این بازدید گفته شد که حمایت‌های دولتی از سرمایه‌گذاران ایرانی در خارج از کشور صورت نمی‌گیرد. در حالی که نگاه‌ها و رویکردها در سایر کشورها متفاوت بوده و دولت‌ها حامی بزرگی برای سرمایه‌گذاران محسوب می‌شوند.

رئیس اتاق ایران در بخش دیگری از سخنان خود ضمن اشاره به کلنگ‌زنی احداث ساختمان اتاق بازرگانی غرب مازندران، از ارسال نامه‌ای به وزرای جهاد کشاورزی و اقتصاد درباره لزوم تأمین به موقع ارز کالاهای اساسی خبر داد.

او درباره نشست با اعضای هیات مدیره بنیاد حامیان علم و فناوری ایران و آغاز همکاری با این بنیاد صحبت کرد و ادامه داد: بر اساس مذاکراتی که انجام شد، اتاق‌های سراسر کشور می‌توانند با این بنیاد ارتباط بگیرند و در ایجاد فضاهای مناسب خوابگاهی برای دانشجویان مشارکت کنند. علاوه بر خوابگاه‌ها، همکاری در سایر حوزه‌های علمی و دانشگاهی در راستای مسئولیت‌های اجتماعی نیز امکان‌پذیر است.

برگزاری نشست رئیس سازمان انرژی اتمی با کمیسیون‌های تخصصی حوزه انرژی و اعلام آمادگی ایشان برای همکاری با بخش خصوصی و ترغیب بخش خصوصی به سرمایه‌گذاری در حوزه انرژی با هدف رفع ناترازی‌ها موضوع دیگری بود که مورد توجه رئیس اتاق ایران قرار گرفت.

روند اصلاح و تدوین آیین‌نامه تشکل‌ها بررسی شد

در بخش بعدی این نشست کیوان کاشفی، عضو هیات‌رئیسه اتاق ایران درباره تدوین آیین‌نامه تشکل‌ها صحبت کرد و گفت: کمیته‌ای منتخب از بخش تشکلی و اتاق‌های استانی برای اصلاح آیین‌نامه تشکیل شد که در مسیر بررسی‌ها تصمیم گرفتند به جای اصلاح، متن جدیدی تهیه کنند چراکه جنبه اصلاحات متعدد و متنوع بود. بنابراین متن اولیه‌ای از این آیین‌نامه تهیه شد که در حال نهایی شدن است.

در همین رابطه مصطفی موسوی، رئیس اتاق خرمشهر که به عنوان نماینده اتاق‌ها در کمیته منتخب حضور دارد از تدوین یک متن جدید برای آیین‌نامه تشکل‌ها صحبت کرد و به تشریح جزئیات و نگاه‌های حقوقی که در آن لحاظ شده است، پرداخت.

همچنین حسن سلیمانی، مدیر امور حقوقی اتاق ایران نیز جزئیاتی از این آیین‌نامه ارائه و برخی از ابهاماتی که نسبت به آن وجود دارد را پاسخ داد. 

در این رابطه فرج‌الله معماری، رئیس اتاق سمنان هم‌گرایی و یک‌صدایی را ملاک قرار داد و گفت: همه اعضای هیات نمایندگان در اتاق‌های سراسر کشور، تشکلی هستند و نباید با خط ‌کشی‌ها خود را از هم جدا کنیم. اعضای هیات نمایندگان باید متحد و هماهنگ باشند تا صدای قوی آنها به گوش دیگران برسد.

او تأکید کرد: باید با انسجام به اقتصاد کشور کمک و با هماهنگی از منزلت و جایگاه اتاق‌ها حمایت کنیم. بنابراین باید مقتدر، مستقل و قانون‌مدار باشیم.

محمد ایرانی، رئیس اتاق قم نیز خاطرنشان کرد: اگر قرار است متناسب با شرایط دنیا جلو برویم باید نگاه‌ها را تغییر دهیم و مطمئن باشیم که با تدوین آیین‌نامه صریح و شفاف، مشکلی وجود نخواهد داشت. باید ملاک و شاخص بگذاریم و بر اساس آن تعداد اعضای تشکل‌ها در هیات نمایندگان را تعیین کرده و قانون‌مدارانه رفتار کنیم.

یونس ژائله، رئیس اتاق تبریز از لزوم رعایت چارچوب‌های اصلی در راه‌اندازی انجمن‌ها و تشکل‌ها سخن گفت. او تأکید کرد: باید پیش از تدوین آیین‌نامه، چارچوب تشکیل انجمن‌ها را اصلاح کنیم. چون هر فرد در هر انتخاباتی فقط حق دادن یک‌بار رأی را دارد و نمی‌توانیم هم در قالب اتاق استانی و هم در قالب تشکلی، رأی دهیم.

محمد خاکی، رئیس اتاق خرم‌آباد ورود هر تعداد عضو به مجموعه هیات نمایندگان اتاق ایران را نادرست خواند و تأکید کرد: به استناد قانون بهبود مستمر محیط کسب‌وکار، وظیفه ساماندهی تشکل‌ها بر عهده اتاق ایران گذاشته شده است. از طرفی تنوع محصولات در سرزمین ایران بسیار بالاست و اگر به ازای هر کدام از آنها، تشکل یا انجمنی راه‌اندازی شود و به ازای هر کدام یک نماینده وارد هیات نمایندگان اتاق ایران شود، اقدام منطقی نیست.

ناصر بیکی، رئیس اتاق اراک از وجود یک مشکل ریشه‌ای صحبت کرد و گفت: به نظر می‌رسد باید تعریفی از سندیکا، انجمن، تشکل، فدراسیون و … ارائه دهیم. این مسئله اصلی تشکل‌هاست و موجب شده تعداد زیادی از تشکل‌ها شکل بگیرند و ماهیت و هویت اصلی آنها از بین برود.

شهرام زارع، رئیس اتاق شهرکرد نیز از اهمیت فیلتر نمایندگان تشکل‌ها برای ورود به جمع هیات نمایندگان اتاق ایران همانند آنچه برای اتاق‌های استانی اجرا می‌شود، صحبت کرد. به اعتقاد او این افراد باید توان نمایندگی حوزه فعالیت خود را داشته باشند.

در این راستا محمود نجفی‌عرب، رئیس اتاق تهران پیشنهاد داد: برای از بین بردن هرگونه ابهامی می‌توان از گروهی حقوقی برای تدوین و اصلاح آیین‌نامه استفاده کنیم. این‌گونه اتاق‌ها می‌توانند شأن و جایگاه خود را حفظ کنند.

در همین رابطه