دبیرکل مرکز داوری اتاق ایران در همایش نقش داوری در قراردادهای تجاری

بررسی بیش از ۵۰۰ پرونده طی سه سال در مرکز دا‌وری اتاق ایران | ترویج فرهنگ داوری را دنبال می‌کنیم

دبیرکل مرکز داوری اتاق ایران با اشاره به بررسی بیش از ۵۰۰ پرونده با ارزش بیش از یک میلیارد دلار طی سه سال در مرکز دا‌وری اتاق ایران، گفت: حفظ استقلال، سلامت، بی‌طرفی و تخصص از مشخصه‌های مرکز داوری اتاق ایران است.
خبرنگار
تاریخ: 29 بهمن 1403
شناسه: 73715

دبیرکل مرکز داوری اتاق ایران در همایش نقش داوری و مرکز داوری اتاق ایران در قراردادهای تجاری تصریح کرد: مرکز داوری اتاق ایران در دو سطح داخلی و بین‌المللی به صورت موازی و هماهنگ فعالیت می‌کند و در تلاش است با برگزاری دوره‌های حرفه‌ای و تخصصی، سطح آشنایی فعالانی اقتصادی با خدمات داوری را ارتقا دهد.

علی مقدم ابریشمی، دبیرکل مرکز داوری اتاق ایران در ابتدا به این نکته اشاره کرد که فعالان اقتصادی چگونه می‌توانند به یک مرکز داوری اعتماد کنند.

او برای جلب اعتماد به کمک حفظ استقلال، سلامت، بی‌طرفی و تخصص اشاره و تصریح کرد: برای توسعه داوری در کلیه اتاق‌های استانی و فعالیت‌های بین‌المللی، اقدامات جدی صورت گرفته است. مرکز داوری اتاق ایران با توجه به سابقه، لیست داوران خارجی خود را توسعه داد و امروز از ظرفیت داوران حرفه‌ای خارجی بهره می‌برد. از سوی دیگر با مراکز داوری ازبکستان، ارمنستان و ترکیه تفاهم‌نامه‌هایی امضا کرده و امکان استفاده از مرکز داوری دو طرف را در این تفاهم‌نامه‌ها دیده است.

او ادامه داد: طی سه سال گذشته مرکز داوری اتاق ایران بیش از ۵۰۰ پرونده با ارزش بیش از یک میلیارد دلار را بررسی کرده است.

ابریشمی همچنین توسعه و ترویج فرهنگ داوری در سایر استان‌ها را ضروری خواند و افزود: امروز شبکه‌ای از داوری در سطح کشور ایجاد شده و همچنان در حال تقویت است. البته متوجه هستیم که در کنار گسترش کمی، توسعه کیفی را هم مدنظر قرار دهیم و در اصلاح شیوه‌نامه همین اصل را رعایت کردیم. در متن شیوه‌نامه، توسعه با تمرکز بر افزایش اعتبار مرکز داوری اتاق ایران و اتاق‌های استانی را رعایت کردیم.

دبیرکل مرکز داوری اتاق ایران ضمن اشاره به اصلاحات انجام شده در قواعد داوری مرکز بر اساس استانداردهای بین‌المللی از برگزاری دوره‌های آموزش طی شش ماه اخیر بر اساس نیازهای شناسایی شده در بین فعالان اقتصادی صحبت کرد و افزود: این دوره‌ها دستاوردهای عملی بالایی در پی داشته است.

او درباره ایجاد شعبه مرکز داوری اتاق ایران در دیگر کشورها گفت: این موضوع به سطح روابط بین‌المللی کشور مربوط است، با این حال مرکز داوری اتاق ایران در بین کشورهای حوزه خلیج‌فارس و کشورهای CIS جایگاه دوم را به خود اختصاص می‌دهد.

ابریشمی در بخش دیگری از سخنان خود به نکات کلیدی و اساسی در پروسه استفاده از ظرفیت داوری توسط فعالان اقتصادی اشاره کرد.

دبیرکل مرکز داوری اتاق ایران در نهایت توصیه کرد: انتخاب داوری سازمانی به جای داوری فردی، انتخاب مرکز داوری اتاق ایران و استفاده از مشاور حقوقی برای تنظیم قراردادهای تجاری را جدی بگیریم.

در بخش بعدی این نشست فرصتی فراهم شد تا اعضای حاضر در همایش، ابهامات و سئوالات خود را درباره پروسه داوری و خدمات مرکز داوری اتاق ایران، مطرح کنند.

در همین رابطه