رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی شهرکرد با اشاره به اینکه بالغبر ۶۰۰ روستای بالای ۲۰ خانوار در این استان وجود دارد، گفت: اکثر روستاهای استان درگیر چالش بیکاری هستند.
شهرام زارع در جلسه شورای توسعه و برنامهریزی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه طرح روستای بدون بیکار در این استان به مرحله اجرا نرسیده است، گفت: باید تلاش کنیم برای حل چالش بیکاری و مهاجرت از روستاها به شهر، این طرح به مرحله اجرا برسد.
وی با اشاره به اینکه بهترین تولیدات چهارمحال و بختیاری ازجمله ماهی، بادام، لبنیات و ... در روستاها است، خاطرنشان کرد: باید برای توسعه اشتغال در روستاها یک طرح علمی و عملیاتی تهیه و پیشنهاد شود.
زارع ادامه داد: طرح مقاومسازی خانههای روستایی نیز بسیار حائز اهمیت است و اگر این اتفاق رخ دهد، نرخ مهاجرت به شهرها کاهش خواهد داشت و زنجیره ارزش محصولات تولیدی و سرمایهگذاری نیز محقق خواهد شد.
عدم تعادلهای منطقهای و شهرستانی اعلام شود
استاندار چهارمحال و بختیاری با اشاره به طرح بررسی وضعیت توسعهای استان عدم تعادلهای منطقهای و شهرستانی برای دستگاههای اجرایی ارسال شود، اظهار کرد: این طرح توسط مدیران و کارشناسان خبره بررسی شود و در صورت مغایرت آمار، این مسئله همراه با پیشنهادها به سازمان مدیریت و برنامهریزی ارسال تا پس از جمعبندی در جلسه آینده مطرح شود.
جعفر مردانی در ادامه با تأکید بر اینکه خشکسالی در دو دهه گذشته نیمی از روستاهای استان را با چالش تأمین آب مواجه کرده است، عنوان کرد: باید با اجرای طرحهای تأمین آب، تولید در حوزه کشاورزی و دامداری ادامه پیدا کند.
وی افزود: عمده محورهای مواصلاتی روستایی در چهارمحال و بختیاری مناسب نیست و در زمان بارش خدماترسانی کند میشود، باید تقویت زیرساختها در روستاها موردتوجه قرار بگیرد تا شاهد جذب سرمایهگذار باشیم.
مردانی با بیان اینکه گردشگری روستایی یک فرصت طلایی در چهارمحال و بختیاری است، گفت: اما این مسئله در روستاهای استان مورد غفلت قرار گرفته است.
استاندار چهارمحال و بختیاری خاطرنشان کرد: اجرای طرحهای اشتغال روستایی نیازمند حمایت است و باید اعتبارات این حوزه افزایش پیدا کند.
وی عدالت در توزیع منابع، اعتبارات و ماشینآلات را در روستاها ضروری دانست و گفت: توانمندسازی شوراها و دهیاران در اولویت قرار بگیرد.
مردانی عنوان کرد: برای خدماترسانی مطلوب نیازمند مشارکت مردم هستیم، باوجود تحریمها و تهدیدها مدیران اجرایی باید در حل مشکلات اقتصادی پیشقدم باشند.
استاندار چهارمحال و بختیاری افزود: تحقق درآمدهای مالیاتی استان با همکاری بخش خصوصی و دولتی در دستور کار قرار بگیرد، همچنین دستگاههای اجرایی با اداره کل اقتصاد و دارایی همکاری لازم را در تحقق درآمدهای حاصل از مولدسازی اموال مازاد داشته باشند.
وی با تأکید بر اینکه باید اعتبارات ملی و استانی در موعد مقرر جذب شوند، گفت: با مدیران کمکار در امر جذب بودجه برخورد میشود، مدیران دستگاههای اجرایی اهتمام لازم را داشته باشند، یکی از شاخصهای ارزیابی مدیران همین مسئله است.
مردانی تأکید کرد: با توجه به تنش آبی در چهارمحال و بختیاری نهضت گلخانهسازی در اولویت سازمان جهاد کشاورزی استان قرار بگیرد.
استاندار چهارمحال و بختیاری افزود: سازمان فنی و حرفهای، کمیته امداد امام خمینی و سازمان بهزیستی نسبت به توانمندسازی زنان سرپرست خانوار اقدامات لازم را انجام دهند.
وی در پایان تأکید کرد: مدیران دستگاههای اجرایی برنامه زمانبندی برای اجرای پروژههای نیمهتمام عمرانی تهیه کنند، همچنین با همراهی اتاق شهرکرد بستههای پیشنهادی در حوزه سرمایهگذاری در اختیار سرمایهگذاران قرار بگیرد و مقدمات جذب سرمایهگذار در حوزههای مختلف فراهم شود، جذب سرمایهگذار نیز از شاخصهای ارزیابی مدیران خواهد بود.
لزوم توجه به اهداف برنامه هفتم توسعه
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی چهارمحال و بختیاری با اشاره به نرخ بیکاری و تورم در پاییز سال ۱۴۰۳، گفت: بر اساس آخرین آمار ارائه شده توسط مرکز آمار ایران این استان در نرخ تورم رتبه ۲۸ را به خود اختصاص داده است، البته باید گفت گرانی با تورم متفاوت است، همچنین در نرخ بیکاری در رتبه ۱۶ هستیم.
یحیی رمضانی چهارم اسفندماه در جلسه شورای توسعه و برنامهریزی چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه هماکنون در سال اول اجرای برنامه هفتم توسعه کشور هستیم، اظهار کرد: باید تلاش کنیم تا از اهداف این برنامه عقب نمانیم.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی چهارمحال و بختیاری بیان کرد: ایجاد ساختار شورای راهبری توسعه و پیشرفت استان بهعنوان دومین استان کشور بعد از سیستان و بلوچستان در دستور کار قرار گرفته است که روز چهارشنبه هفته جاری دوره آموزشی آشنایی با برنامه توسعه استان برگزار خواهد شد تا آخرین متدهای علمی و اسناد توسعه استان نیز رونمایی شود.
وی با تأکید بر اینکه برای توسعه چهارمحال و بختیاری باید مدیران با یک ادبیات واحد و با رهبری استاندار و نماینده ولیفقیه حرکت کنند، خاطرنشان کرد: قطعاً از تصمیمگیریهای سیاسی، محلی و جزیرهای جلوگیری خواهیم کرد.
رمضانی بیان کرد: طرح بررسی وضعیت توسعهای چهارمحال و بختیاری و عدم تعادلهای منطقهای و شهرستانی امروز در جلسه شورای برنامهریزی و توسعه استان ارائه خواهد شد و مدیران دستگاههای اجرایی میتوانند نظرات خود را ارائه دهند.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی چهارمحال و بختیاری با اشاره به نرخ بیکاری و تورم در پاییز سال ۱۴۰۳، گفت: بر اساس آخرین آمار ارائه شده توسط مرکز آمار ایران این استان در نرخ تورم رتبه ۲۸ را به خود اختصاص داده است، البته باید گفت گرانی با تورم متفاوت است، همچنین در حوزه نرخ بیکاری استان با ۷.۱۴، رتبه ۱۶ را به خود اختصاص داده است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: در چهارمحال و بختیاری نرخ مشارکت اقتصادی در سال جاری ۶ درصد و نسبت اشتغال نیز هفت درصد است.
رمضانی خاطرنشان کرد: در حوزه پرداخت یارانهها مقرر شده است تا دهکهای درآمدی ۸، ۹ و ۱۰ حذف و هزینه آن صرف خدمات درمانی و توسعهای شود.