رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی شهرکرد گفت: گلایههای متعدد در خصوص عملکرد بانکهای عامل در استان در حوزه پرداخت تسهیلات در سالهای گذشته وجود داشت، گفت: اما درصدد هستیم تا انتقادات یکطرفه نباشد و دغدغههای مدیران بانکهای عامل نیز در جلسات شنیده شود.
شهرام زارع در جلسه کمیسیون مالیات، کار، تأمین اجتماعی و امور بانکی اتاق شهرکرد، افزود: اتاق بازرگانی در استان آمادگی دارد تا با تعامل با واحدهای تولیدی، حسابهای شرکتهای بخش خصوصی که در بیرون چهارمحال و بختیاری است را به جهت تقویت منابع مالی بانکها و رفع ناترازی بانکی به استان منتقل کند.
وی افزود: انتقال حسابهای بانکی واحدهای تولیدی مستقر در چهارمحال و بختیاری به استان موجب میشود تا توانایی مالی بانکهای عامل در پرداخت تسهیلات افزایش پیدا کند، این واحدها از زیرساختهای چهارمحال و بختیاری استفاده میکنند، بنابراین باید عواید گردشهای مالی آنها نیز در استان باشد.
زارع با تأکید بر اینکه باید علت عدم انتقال حساب واحدهای صنعتی بزرگ به بانکهای عامل چهارمحال و بختیاری عارضهیابی شود، خاطرنشان کرد: یکی از علل آن این است که بانکهای عامل استان توان پرداخت تسهیلات با مبلغ بالا را ندارند، البته این مشکلات قابلحل است.
امکان افزایش سقف پرداخت تسهیلات به شرکتهای تولیدی
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار چهارمحال و بختیاری گفت: افزایش سقف پرداخت تسهیلات به شرکتهای تولیدی بزرگ که شرایط لازم را داشته باشند، قابل انجام است.
ملکمحمد قربانپور با تأکید بر اینکه افزایش سقف پرداخت تسهیلات به شرکتهای تولیدی بزرگ قابل انجام است، گفت: البته باید شرکت شرایط لازم را برای دریافت تسهیلات داشته باشند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار چهارمحال و بختیاری ادامه داد: در جلسه آینده شورای هماهنگی بانکهای استان، بانکهای عامل بهصورت جداگانه گزارش کاملی از منابع، مصارف، تسهیلات صنعت، تولید و تکلیفی ارائه دهند.
وی با بیان اینکه بانکهای عامل دارای مدیر بازاریابی هستند، افزود: این بانکها میتوانند در جذب منابع مالی کمک کنند، اتاق شهرکرد نیز میتواند در این راستا حمایت لازم را به عمل بیاورد.
قربانپور با اشاره به اینکه ناترازی منابع و مصارف بانکهای عامل ارتباطی به پرداخت تسهیلات تکلیفی و بخش تولید ندارد، بیان کرد: امروز فعالیت در بخش تولید سود چندانی ندارد و شرایطی وجود دارد که سرمایهگذاران باوجود مشکلات امکان خروج از تولید را نیز ندارند و میزان سهم تسهیلات تولید با استراتژی کشور همخوانی ندارد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار چهارمحال و بختیاری خاطرنشان کرد: بانکهای عامل باید به سود و زیان توجه کنند، نباید اجازه دهیم بانکهای عامل دچار ورشکستگی شوند
اولویت چهارمحال و بختیاری حفظ اشتغال موجود است
رئیس کمیسیون مالیات، کار، تأمین اجتماعی و امور بانکی اتاق شهرکرد نیز با اشاره به اینکه شرایط اقتصادی موجب شده تا سرمایهگذاری بهکندی انجام شود، گفت: بنابراین اولویت در این استان حفظ اشتغال موجود است.
امین مالکی با بیان اینکه در جلسات و کارگروههای مختلف استان گلایهمندی از بانکهای عامل در حوزه پرداخت تسهیلات مطرح میشود، گفت: این مشکل در حوزه صنعت نیز چالشهایی را برای فعالان اقتصادی ایجاد کرده است.
وی با بیان اینکه در جهت توسعه چهارمحال و بختیاری و جذب سرمایهگذار انتظاراتی از بانکهای عامل در استان وجود دارد، افزود: گاهی این انتظارات برآورده نمیشود که بانکهای عامل استان نیز دلایلی برای عدم تحقق اهداف تعیین شده و اجرا نشدن مصوبات دارند.
مالکی با تأکید بر اینکه پیشنهاد شد جلسات هماندیشی مدیران دستگاههای اجرایی و بانکهای عامل به میزبانی اتاق بازرگانی برگزار شود، بیان کرد: در این جلسات دغدغههای بانکهای عامل و انتظارات دستگاههای اجرایی و بخش خصوصی نیز مطرح میشود تا طرفین از قوانین اطلاع دقیق پیدا کنند و انتظارات نیز متناسب با ظرفیتها از بانکهای عامل بیان شود تا شاهد رشد و توسعه چهارمحال و بختیاری نیز باشیم.
رئیس کمیسیون مالیات، کار، تأمین اجتماعی و امور بانکی اتاق شهرکرد با اشاره به اینکه شرایط اقتصادی موجب شده تا سرمایهگذاری بهکندی انجام شود، عنوان کرد: بنابراین اولویت در این استان حفظ اشتغال موجود است.
وی اظهار کرد: در شرایط فعلی اقتصاد ناپایدار و تورم صنعت و تولید را آزار میدهد و فعالان اقتصادی، تجار و بازرگانان نمیتوانند برنامهریزی دقیقی برای توسعه کسبوکار خود داشته باشند، در تلاشیم با برگزاری جلسات هماندیشی موضوعات در حوزه تولید، اشتغال و امور بانکی را بررسی کنیم.
مالکی در خصوص مشکلات سامانههای موجود در کشور، خاطرنشان کرد: سامانههای مختلف با هدف تسریع در فرآیندها و کاهش بروکراسی اداری ایجاد شدند، اما مشکلات این سامانهها موجب شده است تا فرآیندها بسیار طولانیتر شود.