قائممقام دبیر شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی خوزستان گفت: آزادسازی صادرات خوراک دام استحصالی از صنایع جانبی نیشکری در مهرماه امسال توسط دبیرخانه شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی خوزستان موردبحث و بررسی قرار گرفت.
شهلا عموری با بیان اینکه تولید کارخانه خوراک دام در واحدهای نیشکر هفتتپه، کارون و شعیبیه به دلیل ممنوعیت صادرات این کالا متوقف شدند یا کمتر از ظرفیت اسمی فعالیت داشتند، ادامه داد: آزادسازی صادرات خوراک دام علاوه بر ارزآوری در زمینه حفظ فرصتهای شغلی در این واحدهای تولید تأثیرگذار است.
نایبرئیس اتاق اهواز زمان توقف صادرات خوراک دام استحصالی از صنایع نیشکری را از سال ۱۳۹۷ عنوان کرد و گفت: بخشنامه تسهیل در روند صادرات و استفاده بهینه از محصولات فرعی صنایع نیشکر، مانند پیت و باگاس، که بهعنوان خوراک دام مورد استفاده قرار میگیرند؛ نقطه عطفی در افزایش تولید و اشتغالزایی در حوزه کشاورزی و دامداری است.
عموری یادآور شد: بر اساس بررسیهای دبیرخانه شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی خوزستان، ممنوعیت صادرات اقلام خوراک دام به خاطر تأمین کسری علوفه و سایر اقلام موردنیاز در ترکیب خوراک دام حتی در شرایط خشکسالی با بند الف ماده ۲۳ قانون احکام دائمی برنامههای توسعه کشور در تضاد است.
وی عنوان کرد: بررسیهای کارشناسی شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی خوزستان منجر به صدور بخشنامه رفع ممنوعیت صادرات خوراک دام از صنایع نیشکری شده است. این در حالی است که دامداران داخلی برای خرید این محصول تمایلی ندارند.