رئیس اتاق مشترک ایران و هند، گفت: با به ثمر رسیدن مذاکرات ایران و آمریکا، میتوانیم شاهد ایجاد ثبات در اقتصاد و بازگشت سرمایهها به کشور باشیم.
ابراهیم جمیلی در گفتوگو با «اتاق ایران آنلاین»، ادامه داد: بیش از یک دهه تحریمهای غرب علیه ایران، نه تنها موجب پایین آمدن میزان سرمایهگذاری خارجی شده بلکه سرمایههای داخلی را نیز فراری داده است. به همین دلیل شروع مذاکرات یک ضرورت است.
او با بیان اینکه خوشبختانه دولت و حاکمیت به خوبی این ضرورت را درک کرده و فرمان آغاز مذاکرات را صادر کردند، افزود: همه میدانیم که مذاکره یعنی بده-بستان. باید تلاش کنیم در مذاکرات چیزی را بگیریم که به نفع اقتصاد کشور، مردم و تولید باشد. طبیعی است که در ازای آن چیزی هم باید بدهیم و این نباید ما را برافروخته کند.
جمیلی اظهار کرد: یکی از موانع اصلی تولید در کشور بالارفتن هزینهها تحت تأثیر تحریمها است. در این شرایط رقابتپذیری جهانی تولیدات ما پایین آمده است. اگر نتیجه مذاکرات رفع تحریمها باشد و بتوانیم از خدمات بانکی و حملونقل در سراسر دنیا استفاده کنیم، قطعاً این امر در رونق اقتصاد کشور مؤثر خواهد بود.
او با اشاره به پایین آمدن نرخ ارز و سکه از هفته گذشته تحت تأثیر اخبار مذاکرات، بیان کرد: امروز هم شاهد روند کاهشی قیمتها هستیم. نرخ فعلی ارز، واقعی نیست و تحت تأثیر تلاطمهاست. در واقع نرخ مربوط به اقتصاد بیثبات است. باید به دنبال ثبات اقتصادی باشیم و به این فکر کنیم که همهساله روند رشد اقتصادی را محقق کنیم. بازار هوشمند است و سیگنالهای ثبات و بهبود را دریافت میکند. همه دنبال گرانی دلار نیستند. فقط دلالان دلار دنبال افزایش آن هستند و اکثریت به دنبال به نتیجه رسیدن مذاکرات هستند.
رئیس اتاق مشترک ایران و هند با اشاره به وجود ناترازی در کشور گفت: دلیل نا ترازیها این است که به موقع سرمایهگذاری صورت نگرفته است. چون هم خودمان پول نداشتیم و هم خارجیها تحت تأثیر تحریمها کمتر مایل به سرمایهگذاری بودند. علاوه بر این شاهد فرار پول هم بودیم و همزمان با فرار نخبگان، پول هم از کشور خارج شده است.
او گفت: اگر مذاکرات به نتیجه برسد، قسمت اعظمی از این سرمایهها به ایران برمیگردد و با سرمایهگذاریهای جدید، ناترازی برق و گاز برطرف شده در نتیجه توان چانهزنی ما در دنیا بالاتر خواهد رفت. باید همه کمک کنند کشور رو به آرامش برود و تنشهای سیاسی را وارد اقتصاد نکنیم.
جمیلی تأکید کرد: همه باید یکصدا از منافع ملی دفاع کنیم و منافع ملی در تولید بیشتر، رفاه مردم و کاهش ناترازیهاست.