در دیدار اعضای فراکسیون نظارت بر اتاق‌های اصناف و بازرگانی با رئیس اتاق تهران مطرح شد

گفتمان مشترک مجلس و بخش خصوصی به تصمیم‌سازی‌های بهتر در اقتصاد کمک می کند

رئیس و اعضای فراکسیون نظارت بر اتاق‌های اصناف و بازرگانی مجلس شورای اسلامی با حضور در اتاق تهران بر توسعه تعاملات دوجانبه با اتاق بازرگانی تأکید کردند.
تاریخ: 02 اردیبهشت 1404
شناسه: 84847

رئیس و اعضای فراکسیون نظارت بر اتاق‌های اصناف و بازرگانی در مجلس شورای اسلامی، با دعوت محمود نجفی عرب در اتاق تهران حضور یافتند. در این دیدار نمایندگان مردم در مجلس و نمایندگان بخش خصوصی پایتخت در اتاق تهران، بر تقویت همکاری و گفت‌وگوها میان این فراکسیون و اتاق تهران برای حل مسائل و مشکلات اقتصادی بنگاه‌های بخش خصوصی تأکید کردند.

رئیس اتاق تهران در این دیدار در سخنانی، ضمن ارائه توضیحاتی در ارتباط با ساختار و مأموریت‌های این اتاق، به تقویت همکاری و ارتباط میان اتاق تهران و نمایندگان مجلس شورای اسلامی طی دوره دهم هیات نمایندگان اشاره کرد و یادآور شد که ایجاد پیوندهای فکری و کارکردی میان دو طرف، می‌تواند به حل چالش‌های پیش‌روی اقتصاد در کشور کمک کند.

به گزارش روابط عمومی اتاق تهران، محمود نجفی‌عرب، با اشاره به شعار سال و اهمیت سرمایه‌گذاری در بخش تولید تصریح کرد که اتاق تهران به نمایندگی از جامعه نخبگان اقتصاد و کسب‌وکار کشور، راهکارهای اجرایی برای رفع ناکارایی‌های موجود در اقتصاد دارد و آماده هستیم تا نتایج مطالعات و راه‌حل‌ها را با بخش‌های تصمیم‌ساز مجلس به اشتراک بگذاریم.

ایرج رهبر، رئیس کمیسیون عمران، احداث و زیربنایی اتاق تهران، نیز در این جلسه تصریح کرد که این کمیسیون طی جلسات متعدد با حضور نمایندگان بخش خصوصی و دولت، دستورالعمل‌های مربوط به اقتصاد دریامحور و احداث شهرک‌های ساحلی را تدوین کرده‌است. وی همچنین تصریح کرد که بررسی راهکارهایی برای احداث نواحی مسکونی در نزدیکی شهرک‌های صنعتی، از دیگر برنامه‌های این کمیسیون است.

رامین گوران، دیگر عضو هیات نمایندگان اتاق تهران، نیز تأکید کرد که بخش‌خصوصی در حوزه ساخت و ساز، به مدلی کارآ از ساخت مسکن برای افراد برخوردار و غیربرخوردار کشور دست یافته و برای تحقق آن، به همراهی دولت نیاز دارد.

هم‌چنین سهیل آل‌رسول، دیگر عضو هیات نمایندگان اتاق تهران، با اشاره به اینکه ارزش صادرات خدمات فنی و مهندسی ایران در سال 1392 بالغ بر 5 میلیارد دلار بود، گفت: متاسفانه در یک روند نزولی این میزان در حال حاضر به کمتر از یک میلیارد دلار رسیده است.

وی با بیان اینکه در سفرهای رئیس‌جمهور ایران به کشورهای خارجی، گروهی از فعالان اقتصادی نیز باید در هیات همراه دولت حضور داشته باشند، تصریح کرد که صادرات خدمات فنی و مهندسی به کشورهای همسایه همچنان می‌تواند یک فرصت باشد. آل‌رسول سپس، تعیین تکلیف لایحه مشارکت عمومی و خصوصی را نیز ضروری اعلام کرد.

هومن حاجی‌پور، قائم‌مقام دبیر شورای گفت‌وگوی دولت و بخش‌خصوصی استان تهران نیز این نهاد را فرصتی برای هم‌افزایی‌ها میان دستگاه‌های اجرایی و دولتی و صاحبان کسب‌وکار برای حل بخشی از مشکلات و معضلات موجود عنوان کرد و گفت: این شورا و کمیته‌های زیرمجموعه آن، راه‌کارهایی برای سرمایه‌گذاری در تولید و همین‌طور اصلاح قوانین مخل کسب‌وکار به دست آورده‌اند که آماده به اشتراک‌گذاری آن هستیم.

تقویت دیپلماسی اقتصادی با میدان‌داری بخش‌خصوصی

در ادامه این جلسه، محمدرضا رضایی کوچی، رئیس کمیسیون عمران و رئیس فراکسیون نظارت بر اتاق اصناف، و اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی مجلس شورای اسلامی در سخنانی، با تأکید بر اینکه این فراکسیون تلاش دارد تا دولت در نقش رگولاتور نشسته و بخش خصوصی امور اقتصادی را در دست بگیرد، گفت: یکی از دلایلی که خصوصی‌سازی‌ها ناموفق بوده‌است، چسبندگی مدیران دولتی به شرکت‌ها و اختیاراتی است که تمایل ندارند از آن دل بکنند.

رضایی کوچی در رابطه با طرح اصلاح قانون اتاق بازرگانی در مجلس نیز، تصریح کرد که نمایندگان اتاق نیز باید در تمامی جلسات بررسی این طرح حضور داشته باشند.

وی با بیان اینکه باید از ظرفیت و توان بخش خصوصی در دیپلماسی اقتصادی کشور استفاده شود، یادآور شد که این فراکسیون به دنبال آن است تا با دعوت از سفرای ایران و نمایندگان اتاق بازرگانی، زمینه تعامل نزدیک میان این دو بخش را تقویت کند.

رضایی کوچی با اشاره به اینکه رقابت دولت با بخش‌خصوصی در حوزه‌های مختلف اقتصادی، باید پایان داده شود، بر ارتباط و همکاری کمیته‌های فراکسیون با کمیسیون‌های اتاق تهران تأکید کرد.

رحیم کریمی، نماینده مردم سمیرم و نایب‌رئیس دوم فراکسیون نظارت بر اتاق اصناف و اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی مجلس شورای اسلامی در سخنانی، آمادگی این فراکسیون برای همکاری با اتاق تهران در راستای تهیه طرح‌ها و تبدیل آن به قانون تأکید کرد.

احمد انارکی محمدی، نماینده مردم رفسنجان و انار و عضو هیات رئیسه فراکسیون، نیز با بیان اینکه خدمات فنی و مهندسی شرکت‌های بخش خصوصی ایران، توان رقابت و صادرات به بازارهای هدف را دارد، بر حرکت به سمت صادرات با ارزش‌فزوده بالا تأکید کرد. وی همچنین، به خلأ نبود رایزنان بازرگانی توانمند اشاره کرد و یادآور شد که اتاق بازرگانی می‌تواند نقش پررنگ خود در این زمینه را ایفاد کند.

عثمان سالاری، نماینده مردم تربت جام و تایباد، نیز با اشاره به ایجاد کمیته نظارت بر حسن اجرای قوانین، آمادگی این کمیته برای همکاری با اتاق تهران و نمایندگان بخش خصوصی در راستای حسن اجرای قوانین، تأکید کرد.

هم‌چنین محمد نصیری، نماینده مردم فردوس و طبس و عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه در طول ادوار گذشته، قوانین مناسبی در مجلس به تصویب رسیده اما به اجرا در نیامده است، بر ایجاد ارتباط نزدیک و تعامل سازنده میان اتاق تهران و فراکسیون در جهت حل مسائل و مشکلات اقتصادی کشور تأکید کرد.

عمران عباسی کالی، نماینده جویبار و سوادکوه، نیز دیپلماسی اقتصادی را یک ضرورت جدی برای کشور عنوان کرد و یادآور شد که اهداف تعریف شده در این بخش، طی همکاری دولت، مجلس و اتاق بازرگانی قابل دسترس خواهد بود.

مهرداد گودرزوند چگینی نماینده شهر رودبار در مجلس شورای اسلامی نیز از جمله بسترهای همکاری و تعامل میان اتاق تهران و فراکسیون را اصلاح قوانین موجود و نظارت بر قوانین و آئین‌نامه‌ها عنوان کرد.

در پایان این دیدار غلامرضا ملکی، معاون امور مجلس و تشکل‌های اتاق بازرگانی تهران، نیز با اشاره به رویکرد این اتاق در برقراری ارتباط نزدیک‌تر و تعامل بیشتر و مستمر با نمایندگان مردم و ایجاد رابطه مستقیم بین نمایندگان و فعالان اقتصادی، از تجربه‌های موفقیت‌آمیز حل مشکلات فضای کسب‌وکار از طریق همین جلسات شد و ابزار امیدواری کرد که با حرکت در همین مسیر روابط اتاق تهران و مجلس بیش از پیش تقویت شود.

موضوعات :
در همین رابطه