نایب‌رئیس اتاق ایران مطرح کرد:

احیای موقعیت راهبردی ایران در قفقاز جنوبی با سفر پزشکیان به جمهوری آذربایجان

نایب رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران گفت: در شرایط کنونی، سفر رئیس‌جمهور به باکو می‌تواند نقش مؤثری در بازگرداندن موقعیت راهبردی ایران در منطقه قفقاز داشته باشد.
تاریخ: 07 اردیبهشت 1404
شناسه: 84948

به گزارش اتاق ایران آنلاین به نقل از ایرنا، حسین پیرموذن در تحلیل ابعاد سفر رسمی مسعود پزشکیان رئیس‌جمهوری اسلامی ایران به جمهوری آذربایجان و تأثیر آن بر روابط اقتصادی دو کشور گفت: این سفر علاوه بر ایجاد یک بستر مناسب برای همکاری‌های تجاری و سرمایه‌گذاری، در پی احیای اعتماد میان دو کشور مؤثر است.

رئیس اتاق مشترک ایران و جمهوری آذربایجان از این سفر به‌عنوان یک نقطه عطف در روابط دو کشور یاد کرد و گفت: این سفر در ابعاد دیپلماسی اقتصادی و تجاری بسیار حیاتی است و فرصتی ارزشمند برای استفاده از ظرفیت‌های اقتصادی و تجاری میان دو کشور محسوب می‌شود.

این فعال اقتصادی تأکید کرد: باید توجه داشت که این سفر علاوه بر ایجاد یک بستر مناسب برای همکاری‌های تجاری و سرمایه‌گذاری، در احیای اعتماد میان دو کشور نیز مؤثر است.

پیرموذن تصریح کرد: در شرایط کنونی، سفر رئیس‌جمهور به باکو می‌تواند نقش مؤثری در بازگرداندن موقعیت راهبردی ایران در منطقه قفقاز داشته باشد؛ این سفر همچنین می‌تواند زمینه‌ساز توسعه همکاری‌های اقتصادی و تجاری در حوزه‌هایی چون انرژی، کشاورزی، ترانزیت و صنایع سبک باشد.

وی با بیان اینکه یکی از اولویت‌های مهم این سفر، تقویت تجارت دوجانبه میان ایران و جمهوری آذربایجان است، تأکید کرد: اشتراکات جغرافیایی، فرهنگی و اقتصادی دو کشور، می‌تواند الگویی موفق برای همکاری‌های تجاری منطقه‌ای ایجاد کند. به‌ویژه در حوزه‌هایی مانند کشاورزی، انرژی و کالاهای مصرفی، این سفر می‌تواند به‌عنوان یک عامل تسهیلگر در کاهش موانع گمرکی و توسعه مبادلات تجاری عمل کند.

نایب‌رئیس اتاق ایران بر اهمیت همکاری‌های ترانزیتی بین ایران و آذربایجان تأکید کرد و افزود: ایران می‌تواند به‌عنوان یک هاب ترانزیتی در منطقه، نقشی کلیدی در زنجیره ترانزیت شمال-جنوب ایفا کند. این همکاری می‌تواند از طریق توسعه پروژه‌های ریلی، جاده‌ای و دریایی تقویت شود.

فرصت‌های سرمایه‌گذاری مشترک

پیرموذن همچنین به اهمیت جذب سرمایه‌گذاری‌های مشترک در بخش‌های مختلف اشاره کرد؛ به گفته او این سفر می‌تواند منجر به ایجاد شرکت‌های مشترک و تأسیس شهرک‌های صنعتی دو کشور شود.

رئیس اتاق مشترک ایران و جمهوری آذربایجان خاطرنشان کرد: با جذب سرمایه‌های دوطرفه در حوزه‌هایی مانند انرژی، کشاورزی و فناوری، می‌توان زمینه‌ساز همکاری‌های بلندمدت و پایدار اقتصادی شد.

پیرموذن به توسعه همکاری‌های تهران و باکو در حوزه انرژی، به‌ویژه در زمینه نفت و گاز اشاره و تصریح کرد: یکی از زمینه‌های اصلی همکاری می‌تواند توسعه پروژه‌های مشترک در زمینه سوآپ گاز، تبادل برق و گسترش زیرساخت‌های انتقال انرژی باشد و به‌عنوان نقطه اتکای یک مشارکت راهبردی بلندمدت بین دو کشور عمل کند.

نایب‌رئیس اتاق ایران همچنین به اهمیت این سفر برای ایجاد الگوی همکاری میان ایران و کشورهای دیگر قفقاز و آسیای مرکزی اشاره کرد.

وی تنوع‌بخشی به شرکای اقتصادی کشور را مورد توجه قرار داد و افزود: سفر رئیس‌جمهور ایران به کشور جمهوری آذربایجان، علاوه بر تقویت روابط دوجانبه، می‌تواند به‌عنوان یک نقطه عطف در تقویت دیپلماسی اقتصادی ایران در قفقاز جنوبی و آسیای مرکزی مورد توجه قرار گیرد.

این فعال اقتصادی تأکید کرد: پیگیری توافقات این سفر و فعال‌سازی ظرفیت‌های بخش خصوصی، نقش مؤثری در تحقق اهداف بلندمدت اقتصادی و تجاری ایران خواهد داشت.

مسعود پزشکیان رئیس‌جمهوری اسلامی ایران قرار است به‌زودی و به دعوت الهام علی‌اف رئیس‌جمهوری آذربایجان در رأس هیاتی سیاسی و اقتصادی به این کشور سفر کند.

هم‌زمان با این سفر، اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران نیز یک هیات تجاری ۱۰۰ نفره را عازم باکو کرده است تا بازرگانان دو کشور زمینه گسترش همکاری‌های مشترک و توسعه دیپلماسی اقتصادی را دنبال کنند.

در همین رابطه