در نشست کمیسیون معدن اتاق کرمان مطرح شد

اطلس گوهرسنگ های کرمان تهیه شود | لزوم مدیریت ارزش معادن در داخل استان

رئیس کمیسیون معدن اتاق کرمان با اشاره به اینکه گوهرسنگ ها در استان متولی ندارند، گفت: اطلس جامع گوهرسنگ ها برای معرفی انواع سنگ های گران بهای استان و مشخص کردن معادن مربوط به این سنگ ها تهیه و تدوین شود.
تاریخ: 04 بهمن 1404
شناسه: 88982

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان، مجید حجت، در نشست با اعضای کمیسیون معدن اتاق کرمان افزود: بهتر است در زمینه بهره برداری از معادن با سنگ های قیمتی از نمونه ای موفق در کشور و یا کشورهای فعال در این زمینه الگو برداری شود تا بتوان کار را اصولی و حرفه ای برای رسیدن به هدف مقصود پیش برد.

وی ادامه داد: استان کرمان دارای گوهرسنگ های ارزشمندی است اما مدیریت و بهره برداری از آنها در دست استان نیست و بدون ایجاد ارزش افزوده در حال خروج از استان هستند. حجت، تصریح کرد: جمعی از فعالان اقتصادی استان طی دهه های بسیاری سرگرم فعالیت های کشاورزی بودند و از ظرفیت معادن استان غفلت ورزیدند و حالا که در کشاورزی با مشکلاتی مانند کم آبی و تغییرات اقلیم روبرو شده ایم، ظرفیت معدنی چندانی در استان باقی نمانده است.

رئیس کمیسیون معدن اتاق کرمان بیان کرد: طی سه سال گذشته همواره اصلاح ماده 26 آیین نامه اجرایی قانون معادن را پیگیری کرده ایم که اگر این مهم محقق شود درصد بیشتری از درآمد معادن شامل حال مردم استان کرمان نیز خواهد شد.

در ادامه احمد منصوری نژاد، رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا، جواهر، نقره و سنگ های قیمتی استان کرمان درخواست های خود را از کمیسیون معدن مطرح و عنوان کرد: شفاف سازی پهنه یا معادن سنگ های قیمتی استان، ثبت معادن دارای سنگ های قیمتی و برگزاری مزایده برای سرمایه گذاری در آنها، مطرح کردن کرمان با عنوان یکی از سنگ های قیمتی مانند فیروزه یا گارنت و مشخص کردن حق برداشت طلا و نقره از معادن مس پیگیری شود.

همچنین محمود صنعتی، مشاور اتاق کرمان با اشاره به لزوم تشکیل کارگروه عارضه یابی معادن نیمه فعال و غیرفعال استان افزود: آتش زدن برخی معادن به عنوان ذخایر آب چشمه ها به دلیل انجام اقدامات مختلف معدنی، موجب از بین رفتن چشمه های آب می شود و لازم است که معادن کرمان را عارضه یابی کنیم. وی همچنین کسب درآمد از باطله های معدنی و کمک گرفتن از شرکت های بزرگ معدنی استان برای فعالیت های شرکت های دانش بنیان در کرمان را مورد تاکید قرار داد.

در پایان این نشست عباس عسجدی، رئیس مرکز کسب و کار اتاق کرمان به ارائه خدمات و فعالیت های این مرکز و همچنین معرفی ظرفیت های قانونی و راهکارهای همکاری دو جانبه با کمیسیون معدن پرداخت.

موضوعات :
در همین رابطه