در جریان مذاکرات هیات تجاری و اقتصادی اعزامی استان البرز با شرکتهای آلمانی، دو طرف با تشکیل دو دفتر مشترک اقتصادی در اتاق البرز و وزارت اقتصاد ایالت راینلاند- فالتس آلمان موافقت کردند.
رئیس اتاق البرز در این مذاکرات، تأسیس دفاتر مشترک را گامی مؤثر در توسعه روابط تجاری، اقتصادی و علمی بین دو کشور و استان البرز عنوان کرد و نتایج مذاکرات هیات تجاری و اقتصادی البرز در آلمان را مثبت و گامی در جهت گسترش مناسبات بازرگانی دو کشور ارزیابی کرد.
رحیم بنامولایی گفت: آغاز به کار این دفاتر مشترک علاوه بر توسعه فعالیتهای اقتصادی و تجاری، بستر را برای بهرهگیری از ایدههای نو دانشجویان ایرانی مقیم آلمان در زمینه تولید محصولات جدید و ایجاد تحرک در بخش تولید و صادرات فراهم خواهد کرد.
بنا مولایی افزود: با برنامهریزی مناسب حتی میتوانیم از این دانشجویان بهعنوان ویزیتور برای معرفی و عرضه محصولات ایران در آلمان برخوردار شویم، ضمن آنکه فضای مناسب برای کارآفرینی آنان بعد از فارغالتحصیلی فراهم خواهد شد.
وی گفت: در میزهای تجاری فعالان اقتصادی البرز با شرکتهای آلمانی در زمینههای هتلسازی، سرمایهگذاری مشترک در تولید انواع محصولات غذایی و دارویی صادرات محور و همکاری در ساخت و صادرات انواع قطعات خودرو مطرح و موردبحث و بررسی همهجانبه قرار گرفت.
بنا مولایی اظهار کرد: در این مذاکرات همچنین برای همکاری مشترک در تولید لوازمخانگی استان البرز با شرکتهای آلمانی اعلام آمادگی کردیم و قرار شد دو طرف این مهم را موردبررسی کارشناسی قرار دهند.
رئیس اتاق البرز افزود: در جلسات هیات اقتصادی استان با فعالان اقتصادی آلمان، توانمندی کارخانههای نساجی ایران نیز مطرح شد و پیشنهاد کردیم همانند گذشته بستر برای صادرات برخی منسوجات تولیدی ایران ازجمله حوله و ملحفه به آلمان فراهم شود.
بنا مولایی از نظم و برنامهریزیهای اقتصادی و تجاری آلمان بهعنوان یک نمونه کمنظیر و الگوی مناسب در مسیر تولید، عرضه و صادرات نام برد و گفت:درصورتیکه ما از تجربیات اقتصادی آلمان بهره بگیریم و سیاستهای اقتصادی آلمان را الگو قرار دهیم از مشکلات فراوان در مسیر کسبوکار بهویژه معضل وجود مراکز متعدد تصمیمگیری در کشورمان رهایی خواهیم یافت.
وی از شهر ماینتس پایتخت ایالت راینلاند- فالتس آلمان بهعنوان قلب اقتصاد اروپا و آلمان نام برد و گفت: در این ایالت ٧٩ اتاق بازرگانی فعال است و تنها در شهر ماینتس پایتخت این ایالت ٤٦ هزار نفر عضو اتاق بازرگانی هستند.
رئیس اتاق البرز ادامه داد: خوشبختانه کاهش تصدیگری و سپردن کار به بخش خصوصی از هدف دولت دوازدهم اعلامشده و در این راستا اقدامات خوبی در دستور کار دولتمردان قرارگرفته است.
بنامولایی از تشکیل دبیرخانههای مشترک در اتاقهای بازرگانی بهعنوان یک حرکت خوب اما ناکافی نام برد و اظهار کرد: برای حفظ منافع مشروع و رفع مشکلات بخش خصوصی باید همسویی و همراهی دولتمردان و بخش خصوصی در مسیر توسعه پایدار به معنای واقعی کلمه حاکم شود.
در این سفر استاندار، معاون امور هماهنگی اقتصادی و توسعه منابع استانداری، رئیس اتاق بازرگانی، رئیس سازمان صنعت، معدن و کشاورزی استان البرز، هیات تجاری، اقتصادی استان را همراهی کردند.
البرز بهعنوان استان معین لهستان مسئولیت اعزام این هیات را بر عهده دارد و درمجموع 19 نفر از اعضای اتاقهای بازرگانی استانهای البرز، تهران، خوزستان، فارس و اصفهان هیات اقتصادی اعزامی به سه کشور لهستان، استوانی و آلمان را شامل میشوند.