غلامحسین شافعی، رئیس اتاق ایران. عکس: بهاره تقیآبادی
چهل و یکمین نشست شورای گفتوگوی استان خراسان رضوی با حضور رئیس اتاق ایران برگزار شد.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با اشاره به اینکه شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی در طول زمان روندی صعودی را طی کرده است از علی طیب نیا وزیر سابق اقتصاد بهعنوان فردی که با حضور مستمرش در این شورا، آن را بانظم خاصی پیش برد یادکرد و گفت: وی پایهای قابلاتکا برای شورا بود.
غلامحسین شافعی با اشاره به برنامههای اعلامشده مسعود کرباسیان، وزیر جدید اقتصاد گفت: آنچه ایشان اعلام کردهاند مایه امیدواری فراوان است همچنین با شناختی که از ایشان داریم، میدانم که فاصله میان گفتار و کردار ایشان زیاد نیست و میتوانیم بهزودی شاهد اجرای برنامههایشان باشیم.
شافعی همچنین با اشاره به سابقه حضور کرباسیان در اتاق ایران هم گفت: دکتر کرباسیان مدتی نایبرئیس اتاق ایران بودند و از جنس فعالان اقتصادی هم محسوب میشوند. ایشان در جریان مسائل، مشکلات و فعالیتهای بخش خصوصی هستند که این موضوع هم نکته مثبتی برای فعالان اقتصادی است.
رئیس پارلمان بخش خصوصی کشور در ادامه، انتظارت و اولویتهای این بخش را از وزارت اقتصاد بیان کرد.
تدوین برنامه اقتصادی دولت برای چهار سال آینده، میدان دادن به بخش خصوصی و واگذاری تصدیگریها و قرار گرفتن دولت در جایگاه اصلی که همان سیاست گزاری و نظارت است از عناوینی بود که رئیس اتاق ایران بهعنوان انتظارات بخش خصوصی از کابینه دوازدهم نام برد.
شافعی با عنوان اینکه توجه به تولید ملی بهعنوان موضوع اصلی و اساسی کشور است تأکید کرد توجه به تولید ملی از موضوعاتی است که مقام معظم رهبری نیز به آن توجه خاصی داشتهاند.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران صادرات، جذب سرمایهگذاری خارجی و تعامل با اقتصاد جهانی را یکی از اقدامات مهم در کشور عنوان کرد و ادامه داد: دلیل کاهش شدید تقاضای داخلی از سوی مصرف داخلی و نبود قدرت خرید جامعه که به عقیده برخی کارشناسان هنوز کمتر از ۱۰ سال پیش بوده، لازم است تا ضمن شناسایی ظرفیتهای داخلی و حمایت از آن، صادرات بهعنوان اولویت موردتوجه جدی قرار گیرد و با اعمال سیاستهای تشویقی و حمایت بهعنوان نوک پیکان حرکت توسعه اقتصادی کشور به آن توجه شود.
شافعی با اشاره به اصل عدالت مالیاتی اظهار داشت: عدالت مالیاتی بسیار مهم و موردتوجه است و بخش خصوصی خواهان حذف تمام معافیتهای مالیاتی ا برای رسیدن به عدالت اجتماعی است.
او تصریح کرد: بهبود فضای کسبوکار اصل و اساس آینده اقتصاد کشور در جذب سرمایه گزاری خارجی و توسعه سرمایه گزاری و بستر امنی برای توسعه اقتصادی کشور هست.
در ادامه استاندار خراسان رضوی استاندار خراسان رضوی بابیان اینکه حمایت از تولید و اشتغال در استان با جدیت دنبال میشود؛ گفت: پنجره واحد در کارگروه زیربنایی پیشنهاد و تصویب شد که کار خود را بهصورت آزمایشی آغاز کرد و در هفته دولت این پنجره بهصورت رسمی به بهر برداری خواهد رسید.
رشیدیان ادامه داد: تحقق این مهم برای بخش خصوصی و بهبود فضای کسبوکار بسیار مهم بوده و پاسخگویی به استعلامات بازمان کمتری روبهرو خواهد بود.
وی به سفر وزیر نیروی ترکمنستان به مشهد اشاره و تصریح کرد: در این سفر مشکل صادرکنندگان و فعالان اقتصادی استان در تاجیکستان، مطرح شد و مقرر شد جلسه بعدی کمیسیون مشترک در این کلانشهر برگزار شود تا بتوان فضای نامناسبی که برای فعالان اقتصادی وجود دارد را اصلاح کرد.
استاندار خراسان رضوی بابیان اینکه در سفر سفیر ایران در هند به مشهد نیز در خصوص ظرفیتهای اقتصادی و ترانزیت و گردشگری مذاکراتی صورت گرفت؛ گفت: با ایالت حیدرآباد هند فعالیتهای خود را گسترش خواهیم داد و از مسئولان بخش خصوصی برای این منظور استفاده میکنیم.
رشیدیان افزود: در همین راستا سفیر ایران در قزاقستان نیز هفته آینده به مشهد مقدس سفر میکند و نشستی را با بخش خصوصی استان خواهد داشت.
وی به آغاز دور جدید سفرهای خود به شهرستانهای استان اشاره و تأکید کرد: موضوع سفرهای شهرستانی، توزیع سهم استانی اقتصاد برای هر شهرستان بوده است که باید بخش خصوصی نیز این سفرها را داشته باشد و مشارکت کند که بتوان در شهرستانها جمعبندی مناسبی برای یک سال هر شهر داشته باشیم.
استاندار خراسان رضوی ادامه داد: در این سفرها برنامهای که باید در هر شهرستان دنبال کرد و هماهنگیهایی که باید برای افزایش تولید و صادرات دنبال شود را در هر منطقه مشخص کنیم.
رشیدیان عنوان کرد: در کنار این مسئله، نکته مهم دیگر این است که در این سفرها اختیاراتی که باید به شهرستانها تفویض شود باید مشخص شود تا هر شهرستان در چارچوب خود تصمیمگیری کند.
وی با اشاره به مسئله سهم تسهیلات رونق تولید و بازسازی واحدهای تولیدی استان، یادآور شد: تاکنون 222 واحد از خراسان رضوی در سامانه بهین یاب ثبتنام کردهاند که مورد تائید واقعشده است.
استاندار خراسان رضوی گفت: سهم استان 240 بنگاه با 480 میلیارد تومان است که امیدواریم این تسهیلات هر چه سریعتر برای احیای این واحدها مورداستفاده قرار گیرد.
رشیدیان تصریح کرد: برای پرداختها همراه با یارانههای دولتی و کاهش سود تسهیلات، رقمی تقریباً پنج برابر اعتبار سال 92 و 93 را با هماهنگی شورای بانکهای استان پیشبینی کردهایم که باید برای این مسئله دستورالعملی تنظیم شود که توزیع آن بر اساس نیاز واحدها به لحاظ جغرافیایی، ضرورت و نیاز، دیده شود.
وی بابیان اینکه در خراسان رضوی تمام هموغم این است که هیچ دوگانگی بین بخشهای دولتی و خصوصی نباشد اظهار امیدواری کرد: در دولت دوازدهم همکاری بین بخش خصوصی و دولت تقویت شود و سرعت بیشتری یابد.
استاندار خراسان رضوی نقش بخش خصوصی را در اقتصاد استان تعیینکننده دانست و تأکید کرد: باید از ظرفیت این بخش در راستای رونق تولید و اشتغال پایدار استفاده کرد.
در پایان جلسه شورا مصوبات و توافقات صورت گرفته در دبیرخانه شورای گفتوگو در خصوص اوراق تسویه خزانه از سوی علیاکبر لبافی رئیس دبیرخانه شورا ارائه شد.