رادیو مجازی اتاق ایران - 5 اردیبهشت 1403

حسین سلاح‌ورزی در گفت‌وگو با پایگاه خبری اتاق ایران تاکید کرد

ضرورت اصلاح رابطه تامین اجتماعی و امور مالیاتی با استارت‌آپ‌ها

سلاح‌ورزی می‌گوید: بعضی ادارات مالیاتی و ممیزین مالیاتی توجهی به چرخه عمر استارت‌آپ‌ها و فرایند بازگشت سرمایه این کسب‌وکارها نداشته و از ابتدای شروع فعالیت آن‌ها نسبت به صدور برگه تشخیص مالیات عملکرد آن‌ها با رقم‌های قابل‌توجه می‌کنند. باید برای رفع این موانع تلاش جدی کرد.

25 دی 1396
کد خبر : 11813
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

کسب‌وکارهای نوین چه مشکلاتی دارند؟ حسین سلاح‌ورزی، نایب‌رئیس اتاق ایران در گفت‌وگو با پایگاه خبری اتاق ایران یکی از این مشکلات را در حوزه کسب‌وکارهای نوین مسئله مالیاتی آن‌ها می‌داند. سلاح‌ورزی یکی از مهم‌ترین مشکلات کسب‌وکارهای نوپا را برخوردهای غیرانعطافی سازمان‌های تأمین اجتماعی و امور مالیاتی با این کارآفرینان دانست.

 به گفته نایب‌رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در کنار موضوع نحوه اعتبارسنجی و ارزش‌گذاری استارت‌آپ‌ها در بانک‌ها و مؤسسات، نحوه مالیات ستانی و مکانیزم محاسبه و دریافت حق  بیمه تأمین اجتماعی، عمده‌ترین چالش‌های پیش روی کسب‌وکارهای نوآورانه هستند.

او معتقد است: «شعب تامین اجتماعی و ادارات مالیاتی تفاوتی بین کسب‌وکارهای سنتی و استارت‌آپ‌ها قائل نیستند.»

سلاح ورزی افزود: «حمایت از توسعه و تکثر نهادهایی مانند شتاب‌دهنده‌ها و مراکز رشد به‌عنوان اجزا اکوسیستم کارآفرینی ضروری است. اما متأسفانه بعضی شعب و بازرسان تأمین اجتماعی بدون توجه به فلسفه وجودی این نهادها، تیم‌های استارت‌آپی حاضر در شتاب‌دهنده و مراکز رشد را به‌عنوان کارمند و بیمه‌شده تلقی کرده و اقدام به صدور برگه‌های حق بیمه می‌کنند.

او ادامه می‌دهد: «یا اینکه بعضی ادارات مالیاتی و ممیزین مالیاتی توجهی به چرخه عمر استارت‌آپ‌ها و فرایند بازگشت سرمایه این کسب‌وکارها نداشته و از ابتدای شروع فعالیت آن‌ها نسبت به صدور برگه تشخیص مالیات عملکرد آن‌ها با رقم‌های قابل‌توجه می‌کنند. درحالی‌که بسیاری از این استارت‌آپ‌ها معمولاً در سال‌های اولیه زیان ده و بعد از مدتی به نقطه سربه سر می‌رسند.»

قائم‌مقام شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی در ادامه افزود: «اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی، کمیته ماده 12 ،قانون دائمی شدن برخی احکام و هیئت عالی مقررات زدایی موضوع ماده 57  و قانون رفع موانع تولید حتماً به‌صورت جدی درزمینهٔ رفع موانع و موارد مخل کسب‌وکارهای نوپا و استارت‌آپ‌ها ورود خواهند کرد. »

به گفته سلاح‌ورزی این نهادها حتما درزمینهٔ تسهیل مقررات و رفع مشکلات مالیاتی، تأمین اجتماعی و بانکی کسب‌وکارهای مبتنی بر نوآوری تلاش خواهند کرد.

موضوعات :
در همین رابطه