رادیو مجازی اتاق ایران - 19 اردیبهشت 1403

کیوان کاشفی در جلسه شورای گفت‌وگوی استان کرمانشاه

راهکار حل معضل بیکاری، بهبود فضای کسب‌وکار است

پنجاه و یکمین جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی کرمانشاه با حضور محمد شریعتمداری، وزیر کار برگزار شد. در این نشست کیوان کاشفی، عضو هیات رئیسه اتاق ایران با اشاره به رتبه نامساعد ایران در شاخص فضای کسب‌وکار، راهکار حل معضل بیکاری را بهبود فضای کسب‌وکار دانست و از شورای هماهنگی سران قوا خواست به این حوزه ورود کنند.

30 شهریور 1398
کد خبر : 30297
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

عضو هیات رئیسه اتاق ایران، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی را متولی اصلی حوزه اشتغال کشور دانست: این وزارتخانه در سال‌های گذشته برنامه‌های متعددی برای کاهش بیکاری کشور داشته و این برنامه‌ها شامل طرح‌های مختلفی از پرداخت تحصیلات اشتغال‌زایی گرفته تا طرح‌های روستایی عشایری بوده است که هر یک موفقیت‌های نسبی به دنبال داشت اما نتوانسته نرخ بیکاری کشور را جبران کند.

کیوان کاشفی در پنجاه و یکمین جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی کرمانشاه که با حضور محمد شریعتمداری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار شد، افزود: مشکل اصلی این طرح‌ها آن است که عمدتاً از سوی دولت و حاکمیت ارائه شده و هر زمان که دولت خود را از این طرح‌ها کنار کشیده فشل مانده‌اند. مگر طرح‌ها و مشوق‌هایی که در اختیار بخش خصوصی واقعی قرار داده گرفته و موفقیت‌آمیز بوده است.

رئیس اتاق کرمانشاه یکی از مهم‌ترین راهکارهای ایجاد اشتغال در کشور را بهبود فضای کسب‌وکار و اهتمام ویژه برای فراهم کردن شرایط کار بخش خصوصی دانست و تأکید کرد: اگر فضای کسب‌وکار بهبود یابد شاهد ایجاد جنب‌وجوش در کشور و همچنین حرکت حجم نقدینگی کشور به سمت تولید و اشتغال خواهیم بود.

کاشفی با اشاره به وجود نیروهای تحصیل‌کرده و توانمند در سراسر کشور، عنوان کرد: حلقه اتصال نیروهای تحصیل‌کرده با حجم نقدینگی کشور، بهبود فضای کسب‌وکار است.

او معتقد است بهبود فضای کسب‌وکار به سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی نشان می‌دهد که ایران آماده حضور سرمایه‌گذاران است.

عضو هیات رئیسه اتاق ایران با اشاره به رتبه فضای کسب‌وکار ایران بین سایر کشورهای جهان، تأکید کرد: بین ۱۹۰ کشور اکنون در جایگاه ۱۲۸ قرار داریم.

به عقیده کاشفی با چند اقدام و برنامه اجرایی در حوزه اختیارات قوه قضائیه، دولت و حاکمیت، می‌توان این رتبه را ۵۰ درصد بهبود بخشید و به جایگاه ۶۰ تا ۷۰ دنیا برسیم.

او همچنین خواستار همکاری شورای سران سه قوه برای بهبود فضای کسب‌وکار کشور شد و با اشاره به مشکلات صندوق تأمین اجتماعی گفت: امروز نه‌تنها این صندوق انتظارات را برآورده نمی‌کند بلکه خود به‌نوعی مخل فضای کسب‌وکار کشور شده و به نارضایتی چندجانبه از سوی دولت، کارگران و کارفرمایان نسبت تأمین اجتماعی دامن زده است.

کاشفی خواستار نجات صندوق تأمین اجتماعی از شرایط فعلی شد و خاطرنشان کرد: یکی از مهم‌ترین مشکلات صندوق تأمین اجتماعی قانون مشاغل سخت و زیان‌آور است که مشکلات زیادی برای تولید و واحدهای اقتصادی ایجاد کرده و نیازمند اصلاح است.

عضو هیات رئیسه اتاق ایران معتقد است اگر اجازه ایجاد صندوق‌هایی از سوی بخش خصوصی داده شود هم امکان رقابت و افزایش بهره‌وری بیشتر می‌شود و هم مشکل تأمین اجتماعی تا حدودی مرتفع خواهد شد.

او اضافه کرد: یکی دیگر از مشکلات ما با سازمان تأمین اجتماعی پرداخت حق بیمه به‌صورت ماهانه است که اگر این روند به سه ماه یک‌بار افزایش پیدا کند بخشی از مشکلات بخش خصوصی با تأمین اجتماعی کاسته خواهد شد.

او همچنین با اشاره به مشکلات هیات‌های حل اختلاف تأمین اجتماعی، گفت: معمولاً عدالت اجتماعی در این شوراها رعایت نمی‌شود و بخش خصوصی متضرر اصلی این هیات‌ها است.

کاشفی معتقد است اگر این موارد در حوزه تأمین اجتماعی اصلاح نشود مشکلات این صندوق پابرجا خواهد ماند و دولت نیز بیش از این نمی‌تواند بار مالی تأمین اجتماعی را به دوش بکشد.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز در این جلسه لر لزوم تشکیل کمیته مشترک شورای گفت‌وگوی استان با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تأکید کرد.

محمد شریعتمداری با اشاره به وضعیت حوزه کار در کشور، گفت: امروزه نظام کار و اشتغال در تمام دنیا پوست‌اندازی کرده و ما نیز باید بازنگری‌هایی را متناسب با شرایط جدید انجام دهیم.

به گفته او هر اصلاحی که صورت بگیرد همراه با حفظ حقوق اساسی کارگران از جمله شرایط ازکارافتادگی، بیمه، امنیت شغلی و ... خواهد بود.

شریعتمداری درباره تسهیلات حوزه اشتغال که در اختیار کرمانشاه قرار گرفته نیز گفت: در کرمانشاه اقدامات خوبی صورت گرفته که باعث کاهش پنج درصدی نرخ بیکاری شد.

او همچنین از سهم 537 میلیارد تومانی کرمانشاه از تسهیلات اشتغال روستایی یاد کرد که 600 میلیارد تومان خاص مناطق زلزله‌زده نیز به این عدد اضافه شد و افزود: از این میزان 890 میلیارد تومان مصوب و 750 میلیارد تومان آن پرداخت شده است که انتظار می‌رود پرداخت این تسهیلات برای بیش از 31 هزار نفر اشتغال‌زایی به همراه داشته باشد.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنین از راه‌اندازی تعاونی‌های اشتغال‌زا در کرمانشاه هم حمایت کرد و از راه‌اندازی مرکز نوآوری و توسعه تعاونی‌های کرمانشاه تا پایان امسال خبر داد.

شریعتمداری همچنین در پاسخ به مشکلات مطرح شده از سوی بخش خصوصی استان، دستور تشکیل کارگروه مشترک بین شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی را صادر کرد.

در ادامه استاندار کرمانشاه با اشاره به شرایط بیکاری استان، گفت: شرکت‌های زیرمجموعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی باید سرمایه‌گذاری بیشتری در کرمانشاه داشته باشند.

هوشنگ بازوند از نرخ بیکاری بالای کرمانشاه یاد کرد و افزود: در چنین شرایطی توقع داریم شرکت‌های زیرمجموعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از جمله شستا سرمایه‌گذاری بیشتر در استان داشته باشند.

او ادامه داد: تصور ما این است که این شرکت‌ها در استان کرمانشاه کمتر از نقاط دیگر کشور سرمایه‌گذاری داشتند و اکنون باید این وضعیت را بهبود ببخشند.

 استاندار کرمانشاه همچنین خواستار اجرای مصوبات شرکت شستا در استان برای احیای واحدهای راکد زیرمجموعه این شرکت در کرمانشاه شد.

بازوند در ادامه با اشاره به آخرین وضعیت پرداخت تسهیلات مناطق زلزله‌زده، تأکید کرد هنوز بخشی از اعتبارات برخی بانک‌ها باقیمانده که خواستار تعیین تکلیف آن هستیم.

 

در همین رابطه