رادیو مجازی اتاق ایران - 29 فروردین 1403

حسین سلاح ورزی در گفتگوی ویژه خبری مطرح کرد

بالا بودن قیمت تمام‌شده پول، اصلی‌ترین مانع رشد صنعت

حسین سلاح ورزی، عضو هیات رئیسه اتاق ایران در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری با اشاره به روند کند رشد اقتصادی، گفت: اصلی‌ترین مانع برای رشد صنعت کشور، بالا بودن قیمت تمام‌شده پول است که هم قدرت رقابت را از آنها می‌گیرد و هم صرفه اقتصادی فعالیت‌های تولیدی را از بین می‌برد.

07 مهر 1398
کد خبر : 30451
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

نایب‌رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران گفت: آمار رشد اقتصادی که در اخبار آمده است، در آمارهای رسمی بانک مرکزی و مرکز آمار وجود ندارد و مسئله جدیدی است.

حسین سلاح ورزی در برنامه گفتگوی ویژه خبری افزود: امسال به دلیل افزایش بارندگی‌ها، وضع کشاورزی بسیار خوب بود و این بخش رشد مناسبی داشت اما رشد اقتصادی در دیگر بخش‌ها یا صفر یا منفی بوده است.

سلاح ورزی اظهار کرد: اگر با در نظر گرفتن رشد منفی سال 97، رشد 0.4 درصدی امسال را خوب بدانیم با این روند 10 سال دیگر به رشد اقتصادی آخر سال 96 خواهیم رسید که نگاه درستی به اقتصاد کشور نیست.

او با بیان اینکه اقدام هدفمندی برای رونق اقتصادی در کشور انجام نشده است، گفت: رشد 0.4 درصدی پنج‌ماهه امسال به دلیل به جریان افتادن خود به خودی سرمایه انباشته در بخش اقتصاد کشور بوده و معتقد نیستم که سیاست‌گذاری‌ها یا کاهش اثر تحریم‌ها موجب رشد اقتصادی شده است.

نائب رئیس اتاق ایران تصریح کرد: در سال 97 شوک ارزی و تورمی که نظام علامت‌دهی قیمت را مختل کرد موجب شد قلب بازار بایستد و ارتباط تجاری ما با دنیا قطع شود اما ثبات نسبی در بازار ارز موجب افزایش صادرات ما به کشورهای همسایه شود و تولیدات ایرانی در کشور جای تولیدات چینی را بگیرد.

سلاح ورزی افزود: به دلیل افزایش نرخ ارز، صنعت توریست و توریست درمانی در کشور رونق یافت و این حوزه یکی از حوزه‌های تأثیرگذار در رشد اقتصادی پنج‌ماهه نخست امسال شد.

او ادامه داد: به دلیل اصلاح شدن قیمت ارز، صادرات برخی کالاها مانند مواد معدنی، مواد غذایی و فلزات توجیه اقتصادی یافت و رونق گردشگری موجب شد بخشی از سرمایه‌ها که در واحدهای تولیدی انباشته شده بود به این سمت حرکت و کمی رشد اقتصادی ایجاد کند اما در کل اتفاق خاصی نیفتاده است.

به عقیده سلاح ورزی توجه به شاخص‌های جهانی سهولت فضای کسب‌وکار در سیاست‌گذاری‌های دولت کم است و اکنون غیرقابل‌پیش‌بینی بودن این سیاست‌ها اصلی‌ترین مشکل فعالان اقتصادی است.

نایب‌رئیس اتاق ایران در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به طرح پایش فضای کسب‌وکار، گفت: در پایش فصلی فضای کسب‌وکار به‌عنوان یک کار علمی، تعدد سیاست‌ها و غیرقابل‌پیش‌بینی بودن آنها همچنان به‌عنوان اصلی‌ترین مشکل بنگاه‌های اقتصادی و تولیدکنندگان مطرح است.

سلاح ورزی افزود: در حوزه تأمین اجتماعی به دلیل اینکه دولت‌ها تکالیفی را به این سازمان تحمیل کرده‌اند، سازمان تأمین اجتماعی برای تأمین هزینه‌هایش دچار مشکل است و ازآنجاکه دولت امکان بازپرداخت بدهی‌های خود به این سازمان ندارد، بنابراین سازمان تأمین اجتماعی برای تأمین منابعش سراغ کارفرماها می‌رود و برخی جریمه‌های ناعادلانه برای آنها اعمال می‌کند.

او ادامه داد: یکی از رفتارهای خلاف قانون سازمان تأمین اجتماعی به‌رغم مصوبه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی و دستور معاون اول رئیس‌جمهور، بازرسی دفاتر سنوات گذشته کارفرماها است و سازمان تأمین اجتماعی به سوابق 10 ساله کارفرماها رجوع می‌کند که غیرقانونی است.

به گفته سلاح ورزی، نظام مالیاتی کشور نیز منصفانه نیست. بیشترین درآمد مالیاتی دولت بر دوش بنگاه‌های اقتصادی که فعالیت شفاف دارند و تولیدکنندگان است و فرار مالیاتی و معافیت‌های مالیاتی غیرعادلانه بر تولیدکنندگان فشار وارد می‌کند.

نائب رئیس اتاق ایران گفت: کارگزاران و حسابرسان سازمان تأمین اجتماعی حداکثر می‌توانند صورت مزد یا سرفصل دستمزدهای مربوط به شش ماه گذشته را بررسی کنند که مغایرتی با دستمزد کارگران بیمه‌شده نداشته باشد اما آنها به برگه‌های قراردادها و اسناد دیگری مراجعه می‌کنند و برای کارفرماها جریمه در نظر می‌گیرند.

به گفته او، شورای عالی هماهنگی سران سه قوه برای حل مشکلات تولید نتوانسته این مشکلات را چندان حل کند.

سلاح ورزی افزود: رشد اقتصادی پایدار به بهره‌وری و نرخ تشکیل سرمایه ثابت بستگی دارد اما اکنون روند نرخ تشکیل سرمایه ثابت منفی و میزان بهره‌وری صفر است.

او افزود: اصلی‌ترین مانع رشد صنعت کشور بحث قیمت تمام‌شده پول است زیرا هرچقدر منابع در اختیار سرمایه‌گذاران و فعالان صنعتی برای توسعه صنعت قرار دهیم به دلیل بالا بودن قیمت تمام‌شده پول این منابع برای آنها بالای 20 درصد در می‌آید که در رقابت با رقبای خارجی که این عدد برای آنها سه تا چهار درصد است نمی‌توانند رقابت کنند.

نایب‌رئیس اتاق ایران گفت: بهبود فضای کسب‌وکار و ایجاد سازوکار پیشگیرانه و نظرخواهی از فعالان اقتصادی پیش از ابلاغ سیاست‌ها موجب رونق اقتصادی می‌شود و آسان‌ترین راه در این زمینه در پیش روی دولت است.

در همین رابطه