میلاد فرخنده حضرت معصومه (س) مبارک باد

رادیو مجازی اتاق ایران 22 اردیهشت 1403

سایه رکود بی‌سابقه بر اقتصاد منطقه کاشان

اقتصاد کاشان با شیوع ویروس کرونا دچار رکود شدید شده و تولیدکنندگان این منطقه عملا با مشکلات عیده مواجه شده‌اند و از عدم حمایت از سوی دولت و مسئولان گلایه می‌کنند.

10 اردیبهشت 1399
کد خبر : 33050
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

اقتصاد منطقه کاشان در حوزه‌های مختلفی نظیر فرش، گلاب و عرقیجات، فلزات، مواد معدنی و غیره اگرچه فعال است اما با شیوع ویروس کرونا تمامی بخش‌های اقتصادی این منطقه تحت تاثیر قرار گرفته و شاهد رکودی بی‌سابقه شده است.

بروز مشکلات با شیوع ویروس کرونا و تعطیلی واحدهای تولیدی باعث شد تا بسیاری از واحدهای تولیدی ضرر و زیان‌های  قابل توجهی  متحمل شوند و بر همین اساس صاحبان صنایع و تولیدکنندگان با ارائه راهکارهایی به مراجع مربوطه درخواست کمک از مسئولان و ارگان‌ها به ویژه دولت دارند.

فعالان اقتصادی معتقدند دولت با کاهش مالیات و ارائه تسهیلات با بازپرداخت قرض‌الحسنه و یا زیر 10 درصد می‌تواند کمک شایانی در جبران خسارت‌های ناشی از ویروس کرونا داشته باشد، اما متاسفانه تاکنون در این حوزه به صورت عملی اقدام مثبتی انجام نشده و هرچه بوده به صورت بخشنامه یا دستورالعمل که هنوز اجرا نمی‌شود.

صادرات نامرئی هم صفر شد

محمود تولایی با بیان اینکه اقتصاد کاشان سه رکن اصلی فرش، گلاب و گردشگری است، اظهار داشت: هر سه رکن اقتصاد کاشان با شیوع ویروس کرونا آسیب جدی دیدند و درخواست موثر آن نیز کاهش پیدا کرده است و در بازار داخل نیز درخواست‌ها نیز کاهش پیدا کرده است.

رئیس اتاق کاشان با بیان اینکه حوزه گلاب نیز به دلیل شیوع ویروس کرونا تعطیل شده است، افزود: گردشگری داخل و خارج نیز به دلیل شیوع ویروس کرونا تعطیل شده است و سال خوبی را برای آنان پیش‌بینی نمی‌کنیم و وخامت اوضاع بیش از پیش نمایان می‌شود.

وی با بیان اینکه دولت باید تمام تلاش خود را برای احیای واحدهای تولیدی به کار بگیرد، ابراز داشت: متاسفانه برخی خدمات که پیش از شیوع کرونا ارائه می‌شد با شیوع ویروس کرونا قطع شد و این موضوع جای بحث و بررسی دارد.

تولایی ضمن اشاره به تحریم نساجی ایران تصریح کرد: تحریم نساجی نیز باعث شده تا مشکلات بیشتری ایجاد شود و شرکت‌های خارجی فعال حوزه نساجی نیز با ایران قطع همکاری کردند و باعث شده است تا مشکلات بیشتری برای حوزه نساجی ایران و منطقه کاشان به وجود بیاید.

تعدیل نیرو در صنعت فرش دور از انتظار نیست

احمد فرهی با بیان اینکه فرش در زندگی مردم در مرحله آخر قرار دارد، اظهار داشت: منطقه کاشان نیز که قطب تولید کشور محسوب می‌شود این مشکلات می‌تواند تاثیر بسزایی در اقتصاد منطقه داشته باشد و تحریم نساجی نیز باعث شده که خرید و فروش با مشکل رو به رو شود.

این تولیدکننده کاشانی ضمن اشاره به بروز رکود اقتصادی در حوزه فرش افزود: این رکود می‌تواند باعث تعدیل شدن نیرو و تعطیل شدن کارخانه‌ها شود و از سوی دیگر عدم ثبات بازار نیز باعث بروز مشکلات شود و دولت باید در این زمینه ورود پیدا کرده و به بازار ثبات دهد.

وی ضمن اشاره به افزایش نرخ تورم ابراز داشت: تورم باعث شده است تا سفره مردم کوچک‌تر شود و بر همین اساس انگیزه کار در کارگر نیز طبیعتا کاهش پیدا کرده است و بر همین اساس ادامه این روند باعث می‌شود تا مشکلات متعددی را برای کشور و منطقه ایجاد شود.

فرهی با بیان اینکه دولت باید برای رفع مشکلات بیش از این هزینه کند، تصریح کرد: پیشنهاد می‌شود دولت برای هزینه‌های سر بار همچون پول برق و آب و گاز به واحدهای تولیدی تنفس دهد و پرداخت آن با چند ماه تاخیر صورت پذیرد و نباید شعار داد و در عمل باید کاری کرد و شیوع ویروس کرونا نیز مزید علت شده است.

رکود بلای جان تولید شده است

رضا فرزانه با بیان اینکه در حوزه صنایع معدنی تولیدکنندگانی که مواد اولیه آنان در کشور است، مشکلی از نظر تولید ندارند، اظهار داشت: مشکل این واحدها، رکود بازار است؛ به دلیل تحریم‌های ظالمانه ارتباط ما با دنیا قطع شده است و نمی‌توانند به راحتی صادر کنند.

وی با بیان اینکه صنایع پایین دستی همچون مس به دلیل وجود مواد اولیه آنان در داخل کشور با مشکلی از جهت تولید رو به رو نیستند، افزود: این واحدهای تولیدی با مشکل رکود مواجه هستند و امکان صادرات ندارند و این موضوع می‌تواند آسیب‌های جدی وارد کند.

این تولیدکننده حوزه فلزات ضمن اشاره به احتمال کاهش قیمت‌ها در روزهای آتی ابراز داشت: تسهیل در صادرات می‌تواند اقتصاد را از رکود و افزایش ضرر و زیان‌های ناشی از ویروس کرونا نجات دهد و در این صورت می‌توان شاهد اقتصادی پویا باشیم.

تعهدات صادراتی همه به تعویق افتاده‌اند

محمد اسماعیل مرندی با بیان اینکه هنوز نمی‌توان مشکلات ناشی از ویروس کرونا را که گریبانگیر بشر شده پیش بینی کرد، اظهار داشت: تاکنون خسارات بیش از اندازه‌ای به کسب و کار و تولید وارد شده و این خسارات در حوزه معادن به نوعی بیشتر از دیده می‌شود.

وی با بیان اینکه دو واحد از مجموعه تولیدی تحت مدیریتش بسیار آسیب دیده است، افزود: پرسنل یک واحد به دلیل ترس از کرونا در محل کار حاضر نشدند و در بخش دوم با وجود آنکه در محل کار حاضر شدند اما با عدم حضور کارکنان واحد اول هیچ بازده مثبتی ندارد در حالی که حقوق آنان با این وضعیت پرداخت می‌شود.

این تولیدکننده حوزه معادن و سنگ ضمن اشاره به مشکلات در حوزه صادرات ابراز داشت: متاسفانه تعهدهای صادراتی به صورت کامل انجام نشده است و خریداران در این شرایط به دلیل عدم دریافت سفارش خود ادعای خسارت کرده‌اند که مسئولان باید با استفاده از قوانین موجود راهکاری برای این روند ارایه کنند.

وی تاکید کرد در این شرایط فقط صنایع آسیب ندیده‌اند بلکه حتی تولیدکنندگان اقلام ضروری و مایحتاج زندگی روزمره مردم نیز شاهد رکودی بی‌سابقه و بروز مشکلات اقتصادی شده‌اند و اگر این روند ادامه دار باشد قطعا چالش گسترده‌تر خواهد شد.

سردرگمی صنعت گردشگری کاشان با شیوع کرونا

اکبر رضوانیان با بیان اینکه باید مشخص شود که گردشگری در منطقه کاشان در چه جایگاهی قرار دارد، اظهار داشت: باید مشخص شود گردشگری در چه اولویتی قرار دارد چراکه صنعت گردشگری کاشان از آبان سال قبل و با افزایش قیمت بنزین تحت تاثیر قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه با تغییر نرخ بنزین، فعالان در عرصه گردشگری کاشان انتظار نوروز را می‌کشیدند، افزود: بعد از ایام نوروز ایام گل و گلاب را پیش رو داشتیم اما با شیوع ویروس کرونا این موضوع تحت تاثیر قرار گرفت در حالی که تدابیر مسئولان مربوطه درباره این رخداد مشخص شد.

رئیس جامعه اقامتگاه‌های بوم گردی استان اصفهان ضمن اشاره به حجم بالای اشتغال در حوزه گردشگری منطقه کاشان در صنوف مختلف ابراز داشت: با توجه به وضعیت پیش آمده لازم است مشخص شود تا در سطح منطقه‌ای چه تدابیری اندیشیده شود؛ در سطوح ملی یقینا اقداماتی صورت می‌پذیرد اما مهمتر از آن اقدامات در سطح منطقه‌ای است.

عضو اتاق کاشان با بیان اینکه صنعت گردشگری روز به روز اهمیتش بیش از پیش نمود پیدا می‌کند، گفت: پویایی صنعت گردشگری از آبان ماه کمرنگ شد و بر همین اساس باید برنامه‌ریزی و چشم‌اندازهایی در این مسیر پیش‌بینی شود و این سوال مطرح است که آیا این مهم اتفاق افتاده است.

نائب رئیس اقامتگاه‌های بوم گردی کشور با بیان اینکه امروز نهاد و مسئولی سراغی از فعالان بخش گردشگری نمی‌گیرد، تصریح کرد: لازم است دولت برنامه‌های جامعی بعد از عادی شدن اقتصاد کشور به ویژه در بخش صنعت گردشگری پیش‌بینی کند.

موضوعات :
در همین رابطه