رادیو مجازی اتاق ایران - 17 اردیبهشت 1403

مظفر علیخانی در نشست هیات نمایندگان اتاق قزوین

بازگشت ارز به چرخه تولید مهم‌ترین موضوع در همه دوره‌ها بوده است

مظفر علیخانی، معاون استان‌ها و تشکل‌های اتاق ایران ب در بیستمین نشست هیات نمایندگان اتاق قزوین با اشاره به اینکه موضوع پیمان‌سپاری ارزی در همه دولت‌های کشور و به نام‌های مختلف مطرح بوده است، گفت: بازگشت ارز به چرخه تولید از موضوعات مهم در همه دوره‌ها بوده و بخش خصوصی نیز همواره در این مسیر تلاش کرده است.

12 مرداد 1399
کد خبر : 34109
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

معاون استان‌ها و تشکل‌های اتاق ایران گفت: یکی از مهم‌ترین کارکردهای جلسات نمایندگان بخش خصوصی در اتاق ایران، طرح بی‌شائبه مشکلات و تبادل آرا و نظرات است که حداقل دستاورد آن، اطلاع مسئولان اتاق ایران از مسائل و مشکلات اتاق‌های سراسر کشور است.

مظفر علیخانی در دیدار با هیات نمایندگان اتاق قزوین افزود: نمایندگان اتاق ایران در جلسات کشوری، باید از نیروهای کارشناسی زبده ستادی اتاق باشند که درنهایت با ارائه گزارش روزمره، روند پیشرفت سیاست‌ها و مطالبات اتاق ایران را روشن کنند و درعین‌حال نمایندگان کمیسیون‌های تخصصی یا مسئولان اتاق ایران نیز آنان را همراهی کنند.

او با اشاره به مباحث مطرح شده در مورد بازگشت ارز حاصل از صادرات، تصریح کرد: موضوع رفع تعهد ارزی و پیمان ارزی صادرکنندگان، ارتباطی با وضعیت فعلی ندارد و در 30 سال گذشته در همه دولت‌های سازندگی، اصلاحات، مهرورزی و سرانجام تدبیر وامید، به اسامی مختلف گریبان گیر عرصه تجارت کشور بوده است؛ تا جایی که مهم‌ترین موضوع در همه ادوار، بازگشت ارز به چرخه تولید بوده و بخش خصوصی نیز همواره در این مسیر تلاش کرده است.

معاون استان‌ها و تشکل‌های اتاق ایران با تکیه‌بر اهمیت رفع تعهد ارزی افزود: در این موضوع بخش خصوصی و اتاق بازرگانی با بانک مرکزی کشور تفاوت دیدگاه دارند و این تفاوت دیدگاه در نحوه بازگشت ارز صادراتی به داخل کشور است؛ چراکه تمامی تشکل‌های اقتصادی و اتاق بازرگانی در لزوم برگشت ارز کوچک‌ترین تردیدی ندارند.

علیخانی اظهار کرد: برآوردهای تحقیقی آماری اتاق ایران نشانگر عدم بازگشت تنها 2 میلیارد و 700 میلیون دلار به داخل کشور و تزریق آن به چرخه تولید و اقتصاداست که مقادیر مهمی از همین رقم نیز مربوط به ارزهایی است که وارد کشور شده؛ اما هنوز در سامانه نیما ثبت نشده است.

علیخانی تأکید کرد: در شرایطی که دولت به دلیل وجود تحریم‌های شدید بین‌المللی و دیگر محدودیت‌ها، در تأمین ارز کافی برای گردش اقتصادی کشور با مشکل مواجه شده و مراودات اقتصادی ما هدف قرارگرفته است، از طرف اتاق ایران مکاتبات متعددی با رئیس‌جمهور، رئیس بانک مرکزی و دیگر مسئولان ذی‌ربط صورت گرفته و توان فوق‌العاده‌ای در این زمینه مصروف شده است و حتی از نقطه نظرات سایر نهادهای اقتصادی همچون اتاق تعاون و اصناف نیز در این زمینه بهره‌مند شده‌ایم.

او ادامه داد: در این مسیر، ضمن آنکه پذیرای نظرات مستند و مؤثر نخبگان اقتصادی سراسر کشور هستیم، لزوم ارتباط بیشتر اداری اتاق‌های شهرستان با اتاق ایران و هماهنگی برنامه‌های اداری، تحقیقاتی و طرح‌های نوآوری نیز از اولویت‌های کاری در شرایط فعلی محسوب می‌شود.

همچنین در این نشست، مهدی بخشنده، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی قزوین گفت: وضعیت تهدیداتی که نسبت به صادرکنندگان اصیل و بازرگانان خوش‌نام در خصوص برگشت ارز حاصل از صادرات به داخل کشور صورت گرفته و هجمه‌هایی که در سطح جامعه توسط بانک مرکزی مشاهده می‌شود، بسیار نگران‌کننده است و کار ما را در دفاع از فعالان اقتصادی و بخش خصوصی کشور نزد افکار عمومی دشوار کرده است.

او افزود: یکی دیگر از مشکلات ما، بحث اتمام دریافت یک در هزار فروش واحدهای صنعتی برای اتاق‌های بازرگانی است که به‌شدت به برنامه‌های عمرانی و هزینه جاری اتاق‌های بازرگانی آسیب می‌رساند. از سوی دیگر به دلیل شیوع ویروس کرونا و تعریف شدن سرفصل مسئولیت‌های اجتماعی برای اتاق‌های بازرگانی کشور، در تمامی استان‌ها، اتاق‌ها با این مسئله درگیر شده‌اند.

بخشنده اظهار کرد: ما در اتاق قزوین با همیاری نیکوکاران بخش خصوصی و از محل منابع داخلی اتاق، مبالغ قابل‌توجهی را به خرید تجهیزات و ملزومات برای توزیع در رزمایش کمک مؤمنانه و توزیع در میان مهرجویان آسیب‌پذیر استان و همچنین اقلام بهداشتی و اهدائی به بیمارستان‌های استان اختصاص داده‌ایم.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی قزوین تصریح کرد: خوشبختانه ما در اتاق بازرگانی قزوین، امور تشکل‌ها را فعال کرده‌ایم و هم‌اکنون 7 تشکل تخصصی در اتاق بازرگانی مشغول به فعالیت هستند. در این راستا مطابق با سیاست‌های اتاق ایران، تلاش داریم این تشکل‌ها ضمن گزارش عملکرد به اتاق قزوین، هزینه‌های خود را به‌صورت مستند و با تطبیق با شاخص ما ارائه دهند.

به گفته او، با توجه به آنکه قزوین، قطب تولید پلی اتلین کشور محسوب می‌شود، شکل‌گیری کارگروه تخصصی محصولات پلی اتلین در اتاق با جدیت دنبال شده است.

بخشنده تصریح کرد: اتاق قزوین مترصد راه‌اندازی تلویزیون اینترنتی است تا در گام اول اخبار اقتصادی فعالان بخش خصوصی قزوین در سطح استان و در میان‌مدت در سراسر کشور و سپس در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا به‌صورت آنلاین و مداوم اطلاع‌رسانی شود.

به اعتقاد او، تلویزیون اینترنتی ابزار بسیار به‌روز و قدرتمندی برای بخش خصوصی خواهد بود که می‌تواند در کسب درآمد و جبران هزینه‌ها مؤثر واقع شود.

در همین رابطه