رادیو مجازی اتاق ایران - 19 اردیبهشت 1403

در نشست میز کشوری توسعه گلاب در اتاق کاشان مطرح شد

رویه رفع تعهد ارزی صادرکنندگان گلاب بازنگری شود

در نشست میز کشوری توسعه گلاب با اشاره به اینکه صادرات گلاب به‌صورت ریالی و به کشورهای حاشیه خلیج‌فارس انجام می‌شود، بر لزوم اصلاح و بازنگری رویه رفع تعهد ارزی تأکید شد.

22 تیر 1400
کد خبر : 38881
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

رئیس انجمن گل سرخ با تأکید بر اهمیت صادرات غیرنفتی و کمک به رونق تولید، اظهار کرد: گل و گلاب و محصولات وابسته به آن فرصتی برای رونق اقتصادی است و کاشان نیز این فرصت‌ها را قبلاً داشته است.

سید تقی حجازی در جلسه میز توسعه صادرات گلاب کشور، با بیان اینکه کار را باید با برنامه بیشتری پیش ببریم، افزود: از بخش کوهستانی و کویری در منطقه کاشان درختان تنومندی وجود دارد و باید از فرصت‌ها به نحو مطلوب استفاده کرد تا اقتصاد رونق داشته باشد.

او ضمن تشکر از واگذاری میز گلاب به کاشان گفت: ازآنجاکه فعالان حوزه اقتصاد گل و محصولات آن ارتباط خوبی با یکدیگر دارند و رقابت سالمی با یکدیگر داشتند و لازم است در برنامه‌ریزی همسو با یکدیگر عمل کنیم.

عضو هیات نمایندگان اتاق کاشان، صادرات و ارزآوری حوزه گلاب را یکی از اهداف دانست و گفت: جلسات ابتدایی میز گلاب کاشان برگزار شده است و خوشبختانه توانستیم با استفاده امکانات و تجهیزات از آنان خارج از منطقه کاشان در میز گلاب بهره مند شویم و این موضوع را باید به فال نیک گرفت.

رئیس کمیسیون آب و کشاورزی اتاق کاشان با بیان اینکه اسانس از جمله محصولات گل محمدی است که ارزش‌افزوده بالایی دارد، تصریح کرد: تجربیات زیادی در دهه‌های مختلف کسب شده و نباید از این تجربیات به‌راحتی عبور کرد و آن را چشم‌پوشی کرد.

او با بیان اینکه می‌توان از نوشیدنی گلاب در کنار سرو غذا در دیگر کشورها استفاده کرد، تأکید کرد: این موضوع و فرهنگ‌سازی آن نیازمند برنامه‌ریزی است و باید در این زمینه همفکری کرد و سنگ‌هایی در طول مسیر است، برداریم.

حجازی با بیان اینکه همفکری در همه ابعاد به‌ویژه بعد اقتصادی تأثیرگذار است، افزود: میز گلاب فرصت مناسبی است که می‌توان در حوزه گلاب و عرقیجات گیاهی با برنامه‌ریزی شاهد پیشرفت آن باشیم و اقتصاد پررونقی در این حوزه داشته باشیم.

منصور صباغیان، عضو هیات نمایندگان اتاق کاشان با بیان اینکه صادرات وضع خوبی ندارد، اظهار کرد: یکی از مشکلاتی که صادرات دارد تعهدات ارزی است به‌نحوی‌که برخی از صادرات بازماندند و قید آن را زدند و باید برای تسهیل این روند مسئولان اهتمام ورزند.

او با بیان اینکه این موضوع یک مشکل مهمی است که باید رفع شود، افزود: ازآنجاکه صادرات اکثراً به کشورهای حوزه خلیج‌فارس صادر می‌شود و خریداران در آن کشورها ایرانیان هستند ازاین‌رو پرداخت آنان غالباً با ریال است و این موضوع باعث می‌شد که برای ما مالیات حساب شود درحالی‌که صادرات معاف از مالیات است.

صباغیان با بیان اینکه صادرات در حوزه فرش نیز این مشکل وجود دارد، افزود: کشورهای دیگری نیز در منطقه رقیب اصلی برای ایران محسوب می‌شود درحالی‌که بخش قابل‌توجهی از کاشان در حوزه گلاب و عرقیجات فعال هستند و توجه بیش‌ازپیش در این زمینه از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.

او ضمن تأکید بر تقویت بازاریابی گلاب گفت: فرهنگ مصرف گلاب و عرقیجات روزبه‌روز افزایش پیدا می‌کند و لازم است بازاریابی در این زمینه تقویت شود تا کشور در این زمینه عقب نیفتد.

نوابی، عضو هیات نمایندگان اتاق کاشان نیز در رابطه با مشکلات حوزه صادرات گلاب و عرقیجات با بیان اینکه با گذشت بیش از چهار دهه از عمر انقلاب، متأسفانه یک تیم اقتصادی به دنبال تقویت صادرات نبوده است، اظهار کرد: برخی کشورها که در اقتصاد قدرتمند هستند نیازهای کشورهای دیگر را شناسایی و در راستای رفع نیازهای آن کشورها تولیدات خود را تقویت می‌کنند.

او با بیان اینکه متأسفانه تیم اقتصادی در بدنه دولت به‌ویژه در وزارت امور خارجه ما وجود ندارد، افزود: ما این تقاضا را از دولت جدید داریم که تیم اقتصادی قوی در وزارت خارجه داشته باشیم و لازم است در این زمینه تصمیمات لازم اتخاذ شود.

نوابی با بیان اینکه ضعف در این زمینه مشکلاتی را برای تولیدکنندگان و صادرکنندگان ایجاد کرده است، گفت: صادرکنندگان به همین دلیل با مشکلات متعددی روبه‌رو هستند و لازم است مسئولان در این زمین اهتمام ورزند.

موضوعات :
در همین رابطه