میلاد فرخنده حضرت معصومه (س) مبارک باد

رادیو مجازی اتاق ایران 22 اردیهشت 1403

رئیس اتاق اراک در نشست با معاون اجرایی رئیس جمهور عنوان کرد؛

اجازه ندهیم صنایع استان مرکزی دچار مشکل شود

رئیس اتاق اراک: استان مرکزی حدود نیم‌قرن است که صنایع بزرگ و مادر تخصصی را در خود جای‌داده و نباید اجازه دهیم صنعت استان با بی‌توجهی به مسئله سرمایه‌گذاری دچار مشکل و آسیب شود.

03 آبان 1395
کد خبر : 4855
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

نشست هم‌اندیشی اراکی‌های مقیم خارج از کشور و علاقه‌مندان به سرمایه‌گذاری در استان مرکزی با حضور معاون اجرایی رئیس‌جمهور و جمعی از مسئولان استان مرکزی برگزار شد.

محمدرضا جعفری، رئیس اتاق اراک در نشست با معاون اجرایی رئیس جمهور گفت: در فضای پسابرجام زمینه تحولات اقتصادی در کشور ایجادشده و استان مرکزی نیز توانسته از این موضوع در زمینه‌ی ایجاد اشتغال برای جوانان استفاده کند.

جعفری با اشاره به اینکه بخش خصوصی تاکنون توانسته اقدامات بسیار ارزشمندی را درزمینه‌ی رفع مشکلات استان بردارد، افزود: یکی از مهم‌ترین این اقدامات استفاده از ظرفیت سرمایه‌گذاری‌های خارجی در استان و همچنین سرمایه‌گذاری مشترک بوده است.

رئیس اتاق اراک تصریح کرد: اتاق اراک آماده ارائه هرگونه خدمات و مشاوره در تمامی بخش‌ها و زمینه‌ها به سرمایه‌گذاران ایرانی خارج از کشور است و در این حوزه هر نوع همکاری را انجام خواهد داد.

جعفری ادامه داد: اتاق در فضای پسابرجام هیئت‌های تجاری بسیار زیادی را به خارج از کشور فرستاده و توانسته فصل نوینی را در اقتصاد استان ایجاد کند و تمامی تلاش خود را انجام خواهد داد تا از ظرفیت سرمایه‌گذاران خارجی در استان مرکزی به‌منظور رسیدن به رشد و شکوفایی اقتصادی استفاده نماید.

وی خاطرنشان کرد: به‌منظور رسیدن به رشد و شکوفایی اقتصادی باید تلاش کنیم علاوه بر بازارهای داخلی، از ظرفیت بازارهای خارجی و منطقه‌ای نیز استفاده کنیم. وی افزود: استفاده از بازارهای داخلی با توجه به نزدیکی به بازار تهران می‌تواند محقق شود و باید برای تصاحب بازار خارجی تلاش و از این ظرفیت به بهترین شکل استفاده شود.

محمد شریعتمداری، معاون اجرایی رئیس‌جمهور نیز اظهار کرد: مهم‌ترین و با ارزش‌ترین اولویت استان مرکزی دارا بودن مشاهیر و اندیشمندان بزرگ در استان مرکزی است که علاوه بر صنعت در این زمینه در سطح ملی، منطقه‌ای و جهانی زبانزد است.

شریعتمداری با اشاره به اینکه استان مرکزی علاوه بر دارا بودن صنایع بسیار مهم و ارزشمند و مشاهیر بزرگ زادگاه بنیان‌گذار کبیر انقلاب اسلامی ایران است، افزود: این استان در زمینه‌های مختلف دیگر نیز دارای ظرفیت‌های بسیار ارزشمندی است که برای بهره‌برداری از آن‌ها نیاز به استفاده از ظرفیت سرمایه‌گذاران دارد.

معاون اجرایی رئیس‌جمهور تصریح کرد: بیش از سه هزار مقاله در زمینه‌ی کارشناسی ارشد و دکترا در استان تاکنون نوشته‌شده که پرداختن به مسائل علمی و این‌گونه اقدامات در توسعه این استان دارای اهمیت و جایگاه بسیار مهم و ارزشمندی است.

شریعتمداری با اشاره به اینکه ایران در تمامی زمینه‌ها دارای ظرفیت و پتانسیل‌های بسیار ارزشمندی است، ادامه داد: ایران ازنظر دارا بودن بسیاری از محصولات سرآمد است، زیرا نیروی خلاق جوان به‌عنوان یکی از ظرفیت‌های عظیم کشور در این زمینه توانسته تأثیرگذار باشد و می‌توان گفت حدود 1.3 از فارغ‌التحصیلان در جامعه علمی ما دارای مدرک مهندسی هستند و ایران در این زمینه جزو 5 کشور برتر جهان است.

وی خاطرنشان کرد: موارد فنی و علمی در کشور ما روند رو به رشدی را سپری می‌کند و 56 درصد از خانوارهای ایرانی در وضعیت بسیار خوبی نسبت به خانوارهای سایر کشورها به سر می‌برند و دارای مشکلات بسیار کم‌تری هستند.

معاون اجرایی رئیس‌جمهور گفت: کشور ما هم‌اکنون با هفت کشور بزرگ دنیا مراوده مستقیم دارد و این آمادگی در کشور وجود دارد که به‌منظور فعالیت‌های گوناگون در کشور از سرمایه‌گذاری ایرانیان مقیم خارج از کشور استفاده تا بتواند به رشد اقتصادی 8 درصدی دست پیدا کند و مشکلات و چالش‌های موجود را از پیش رو بردارد.

شریعتمداری با اشاره به شرایط پسابرجام گفت: بعد از اجرای برجام و فضای ایجادشده در کشور توانستیم به حقوق خود دست پیدا کنیم و شرایط را به سمتی هدایت کنیم که کار و تولید در کشور افزایش را دهیم و بتوانیم در مسیر تحقق اقتصاد مقاومتی گام برداریم.

وی افزود: یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های اقتصاد مقاومتی درون‌زا بودن و علاوه بر این درون‌زا بودن برون‌زا بودن این اقتصاد است، زیرا در اقتصاد مقاومتی علاوه بر اهمیت و توجه به تولیدات داخلی مشارکت اقتصادی با تمام دنیا را نیز موردتوجه و تأکید قرار داده است.

معاون اجرایی رئیس‌جمهور در ادامه با اشاره به اینکه منابع مالی و توانمندی‌های فنّاورانه کشور در جایگاه بسیار مهم و ارزشمندی قرار دارد، افزود: باید تلاش شود با دارا بودن این ظرفیت‌ها در کشور از توانمندی‌های ایرانیان خارج از کشور استفاده شود که در دولت تدبیر و امید در این زمینه تاکنون اقدامات بسیار مهم و ارزشمندی صورت گرفته است.

شریعتمداری تصریح کرد: دولت یازدهم تلاش خود را انجام داده تا از برگزاری جلسات تشریفاتی در حد کلان، این جلسات را در سطح استان‌ها با سرمایه‌گذاران ایرانی مقیم در خارج از کشور برگزار کند و خوشبختانه تاکنون در این زمینه و جذب سرمایه و منابع خارج ایرانیان توانسته ایفای نقش کند.

وی ادامه داد: توجه به تولید رقابتی در کشور و جلوگیری از فروش تولیدات خام باید موردتوجه و حمایت بیشتری قرار گیرد که تحقق تمامی این موارد نیاز به سرمایه و فنّاوری خارجی و استفاده از ظرفیت سرمایه‌گذاری خارجی در کشور دارد.

معاون اجرایی رئیس‌جمهور گفت: دانش‌بنیان بودن اقتصاد مقاومتی در سایه تعامل منطقی با کشورهای دیگر نیز یکی دیگر از اقداماتی است که موردتوجه و حمایت دولت است و باید تلاش شود تا در زمینه‌ی استفاده از ظرفیت سرمایه‌گذاری خارجی در کشور قوانین و مقررات دست‌وپا گیر از پیش رو برداشته شود، زیرا بسیاری از این قوانین و مقررات اقتصاد ایران را با مشکل و چالش مواجه کرده است.

شریعتمداری بیان کرد: گره‌های کور موجود بر سر راه روابط اقتصادی در ایران باید شناسایی و برداشته و قوانین و مقررات موجود در مسیر سرمایه‌گذاری تسهیل شود خوشبختانه دولت توانسته رشد اقتصادی منفی کشور را به مثبت برساند و درزمینه‌ی افزایش صادرات گام بردارد.

وی اظهار کرد: دولت یازدهم توانسته تاکنون حدود 500 مجوز و ایستگاه که مانع فعالیت بوده را از پیش رو بردارد و با تحقق این هدف رتبه کسب‌وکار را از 152 به 113 برساند.

معاون اجرایی رئیس‌جمهور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه فساد یکی از عوامل مهم و بحرانی در اقتصاد ایران بوده افزود: در سال‌های گذشته ایران درزمینه‌ی فساد اداری رتبه 140 را داشته و این دولت تمامی تلاش خود را درزمینه‌ی رفع این مشکل انجام داده است.

گفتنی است در این نشست که توسط اداره کل امور ایرانیان خارج از کشور و اتاق مرکزی برگزار شد، رئیس مرکز ایرانیان خارج از کشور و جمعی از نمایندگان مردم استان مرکزی در مجلس شورای اسلایمی نیز حضور داشتند.

 

موضوعات :
در همین رابطه