رادیو مجازی اتاق ایران - 29 اردیبهشت 1403
روزنامه دنیای اقتصاد

بخشی‌نگری، ضربه‌ای مهلک به تن رنجور اقتصاد

فعال شدن بخش اقتصادی در وزارت امور خارجه و حرکت بر مدار نقشه راه ترسیم شده، استفاده از ظرفیت تشکل‌های صنفی بخش خصوصی فعال در عرصه صنعت، معدن و تجارت از یک سو و باورمندی به خلاقیت و نبوغ ایرانی در پیمایش مسیر سخت اما با افقی روشن و توجه به سایر متغیرها و پارامترهای موثر، می‌تواند رافع بخش زیادی از مشکلات ناشی از شیوع کرونا بر تجارت ایران باشد.

اقتصاد کلان

ضرورت فعال شدن دیپلماسی اقتصادی برای رفع محدودیت‌ صادرات

وزارت امورخارجه ایران از طریق همتایان حوزه خارجی دیگر کشورها با همکاری اتاق ایران و اتاق‌های مشترک برای کاهش دغدغه‌های حوزه صادرات اقدام کند. در حوزه داخلی دولت با همکاری تیم‌های اقتصادی با ارائه تسهیلات ارزان‌قیمت و بلندمدت به صاحبان تولید تلاش کند که بهره‌وری تولید را بالا ببرد.

صادرات

مراودات تجاری ایران و عمان؛ عوامل موثر کدامند؟

از ابتدای سال ۲۰۲۰ میلادی، به نظر می‌رسد ۹ تحول داخلی، بین‌المللی و اقلیمی در سلطنت عمان، همچنین ایران باعث شده فرصت‌های جدید صادراتی برای کشورمان ایجاد شود؛ این تحولات قطعا باعث ایجاد فرصت‌ها و ظرفیت‌های جدید صادراتی خواهد شد.

بازرگانی و تجارت

روز کارگر در روزگار کرونایی

سیاست حفاظت از بنگاه‌ها باید در یک چارچوب اقتصادی بزرگتر انجام گیرد. بنگاه بدون بازار و بدون تامین زنجیره تامین بین‌المللی و بدون تجارت اعم از صادرات و واردات و بدون سیسستم مالی بی‌معنی است.

اقتصاد کلان

دکتر محمد مهدی بهکیش پیش‌بینی کرد

چین پرچمدار جدید جهانی شدن است

بهکیش معتقد است آنچه تاکنون از چین شنیده‌ایم و دیده‌ایم، ماحصل توسعه شرق چین بوده و غرب چین، منطقه بکری برای توسعه و سرمایه‌گذاری محسوب می‌شود که پروژه جاده ابریشم به‌دنبال همین هدف است. باید پرچم جهانی شدن را در آینده، در دست شرق و مشخصا چین ببینیم.

اقتصاد کلان

از ناکامی سیاست‌های اصلاحی تا سیاست‌های واگذاری در بورس

بدون آزادسازی اقتصادی، غیر‌دولتی کردن اقتصاد یا خصوصی‌سازی به معنی واقعی کلمه ناممکن است. مدیران بنگاه‌هایی که وارد بورس می‌شوند باید در برابر پرسش‌های همگان از جمله سهامداران جزء پاسخگو باشند. اما این پاسخگویی صوری یا واقعی عملا تا چه اندازه بر عملکرد این‌گونه بنگاه‌ها که اغلب مستظهر به پشتیبانی قدرت سیاسی آشکار و پنهان هستند، تاثیر می‌گذارد؟

خصوصی‌سازی

مواجهه اصولی با کووید- ۱۹

مطلوب آن بود که سازمان برنامه و بودجه در همان آغاز با انجام یک کار کارشناسی ارزیابی‌های مالی و نیز ارزیابی‌های اقتصادی- اجتماعی دقیقی از هر دو راهبرد قرنطینه کامل و تدریجی را در سناریوهای مختلف انجام می‌داد و تصمیم‌گیری را به عهده رهبران سیاسی کشور می‌گذاشت.دولت‌ها هنگامی که هر دو ارزیابی‌های مالی و ارزیابی‌های اقتصادی- اجتماعی پروژه‌ای مثبت باشد انجام آن را تشویق و حمایت می‌کنند.

اقتصاد کلان

ضرورت کسب تجربه از کشورهای پیشرفته برای مقابله با کرونا

فریال مستوفی عضو هیات نمایندگان اتاق ایران بر ضرورت کسب تجربه از دیگر کشورها برای مقابله با بحران کرونا تاکید کرد و طی یادداشتی خاطرنشان کرده است: در کشور ما نیز باید سیاست‌های حمایتی در پیش گرفته شود. در این زمینه باید هر چه سریع‌تر اقدام کرد؛ چراکه هر چقدر دیرتر عمل کنیم و با آشفتگی در تصمیم رفتار کنیم تبعات آن بیشتر دامان کشور را خواهد گرفت و حجم آسیب‌ها بیشتر خواهد بود

صادرات

تشویق با ابزار مالیاتی

پیشنهاد ارکان بخش خصوصی برای دولت در این بحران، حذف مدت است. مدت زمان انقضا برای حمایت‌ها برداشته شود. کارفرما چه امروز چه 10 ماه آینده مکلف به ایفای حقوق قانونی و رفع تعهد دولتی خود است. تاریخ انقضا برای این کار جز اضطراب و دغدغه برای کارفرما چیزی به همراه نخواهد داشت.

مالیات

کرونا و آموزه‌هایی برای دولتمردان

قبل از شیوع کرونا در ایران و بسیاری کشورها آموزش آنلاین مطرح شده بود، اما نظام آموزش رسمی علاقه‌ای به استفاده از آن نداشت. ظهور کرونا و بسته شدن مدارس و دانشگاه‌ها و کلاس‌های کوتاه‌مدت تخصصی که نقش مهمی در آموزش نیروی کار کشور دارند، بالاجبار موجب روی آوری گسترده به آموزش آنلاین شد و کلاس‌ها و وب‌سایت‌های آموزشی در سطوح مختلف شکل گرفت و همگان با امکانات آموزش الکترونیکی آشنا شده‌اند.

اقتصاد کلان