مراسم تودیع و معارفه وزرای سابق و جدید صنعت با حضور معاون اول رئیسجمهور، رئیس اتاق ایران، جمعی از نمایندگان مجلس و فعالان صنعتی، معدنی و تجاری برگزار شد. در این مراسم تاکید شد: راهکار مقابله با تحریمهای ظالمانه توجه به بخش خصوصی، حفظ جریان تولید، توجه به نیروی انسانی و فناوریهای نوین است.
مراسم تودیع و معارفه وزرای سابق و جدید صنعت، معدن و تجارت، صبح امروز در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران برگزار شد. در این مراسم علاوه بر حضور محمد شریعتمداری وزیر سابق صنعت و رضا رحمانی وزیر جدید صنعت، معدن و تجارت، غلامحسین شافعی رئیس اتاق ایران و جمعی از نمایندگان مجلس هم حضور داشتند.
در این مراسم تاکید شد راهکار فعلی خروج کشور از بحران و مقابله با تحریمهای ظالمانه توجه به نظرات بخش خصوصی است. جهانگیری همچنین تاکید کرد: امروز صادرکنندگان بیش از همیشه سربازان خط مقدم اقتصاد کشور هستند چرا که آمریکا میخواهد صادرات را از پای درآورد.
در ادامه مهمترین نکات کلیدی که اسحاق جهانگیری، رضا رحمانی و محمد شریعتمداری در سخنرانی خود به آنها اشاره کردند، میخوانید.
جهانگیری: قیمت های امروز ارز واقعی نیست
- ما از بخش صنعت انتظار داریم که با عملکرد مناسب به آمریکایی ها بگوید که شما شکست خوردید و از عهده صنعتگران ایرانی برنمی آیید.
- دولت نمی خواهد به مردم فشار جدیدی تحمیل شود و راضی نیستیم که به سیاست های کنترلی در حوزه ارز، صادرات و واردات دست بزنیم.
- بهترین راهکار برای بخش های ارزی، واردات و صادرات را دخالت نداشتن قید و بند اداری است.
- قیمت های امروز ارز واقعی نیست.
- صادرات همواره پیشران اقتصادی کشور بوده و امروز صادرکنندگان بیش از همیشه سربازان خط مقدم اقتصاد کشور هستند چرا که آمریکا می خواهد صادرات را از پای درآورد.
- اصناف تلاش کنند تا قیمت ها بی دلیل افزایش نیابد.
- اشتغال را باید حفاظت کنیم تا بنگاه ها فعال باشند.
- اتاقهای بازرگانی، اصناف و نهادهای مدنی خود را در کنار دولت بدانند و امروز دولت نیازمند نظرات مشورتی برای سیاستگذاری است.
- باید با مردم صادقانه صحبت شود.
- هیچ دولتی در اروپا، آفریقا و آسیا نمی شناسیم که رسما اعلام کرده باشد که از تحریم های آمریکا علیه ایران حمایت می کنند. البته به غیر از رژیم صهیونیستی و یکی دو کشور منطقه.
- دنیا در مناسبات بین المللی به دنبال تجربه جدیدی است و حتی متحدین آمریکا اذعان دارند حرکت یک جانبه گرایی که امروز آمریکا آغاز کرده به دنبال تحقیر استقلال سیاسی و اقتصادی آنان است.
رحمانی: راهکار مقابله با تحریمها، توجه به نظرات بخش خصوصی است
- راهکار مقابله با تحریمهای ظالمانه توجه به بخش خصوصی، حفظ جریان تولید، توجه به نیروی انسانی و فناوریهای نوین است.
- هرچند تحریمها محدودیتهایی را بر ما تحمیل میکند، اما فرصتهایی را نیز به دنبال دارد که ازجمله آن توجه به بخش معدن، توسعه داخلی سازی و صادرات است.
- اتاق فکر صنعت، معدن، بازرگانی، صادرات و مسائل ارزی، فناوری و آیندهپژوهی طراحیشده است که محوریت همه آنها با بخش خصوصی خواهد بود.
- موضوعی تحت عنوان فساد سیستمی در وزارت صنعت وجود ندارد، بااینحال مقابله با فساد یکی از برنامههای اساسی من خواهد بود.
- باید در تصمیمها دقت لازم را داشته باشیم؛ اگر در اخذ تصمیم مشورت بگیریم، بهصورت خودکار بسیاری مشکلات حل خواهد شد.
- توجه به دولت الکترونیک، شفافسازی و تکمیل سامانهها از جمله برنامه های وزارت صنعت خواهد بود.
- در بحث نوسازی صنایع نیز امسال ۱۰ هزار واحد تولیدی، صنعتی و معدنی را در برنامه داریم.
- باید جریان جدیدی در حوزه اقتصاد معدنی ازجمله حضور در اعماق زمین آغاز شود و درحالیکه اروپاییها امروز به مرز ۵۰۰ متری در اعماق معدن ورود کردند اما اکثر اکتشافات معدنی ما سطحی است.
- دیگر بنگاهداری به شیوه سنتی سخت خواهد شد و باید پذیرای ورود استارتاپ ها باشیم که به معنای استفاده از جوانان و صنایع دانشبنیان است.
- در حال حاضر ذخیره سازی کالاهای اساسی بهتر از سال های گذشته انجام شده است و دولت ارز مورد نیاز کالاهای اساسی را برای نیمه دوم سال جاری و سال ۱۳۹۸ تهیه تهیه کرده است.
شریعتمداری: عدم قطعیتها آثار خود را در سیاستهای ارزی گذاشت
- حیات کشور در گرو حمایت از تولید است و در این راستا باید اقداماتی در جهت تسهیل امور تولید انجام گیرد.
- امروز بسیاری فروشندگان حاضرند نسبت به فروش کالای خود اقدام کنند و باید شرایط آن را فراهم کنیم.
- در گذشته راهکاری تحت عنوان "حساب باز" مدنظر قرار گرفت که بین تولیدکنندگان در داخل و خارج کشور و شرکای آنها برقرار بود، اما امروز کاملا متوقف شده است و انتظار داریم در چارچوبی اجازه دهیم این اقدام مجدد انجام شود.
- امروز و در شرایط تحریم باید در ابعاد گوناگون برای تسهیل امور تولید گامهای اساسی برداشته شود.
- تغییرات چند ماه گذشته محدودیتهایی در اقتصاد کشور ایجاد کرد و نرخ ارز افزایش یافت، با این حال دولت تصمیم گرفت روند رو به رشد نرخ ارز را متوقف کند که تصمیمی راهبردی بود.
- حوادثی اتفاق افتاد که خارج از اراده ما بود و اولین مورد آن به حوزه سیاست خارجی مربوط می شد و نتیجه این حوادث، بروز عدم قطعیتها در اقتصاد و پمپاژ یاس و نا امیدی در جامعه بود.