زمینههای همکاری مرکز تحقیقات وزارت راه و شهرسازی و اتاق کرمان در نشستی با حضور روسای دو مجموعه و جمعی از فعالان اقتصادی استان بررسی شد.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان در این نشست، توسعه کسب و کارها، استانداردکردن فعالیتها، افزایش بهرهوری و کاهش مصرف انرژی را از جمله فعالیتهای مشترک دو بخش مرکز تحقیقات وزارت راه و شهرسازی و اتاق کرمان عنوان کرد.
سیدمهدی طبیبزاده گفت: مرکز مطالعات اتاق کرمان پیشرانهای اقتصاد استان را بررسی و با کمک دانشگاهها و دستگاههای دولتی اولویتبندی کرده که یکی از این پیشرانها بحث حمل و نقل است و میتواند زمینه همکاری مشترک با مرکز تحقیقات وزارت راه و شهرسازی را فراهم کند.
طبیبزاده افزود: انجمن خدمات فنی و مهندسی استان کرمان از صاحب نظران و متخصصان این حوزه تشکیل شده و می توان از این ظرفیت مناسب به بهترین شکل استفاده کرد.
وی ادامه داد: اتاق وظیفه پایش محیط کسب و کار و تلاش برای بهبود این محیط را بر عهده دارد که در این زمینه به توسعه تشکل ها، انجام مسئولیت های اجتماعی، توسعه بازار و شکل گیری کسب و کارهای نوین، تشکیل اندیشکده های تخصصی به ویژه آب و انرژی، مهارت آموزی، راهاندازی مرکز توسعه رقابت پذیری، توسعه شرکت های دانش بنیان و تهیه نقشه راه توسعه فناوری استان پرداخته است.
رئیس اتاق کرمان با تاکید بر افزایش بهرهوری تصریح کرد: به زودی اندیشکده انرژی زیرمجموعه اتاق کرمان راه اندازی خواهد شد تا با انجام مطالعات لازم به اهداف مد نظر برسیم. تفاوت بسیاری بین قیمت واقعی انرژی و قیمت فعلی وجود دارد که باید از این فاصله به وجود آمده در زمینه خلق ثروت استفاده کرد.
هزار و 271 شرکت پیمانکاری و مشاورهای در استان به ارائه خدمات میپردازند
رئیس انجمن خدمات فنی و مهندسی استان کرمان نیز در این نشست با اشاره به اینکه هزار و 271 شرکت پیمانکاری و مشاورهای در استان به ارائه خدمات میپردازند، گفت: ظرفیت کار این شرکت ها 15 هزار میلیارد تومان است و در صورتی که نتوانیم کار برای این شرکت ها تعریف کنیم به یک تهدید تبدیل می شوند. محمدجواد کامیاب اظهار کرد: عدم ایجاد ظرفیت کاری برای شرکت ها به کاهش غیرمنطقی شرکت ها در مناقصه ها و کاهش کیفیت کار و ناتمام گذاشتن پروژه ها در حین اجرای کار منجر می شود که دولت و پیمانکار متضرر می شوند.
وی پیشنهاد راه اندازی مرکز شتاب دهنده و رشد فناوری حمل و نقل در کرمان، ایجاد دفتر دائمی کنفرانس سالانه کشور با موضوع تکنولوژی مدرن و رویکردها و برگزاری دوره های آموزشی را با حمایت مرکز تحقیقات وزارت راه و شهرسازی مطرح کرد و افزود: انجمن خدمات فنی و مهندسی آمادگی لازم برای همکاری های دو جانبه دارد.
توسعه یافتگی با واگذاری فعالیتها به بخشخصوصی محقق میشود
در ادامه این نشست، رئیس مرکز تحقیقات وزارت راه و شهرسازی، با بیان اینکه توسعه یافتگی با واگذاری فعالیت ها به بخش خصوصی و تنها با نظارت و سیاستگذاری دولت محقق می شود، گفت: با شناسایی ظرفیت های قانونی خود می توانیم فعالیت های موثری را برای توسعه پایدار انجام دهیم.
محمد شکرچی زاده در رابطه با اقدامات صورت گرفته و برنامه ریزی شده در اتاق کرمان بیان کرد: باور نمی کردیم که اتاق کرمان با این نگاه عمیق و اندیشمندانه به موضوعات مهمی مانند ایمنی، انرژی و توسعه پایدار کسب و کار بپردازد و علاقمند به آشنایی با این فعالیت ها هستیم.
وی افزود: برنامه ریزی برای اقتصادی کردن حمل و نقل و تنظیم ویرایش جدید و عملیاتی مبحث 19 مقررات ملی ساختمان در مورد بهینه سازی مصرف انرژی در ساختمان از زمینه های همکاری های بین اتاق و مرکز تحقیقات وزارت راه و شهرسازی است. در این رابطه علاقمند به آغاز پلتفرم مشترک با اتاق کرمان و پیاده سازی هر چه بیشتر مبحث 19 در کرمان به عنوان پایلوت در کشور هستیم.
شکرچی زاده اظهار کرد: فراهم کردن بستر برای فعالیت های شرکت های شتاب دهنده و استارت آپ ها در حوزه حمل و نقل و ساخت و سازها در دستور کار مرکز تحقیقات وزارت راه و شهرسازی قرار گرفته که در این زمینه نیز می توانیم با اتاق کرمان همکاری داشته باشیم.
در پایان این نشست مقرر شد تفاهمنامه همکاری بین مرکز تحقیقات وزارت راه و شهرسازی و اتاق کرمان منعقد تا فعالیت های مشترک آغاز شود.