مدیرکل دفتر آسیا و اقیانوسیه سازمان توسعه تجارت ایران گفت: مذاکرات تجارت ترجیحی ایران و هند نهایی شده و فقط مراحل تکمیلی این موافقتنامه باقیمانده که تا یک ماه آینده عملیاتی میشود.
سید مجتبی موسویان افزود: بر اساس مذاکرات انجام شده، 80 تا 100 قلم کالا از هر طرف مشمول تخفیفهای تعرفهای میشود.
مدیرکل دفتر آسیا و اقیانوسیه سازمان توسعه تجارت ایران ادامه داد: تعرفههای ترجیحی بر کاهش قیمت تمامشده کالا در کشور هدف تأثیرگذار است؛ وقتی تعرفه گمرکی یک کالا بهجای 10 درصد، پنج درصد محاسبه شود، آن کالا نسبت به کالاهای دیگر رقابتیتر میشود؛ بنابراین، تعرفههای ترجیحی، شرایط را برای حضور کالاها در دیگر بازارها فراهم میکند.
موسویان با یادآوری اینکه در تجارت ترجیحی فقط یکطرف منتفع نمیشود، گفت: در مذاکرات انجام شده با هندیها، کالاهایی که از تعرفه ترجیحی برخوردار میشوند مشخص شده و درصد تخفیفها نیز در مذاکره نهایی تعیین خواهد شد.
وی اضافه کرد: از بین کالاهای صادراتی ایران به هند – از جمله کود اوره، متانول، پروپان، قیر، آهن، بوتان، پسته و خرما – و کالاهای صادراتی هند به ایران – شامل برنج، چای، الکترودهای زغالی، کاغذ، اکسید آلومینیوم، مکملهای دارویی و کنجد – تعدادی در فهرست تعرفههای ترجیحی قرار گرفته است که بعد از امضای تفاهمنامه، اعلام خواهد شد.
به گزارش ایرنا، سفیر هند در تهران پیشازاین اعلام کرده بود: مسئولان عالیرتبه ایران و هند به تفاهم رسیدهاند که یک موافقتنامه تجارت ترجیحی با یکدیگر امضا کنند که این مسئله بهزودی با سفر هیات ایرانی به هندوستان، به نتیجه میرسد.
حجم مبادلات تجاری ایران و هند در سال میلادی گذشته (2016)، 4 میلیارد و 477 میلیون دلار بود که 2 میلیارد و 587 میلیون دلار سهم صادرات ایران و یک هزار و 890 میلیون دلار سهم صادرات هند بوده است.
کود اوره، متانول، میعانات گازی، آمونیاک بدون آب، اتیلن گلیکول، قیر، پلی کلروروینیل، پروپان مایعشده، سرب تصفیهشده و تولوئن از مهمترین اقلام صادراتی به هندوستان به شمار میرود. در مقابل، برنج، اکسید آلومینیوم، چای، خطوط راهآهن، الکترودهای زغالی، الیاف سنتتیک و دانه کنجد از مهمترین اقلام وارداتی از هندوستان است.