کارگروه صنایع خلاق کمیسیون فناوری اطلاعات و ارتباطات اتاق ایران در بدو آغاز فعالیت خود به منظور ارتقای جایگاه صنایع خلاق در کشور و ارائه راهکارهای عملیاتی برای مقابله با چالشهای موجود در این حوزه، تفاهمنامه همکاری با ستاد توسعه فناوریهای نرم و هویتسازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری امضا کرد.
محمدرضا طلایی، رئیس کمیسیون فناوری اطلاعات اتاق ایران با اشاره به امضای این تفاهمنامه و لازمههای شبکهسازی در حوزه صنایع خلاق، تصریح کرد: جلوگیری از اقدامات جزیرهای و انسجام بخشیدن به حرکتهای صنایع مختلف نه تنها زمینه رشد را فراهم میکند بلکه با همافزایی ایجاد شده میتوان حمایتهای مناسبی از صنایع انجام داد. اینکه تنها در انتظار حمایتی از سوی دولت باشیم، کارساز نخواهد بود.
وی ادامه داد: اتاق ایران مشاور سه قوه است و میتواند با خوراک تهیه شده از سوی اعضا حامی حقوق آنها باشد. پارلمان بخشخصوصی مشاور سه قوه است و با همت اعضای خود به شناسایی مشکلات حوزههای مختلف میپردازد و راهکار لازم را به مسئولان ارائه میدهد و پیگیر حل آنها میشود.
این فعال اقتصادی یادآور شد: باید جای خالی خود را در اتاق ایران پر کنید و با استفاده از ظرفیت ایجاد شده برای ارتقای جایگاه صنایع خلاق در اقتصاد گام بردارید.
طلایی از تدوین برنامه کوتاه مدت ۶ماهه برای حرکت این کارگروه خبر داد که قرار است بر اساس دستاوردهای این برنامه، برای بلندمدت برنامهریزی کند. اعتقاد ما بر این است که این حوزه میتواند جایگزین خوبی برای بخشی از درآمدهای نفتی باشد.
رئیس کمیسیون فناوری اطلاعات و ارتباطات اتاق ایران ادامه داد: قرار است در راستای توسعه صادرات خدمات، تفاهمنامهای هم با سازمان توسعه تجارت امضا کنیم و با همکاری سهجانبه، تولید خدمات را تقویت کرده و صادرات خدمات را افزایش دهیم.
در ادامه محمدحسین سجادی نیری، دبیر ستاد توسعه فناوریهای نرم و هویتسازی، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تشکیل این کارگروه در اتاق ایران را زمینهای برای شناسایی و دور هم جمع کردن فعالان صنایع خلاق دانست و تأکید کرد: وقتی با هم حرکت کنیم، قدرت بیشتری برای نقشآفرینی در اقتصاد داریم.
وی ادامه داد: در سال ۲۰۱۳ گردش جهانی صنایع خلاق در دنیا ۲۲۵۰ میلیارد دلار بود که مستقل از ظرفیتهای موجود و تنها با در نظر گرفتن سهم یک درصدی ایران از جمعیت جهان باید از این گردش مالی حدود ۲۰ میلیارد دلار را به خود اختصاص میدادیم که نشد.
بر اساس اظهارات او در صنعت فرهنگی، هویتسازی و انسجامبخشی لازم است که امیدوارم در قالب این کارگروه و تفاهم صورت گرفته موانع را برداریم و بستر توسعه را مهیا سازیم. این هدف در مقام عمل به کمک تعامل با بخش خصوصی و محوریت اتاق ایران، امکانپذیر است.
محمود اسکندری، مدیرکل دفتر توسعه صادرات خدمات و محصولات دانش بنیان سازمان توسعه تجارت از برنامهریزی این سازمان برای توسعه صادرات خدمات خبر داد و گفت: برای تحقق این هدف تصمیم گرفتیم جشنواره تصویر صادرات را در اسفند سال جاری برگزار کنیم و تا آن زمان رویدادهای جانبی را برگزار کنیم. برنامهریزیها به دلیل همراهی نکردن دیگر ارگانها موجب شد کار را به مرداد سال آینده موکول کنیم.
وی ادامه داد: تا آن زمان هم رویدادهای حاشیهای را خواهیم داشت.
اسکندری از تدوین آییننامه حمایتی برای صنایع خلاق خبر داد که به زودی در دسترس فعالان این بخش قرار میگیرد تا بعد از اعمال نظرها و رفع نواقص به تصویب برسد.