رادیو مجازی اتاق ایران ۲ دی 1403

حضور ایران در نمایشگاه جیتکس 2019 دبی

هفتهٔ پیش مرکز تجارت جهانی دبی میزبان نمایشگاه هفتهٔ فناوری امارات متحدهٔ عربی یا همان GITEX بود. این نمایشگاه بزرگترین رویداد منطقه در حوزهٔ فناوری اطلاعات و ارتباطات است و هر ساله با حضور غول‌های ICT جهان و با رویکرد توسعه محور برگزار می‌شود.

هما شریفی

سرپرست دبیرخانه کمیسیون های تخصصی اتاق ایران
21 مهر 1398 - 13:09
کد خبر : 30664
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

هفتهٔ پیش مرکز تجارت جهانی دبی میزبان نمایشگاه هفتهٔ فناوری امارات متحدهٔ عربی یا همان GITEX بود. این نمایشگاه بزرگترین رویداد منطقه در حوزهٔ فناوری اطلاعات و ارتباطات است و هر ساله با حضور غول‌های ICT جهان و با رویکرد توسعه محور برگزار می‌شود.

در این نمایشگاه، آخرین دستاوردهای فنی و تکنولوژی و کاربردهای آن در صنعت، تجارت و زندگی روزمره به نمایش در می‌آید. به دلیل ماهیت فناوری اطلاعات و ارتباطات و رسوخ آن در دیگر صنایع و رشته‌ها به عنوان روغن تسهیل کننده و موتور محرک، این نمایشگاه حوزهٔ وسیعی از کسب و کارهای را با خود درگیر می‌کند.

کاربرد فناوری اطلاعات در بخش انرژی و نفت و گاز، فینتک و اینسوتک و رمزارزها در بخش پولی و مالی، حمل و نقل، شهرهوشمند و بهداشت و درمان باعث شده بازدید از هر بخش از نمایشگاه ضمن دارا بودن جذابیت فراوان، تخصص خاص خود را طلب کند. همانطور که پیشبینی می‌شد، با توجه به نزدیک بودن تجاری سازی فناوری 5G و امکانات گسترده‌ای که این فناوری در اختیار تولیدکنندگان کالا و خدمات قرارخواهد داد Gitex 2019 و حاضران در آن خدمات قابل ارائهٔ خود در بستر نسل پنجم اینترنت همراه را معرفی کرده بودند. این فناوری به ویژه در هوشمندسازی شهری، حمل و نقل خودران، درمان و شبیه سازی س بعدی انقلابی ایجاد خواهد کرد و بسیاری از موانع فنی بر سر راه خلاقیت شرکت‌ها را رفع می‌کند.

در بخش دیگری از نمایشگاه که به نمایندگان دولتی اختصاص داشت، چگونگی حکمرانی بر مبنای فناوری اطلاعات و تأثیر آن در افزایش کارایی، کاهش هزینه‌های تحمیل شده بر مالیات‌دهندگان، افزایش شفافیت و به طبع آن کاهش فساد و توسعهٔ دسترسی به خدمات دولتی در چارچوب حکمرانی خوب به نمایش گذاشته شده بود.

در بخشی دیگر با عنوان futurestars بیش از 750 استارت‌آپ از 75 کشور جهان طی رقابتی هدفمند سعی در ارائهٔ دستاوردهای خود، جذب سرمایه گذار و معرفی توانمندی طرح خود در ارائه راهکارهای نوین بودند. در این راستا هر استارت‌آپ فرصتی برای ارائهٔ گزارشی از نوع فعالیت خود داشت و با داوری انجام شده و طی چند مرحله طرح‌های برتر در حضور سرمایه‌گذاران بررسی و چینش شدند.

در بخش پاویون‌های ملی، با تلاش صورت گرفته از سوی کمیسیون فناوری اطلاعات و ارتباطات اتاق ایران و حمایت‌های صندوق نوآوری و شکوفایی، پاویون ملی ایران برای پنجمین سال پیاپی برپا و ده شرکت دانش بنیان ایرانی به ارائهٔ دستاوردها و توانمندی‌های فنی خود پرداختند. پاویون ایران در این دوره محلی برای برگزاری جلسات B2B شرکت‌های ایرانی حاضر در جای‌جای نمایشگاه با طرف‌های خارجی و همچنین محلی برای اطلاع رسانی از توانمندی‌های تولیدی داخل به نمایندگان خارجی در نمایشگاه بود. همچنین سمینار سرمایه گذاری در صنعت فاوای ایران در حاشیهٔ نمایشگاه جیتکس دبی برگزار شد. در این نشست که با حضور نمایندگان کشورهای کره جنوبی، هنگ کنگ، سری لانکا، امارات متحده عربی، هندوستان، روسیه، تایوان، لبنان، آذربایجان، ترکیه، سوریه و هلند برگزار گردید پتانسیل‌های سرمایه گذاری در بخش فاوا در ایران از سوی فعالان بخش خصوصی و نمایندگان تشکل‌های تخصصی حوزه فاوا از جمله اتحادیه صادرکنندگان نرم افزار ایران، فدراسیون فاوا ارائه شد. همچنین نمایندگان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، صندوق نوآوری و شکوفایی، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، صندوق توسعه صادرات و تبادل فناوری و کریدور صادرات حمایت‌های خود و امکانات قابل عرضه به سرمایه گذاران خارجی و تضامین تسهیل کنندهٔ فعالیت را ارائه دادند.

بر اساس مطالب مطرح شده از سوی نمایندگان کشورهای خارجی که در قالب 20 سخنرانی در این سمینار انجام شد، هم‌اکنون علاقهٔ بالایی برای حضور در اقتصاد ایران از سوی شرکت‌های کوچک و متوسط حوزهٔ فاوا وجود دارد. مقایسهٔ این نشست با همتای خود در سال گذشته نشاندهندهٔ عبور این حوزه از فشار روانی تحریم‌ها و افزایش آمادگی طرف‌های خارجی برای حضور در اقتصاد فاوای کشور است.

در همین رابطه