شانزدهمین جلسه هیات رئیسه اتاق قم در سال ۹۹ با حضور اعضای این اتاق برگزار شد. رئیس اتاق قم در این جلسه با طرح مطالبی در خصوص تکمیل ساختمان جدیدالاحداث این اتاق، خواستار سرعت در نظارت بر عملیات اجرایی ساختمان شد.
ابوالفضل خاکی همچنین ضمن تقدیر از حمایتهای اتاق ایران برای تکمیل ساختمان جدیدالاحداث اتاق قم، بر لزوم بررسی مجدد فاکتورهای ارائه شده از سوی پیمانکار برای تأیید همه اعضای اتاق تأکید و ابراز امیدواری کرد اجرای این پروژه بتواند محدودیت فعالیتهای تجاری و اشتغالزایی برای فعالان اقتصادی را با توجه به موقعیت راهبردی خود رفع کند.
خاکی در بخشی از این جلسه، در خصوص بخشنامه بانک مرکزی و برخورد با بدهکاران ارزی و موضع اتاق ایران مبنی بر لغو و تعلیق کارتهای بازرگانی، گفت: پیشازاین کمیتهای تحت عنوان پایش تجارت با حضور سه مجموعه شامل بانک مرکزی اتاق ایران و وزارت صنعت معدن و تجارت تشکیل شد که پیشنهادهای خوبی در آن جلسات ارائه شده بود، اما بعد در کمیتههای تخصصی پالایش این پیشنهادها، تصمیمات متغیری گرفته شد که نارضایتی تجار و فعالان اقتصادی را به همراه داشت.
او همچنین مصوبه اخیر کمیته پایش تعهدات ارزی اتاق قم، مبنی بر تصمیم گروهی ارز واردکنندگان از طریق ارز صادرکنندگان که در رشتههای صنعتی مختلف تهاتر خواهد شد را به نظرخواهی اعضا گذاشت که این موضوع مخالفت اکثریت اعضا را به همراه داشت و مقرر شد بقیه مصوبات برای تصمیمگیری به مرکز ارسال شود.
رئیس اتاق قم گفت: کرونا امروز در حوزه بازرگانی آسیبهای جدی به بدنه اقتصاد وارد کرده است از یکسو بسته شدن مرزهای زمینی ازجمله مرزهای کشورهای عراق، افغانستان، ترکیه و همچنین مرزهای هوایی بهویژه ترکیه، گرجستان، و امارات موجب شده تا سود جویان به دنبال افزایش قاچاق برخی کالاهای اساسی و لوازم بهداشتی با توجه به سیاستهای برخی از کشورهای همسایه در افزایش ذخیرهسازی این محصولات باشند که امیدواریم این موضوع محقق شود.
خاکی کاهش و توقف صادرات محصولات در نتیجه کاهش تولید، کاهش نیروی انسانی و تعطیلی موقت کارخانهها را معضل جدی امروز دانست و خواستار حمایتهای دولت در تصمیمات اقتصادی خود از واحدهای تولید شد.
او ابراز امیدواری کرد: غلبه بر این ویروس بتواند مسیر طبیعی بازار را به خود برگرداند چنانچه این ویروس ماندگاری زیادی در جهان داشته باشد جریان نقدی آتی بنگاهها و سودآوریشان را بهطورکلی از بین میبرد.