پرونده خبری اتاق ایران آنلاین برای سند آمایش سرزمین – 18

استعدادهای هر منطقه را بشناسیم و روی آن متمرکز شویم

عضو هیات رئیسه اتاق ایران معتقد است هر استان یا منطقه‌ای یک تعریف دارد و برای موفقیت در روند توسعه لازم است این تعاریف را مورد بهره‌برداری قرار دهیم، برای این منظور آمایش سرزمین به کمک می‌آید.
خبرنگار
تاریخ: 06 دی 1403
شناسه: 72525

آمایش سرزمین با هدف ارزیابی نظام‌مند و شناسایی توانمندی‌های زیست‌محیطی و اجتماعی یک منطقه انجام می‌شود تا با تکیه بر آنها بتوانیم مسیر توسعه منطقه موردنظر را آسان‌تر و مؤثرتر طی کنیم. عضو هیات رئیسه اتاق ایران درباره ضرورت پرداختن به این بحث مهم، تصریح کرد: هر منطقه‌ای تعریفی دارد، اگر برای تدوین برنامه توسعه هر منطقه به این تعاریف دقت شود، شاهد توسعه کشور خواهیم بود.

عبدالله مهاجر دارابی در گفت‌وگو با اتاق ایران آنلاین، تأکید کرد: شناسایی توانمندی‌های صنعتی، کشاورزی و یا گردشگری هر استان و منطقه بر پایه ظرفیت‌هایی است که طی مطالعاتی به دست می‌آید و این امکان را برای سیاست‌گذاران فراهم می‌کند تا بر اساس آنها برنامه توسعه استان را تدوین کنند.

او خاطرنشان کرد: اگر دولت نسبت به این آمایش سرزمین بی‌اعتنا باشد، شاهد به‌هم‌ریختگی در روند توسعه خواهیم بود و آسیب‌های متحمل می‌شویم.

مهاجر، اتاق ایران را با توجه به قانون به عنوان مشاور سه قوه معرفی کرد و گفت: آمایش سرزمین جزو ضروریات توسعه محسوب می‌شود و اتاق ایران در چارچوب یک مشاور می‌تواند همراه خوبی برای دولت در انجام این مطالعات باشد.

عضو هیات رئیسه اتاق ایران با نگاهی به عملکرد ضعیف دولت در حوزه آمایش سرزمین و غفلت چند ساله نسبت به این موضوع گفت: وقتی اسناد و فعالیت‌های دولت را بررسی می‌کنیم، می‌بینیم که آمایش سرزمین و توجه به آن همواره یکی از مطالبات دولت هم بوده؛ اما هیچ‌گاه توجه لازم به آن نشده است. بنابراین اتاق ایران پیشنهاد می‌کند که دولت این مقوله را به بخش خصوصی بسپارد و اجازه دهد، اتاق ایران با ظرفیت دانشی که در اختیار دارد، همراه دولت باشد.

او یادآور شد: زمانی که آمایش سرزمین انجام می‌شود، هر منطقه و استان می‌داند که برای توسعه یافتن باید روی کدام ظرفیت خود سرمایه‌گذاری بیشتری کند و این تقسیم کار علمی، منجر به پیشرفت تمام توانمندی‌های کشور می‌شود.

مهاجر گذر از اقدامات شعارگونه و توجه به آنچه مصلحت مردم در آن نهفته است را مورد تأکید قرار داد و افزود: طبق تجربه جهانی هر کشوری که روی آمایش سرزمین و ظرفیت‌های اصلی خود متمرکز شد، توانست مسیر موفقیت را بهتر طی کند.

در همین رابطه