اتاق ایران آنلاین گزارش می‌دهد

امارات برای صد سالگی خود چه چشم‌اندازی ترسیم کرده است؟

امارات متحده عربی با یک برنامه بلندمدت تا سال 2071 یعنی صدسالگی این کشور، در تلاش است تا ضمن تقویت شهرت و قدرت نرم خود، در ابعاد مختلف اقتصادی، اجتماعی، آموزشی و ... گام‌های بلندی برای توسعه بردارد.
تاریخ: 15 دی 1403
شناسه: 72735

در دسامبر 1971 میلادی توسط ۶ شیخ‌نشین حاشیه جنوب خلیج‌فارس یعنی ابوظبی، دبی، شارجه، فجیره، ام‌القوین و عجمان که تا آن زمان جزو مستعمره‌های انگلیس بودند، امارات متحده عربی را تأسیس کردند و بعدتر شیخ‌نشین رأس‌الخیمه نیز به امارات متحده عربی پیوست.

این کشور گرچه تا دهه نخست قرن بیستم کاملاً متکی به منابع نفتی بود و نسبتی با توسعه نداشت؛ اما در ادامه با تغییر رویکرد و تمرکز بر تجارت خارجی، توانست از منظر اقتصادی پیشرفت‌های قابل‌ملاحظه‌ای کسب کند. در ادامه، امارات تلاش کرد علاوه بر هاب تجارت منطقه‌ای، بخت خود را برای جذب سرمایه‌گذاری و تبدیل شدن به مرکزی برای اجتماع نمایندگی شرکت‌های بزرگ امتحان کند و در این مسیر موفق شد گام‌های بزرگی بردارد.

البته شواهد امر نشان می‌دهد که این پایان کار امارات نیست و طرح‌های توسعه‌ای این کشور همچنان با تمرکز بر تقویت وجهه این کشور و رشد اقتصادی و اجتماعی ادامه دارد.

بر اساس اطلاعت مندرج در وب‌سایت رسمی دولت امارات متحده عربی، طرح صدسالگی امارات ۲۰۷۱ یک برنامه بلندمدت با دیدگاه جامع است که پنج دهه پس از سال ۲۰۲۱ را پوشش می‌دهد. این طرح نقشه‌ای واضح برای کارهای بلندمدت دولت فراهم می‌آورد تا شهرت کشور و قدرت نرم آن را تقویت کند.

هدف این طرح سرمایه‌گذاری در نسل‌های آینده است، به‌طوری‌که آنها با مهارت‌ها و دانش موردنیاز برای مقابله با تغییرات سریع آماده شوند و امارات را تا صدساله بعدی در سال ۲۰۷۱ به بهترین کشور جهان تبدیل کنند.

ارکان طرح صدساله امارات ۲۰۷۱

طرح صدساله امارات ۲۰۷۱ بر چهار رکن اساسی بنا شده است که ابعاد مختلف نظیر حاکمیت، آموزش، اقتصاد، جامعه و ... را در برمی‌گیرد.

دولت آینده‌نگر: اهداف دولت در چارچوب طرح صدساله امارات ۲۰۷۱ شامل برقراری دولت امارات به‌عنوان بهترین دولت جهان با دیدگاه بلندمدت و رهبری الهام‌بخش است که به پیش‌بینی و آماده‌سازی برای آینده می‌پردازد. اهداف دیگر شامل دستیابی به شادی در جامعه، انتشار پیام‌های مثبت به‌طور داخلی و جهانی، و توسعه مکانیسم‌های نظارت بر متغیرهای بلندمدت در بخش‌های مختلف است.

آموزش عالی: در زمینه آموزش، طرح صدساله امارات ۲۰۷۱ بر اهمیت کیفیت عالی آموزش تأکید دارد. برخی از حوزه‌های تمرکز در آموزش شامل علوم و فناوری پیشرفته، علوم فضایی، مهندسی، نوآوری و علوم بهداشتی است. سایر اقدامات آموزشی شامل آموزش دانش‌آموزان و ایجاد مکانیسم‌هایی برای کشف استعدادهای فردی آنها در مراحل ابتدایی است. در سطح مؤسسه‌ای، از مؤسسات آموزشی خواسته می‌شود که به کانون‌های کارآفرینی و نوآوری تبدیل شوند و مراکز تحقیقاتی بین‌المللی را توسعه دهند.

اقتصاد دانش‌بنیان و متنوع: هدف اقتصاد امارات این است که رقابتی و یکی از بهترین اقتصادهای جهان باشد. این هدف با افزایش بهره‌وری اقتصاد ملی، حمایت از شرکت‌های داخلی، سرمایه‌گذاری در تحقیق و پژوهش‌های علمی و بخش‌های نویدبخش، تمرکز بر نوآوری، کارآفرینی و صنایع پیشرفته، توسعه یک استراتژی ملی برای شکل‌دهی به آینده اقتصاد و صنعت امارات، و قرار دادن امارات در میان اقتصادهای مهم جهانی محقق خواهد شد. اقتصاد دانش‌بنیان با پرورش نسل جدیدی از مخترعان و دانشمندان اماراتی که در علوم فنی تخصص دارند، به تحقق خواهد پیوست.

جامعه‌ای شاد و یکپارچه: توسعه جامعه جزو ارکان اصلی طرح صدساله امارات ۲۰۷۱ است. برخی از اهداف در این زمینه شامل ایجاد یک جامعه امن، با تحمل، یکپارچه و اخلاقی است که شادی و سبک زندگی مثبت و کیفیت بالای زندگی را در آغوش بگیرد. این رکن همچنین بر توسعه برنامه‌هایی برای آماده‌سازی نسل‌های آینده به‌منظور خدمت به‌عنوان سفرای نیک‌خواه امارات تمرکز دارد و مشارکت زنان در تمام بخش‌ها را ترویج می‌دهد تا امارات به یکی از بهترین مکان‌ها برای زندگی تبدیل شود.

در همین رابطه