رئیس اتاق اهواز در نشست شورای گفت‌وگوی استان خوزستان

ناترازی برق و عدم پرداخت مطالبات به 2 ابرچالش در استان خوزستان تبدیل شده است

محمدجواد امانی، رئیس اتاق اهواز با بیان اینکه بخش خصوصی خوزستان در حال تحمل فشارهای اقتصادی زیادی است، رسیدگی به دو ابرچالش ناترازی برق و پرداخت نشدن مطالبات واحدهای تولیدی را خواستار شد.
تاریخ: 22 دی 1403
شناسه: 72893

رئیس اتاق اهواز با تأکید بر اینکه ناترازی برق و عدم پرداخت مطالبات واحدهای تولیدی از سوی صنایع بزرگ به 2 ابرچالش خوزستان تبدیل شده است گفت: به دلیل تشدید این چالش‌ها، بخش خصوصی استان در حال تحمل فشارهای اقتصادی زیادی است.

محمدجواد امانی در هشتاد و نهمین نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان خوزستان، افزود: صنایع کوچک در خوزستان در کنار مشکلات مربوط به حوزه‌های مختلف مانند کمبود مواد اولیه، بیمه و مالیات با چالش ناترازی انرژی روبرو است.

وی ادامه داد: خوزستان به‌عنوان قطب انرژی کشور امروز با بحران ناترازی روبرو است که این موضوع نیاز به آسیب‌شناسی و علاج بخشی فوری دارد.

رئیس اتاق اهواز یادآور شد: سفر رئیس‌جمهور این فرصت را فراهم می‌کند تا بخش خصوصی به‌صورت مستقیم به بیان دغدغه‌ها و چالش‌ها بپردازد و قطعاً دولت در تعامل با فعالان اقتصادی، همکاری‌های لازم برای کاهش فشارهای موجود را در دستور کار قرار خواهد داد.

سفر رئیس‌جمهور به خوزستان فرصتی برای ریل‌گذاری توسعه استان است

استاندار خوزستان با بیان اینکه سفر رئیس‌جمهوری به استان خوزستان، فرصتی برای ریل‌گذاری توسعه استان است، گفت: مهم‌ترین مطالبه در سفر هیات دولت پیگیری به سرانجام رسیدن طرح‌ها و ارائه راهکاری برای توسعه هر چه بیشتر است.

محمدرضا موالی‌زاده افزود: انتقال حساب‌های بانکی شرکت‌ها به خوزستان و الزام صنایع بزرگ و مادر به خرید تجهیزات صنایع از درون استان یکی از مطالبات سفر هیات دولت به خوزستان است.

وی گفت: مأموریت‌های خوزستان در یکصد سال گذشته از جمله تولید نفت، تولید گندم، ترانزیت کالا و مأموریت تولید محصولات فلزی و پتروشیمی و شکر از مواردی بود که در نخستین نشست با هیات دولت مطرح شد.

موالی‌زاده اظهار کرد: وجود تولیدکنندگان در استان یک‌فرصت است و از صاحبان صنایع در استان خواستارم که پیشنهادات خود را مکتوب و به معاونت اقتصادی استانداری خوزستان ارسال کنند تا در سفر هیات دولت ارائه شود.

استاندار خوزستان با تأکید بر تجدید نظر اساسی در حمایت از بخش خصوصی تصریح کرد: در صورت برنامه ریزی صحیح، می‌توان به بهترین شکل از فرصت‌ها استفاده کرد.

وی راه برون رفت از مشکلات کشور و استان را استفاده از فرمول رشد کشورهای توسعه یافته و یا در حال رشد دانست و بیان کرد: باید از قواعد علمی و فرمول‌های مشخص برای توسعه استان استفاده کرد و علت اتفاقات خوب در برخی کشورها برای حوزه اقتصادی به این دلیل است که فرصت لازم به بخش خصوصی برای ارائه ظرفیت داده شده است.

موالی‌زاده افزود: ۲ روز گذشته در جلسه نهاد ریاست جمهوری اعلام کردم که حال خوزستان خوب نیست و در صورتی که وضعیت استان بهبود یابد حال کشور خوب خواهد شد.

موالی‌زاده با اشاره به اینکه دغدغه رهبر معظم انقلاب نگاه راهبردی در بخش‌های مختلف است تصریح کرد: اجرای دقیق اصل ۴۴ قانون اساسی یکی از دلایل حمایت و کمک به بخش خصوصی است، باید به سمتی حرکت شود که بدنه دولت چابک‌تر و امورات بخش اقتصادی کشور به بخش خصوصی واگذار شود.

استاندار خوزستان با تأکید بر این باید به بخش خصوصی برای سبک کردن بدنه دولت بها داده شود اظهار کرد: متاسفانه هیچگاه به بخش خصوصی به درستی پرداخته نشده است و تنها راه توسعه، حمایت و توجه به سرمایه گذاران و صنعتگران است.

درک مشترک از مشکلات اقتصادی بین بخش خصوصی و دولت ایجاد شود

نائب رئیس اول اتاق اهواز با تأکید بر اینکه باید بین دولت و بخش خصوصی استان خوزستان، درک مشترکی از مشکلات اقتصادی ایجاد شود گفت: انتظار می‌رود سفر پیشروی رئیس‌جمهور به خوزستان زمینه ایجاد این درک بهتر شرایط موجود اقتصادی را فراهم کند.

شهلا عموری اظهارکرد: بخش خصوصی در شرایطی دچار چالش‌های جدی در حوزه مرزها، رویه‌های اداری، ناترازی انرژی، مالیات و بیمه است که همواره ارزآوری و رونق تولید به‌عنوان یک اولویت در کشور مطرح می‌شود.

وی تصریح کرد: تحقق چشم اندازها در خوزستان نیازمند بروزرسانی تصمیم گیری ها مطابق با شرایط اقتصادی کشور است و نباید بیش از این، کسب و کارها و فعالیت‌های اقتصادی تحت فشار قرار گیرند.

قائم مقام دبیر شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی خوزستان اضافه کرد: برای دولت باید به خوبی تبیین شود که فعالیت‌های اقتصادی بخش خصوصی تحت تأثیر تصمیم گیری های بعضاً اشتباه و یا بی توجهی‌ها قرار گرفته است.

نائب رئیس اول اتاق اهواز خاطرنشان کرد: بخش خصوصی استان خوزستان با پدیده‌ای با نام مشکلات پایدار روبرو است که این وضعیت نتیجه رویه‌های اشتباه و متفاوت با دیگر استان‌های کشور است.

عموری سفر رئیس‌جمهور به خوزستان را فرصتی مناسب برای ایجاد تعامل و بیان این مشکلات پایدار عنوان کرد و افزود: دولت مطالبات و پیشنهادات بخش خصوصی را به‌عنوان سر فصل‌هایی برای رسیدگی به چالش‌های محیط زیست، بیکاری، تصمیم گیری های غیر کارشناسی در استان قرار دهد.

وی تصریح کرد: فعالان اقتصادی استان خوزستان امروز بخاطر شرایط موجود در حوزه‌های اجرایی و مشکلات پیش آمده در کسب و کارها، مستأصل هستند و باید در این زمینه به درسی و با عقلانیت چاره اندیشی کرد.

رئیس‌جمهور دغدغه‌های اقتصادی تولید کنندگان را بشنود

نائب رئیس دوم اتاق اهواز با تأکید بر اینکه رسیدگی به مشکلات حوزه تولید و همچنین تأمین مواد باید با مشارکت دولت رفع شود گفت: رئیس‌جمهور دغدغه‌های اقتصادی تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی را جدی بگیرد و آنها را بشنود.

صفدر پیرمرادی اظهارکرد: انتقال حساب‌های بانکی صنایع بزرگ خوزستان موضوعی است که باید پیگیری شود تا بخش تولید استان بر اساس سپرده‌های بانکی امکان بهره مندی از تسهیلات مورد نیاز را داشته باشد.

وی ادامه داد: همچنین اختیارات بانک‌های استان در پرداخت تسهیلات بانکی باید مورد بازنگری قرار گیرد تا برابر با اختیارات استانی امکان پاسخگویی به نیاز فعالان اقتصادی در حوزه تسهیلات فراهم شود.

نائب رئیس دوم اتاق اهواز همچنین در خصوص موضوع مالیات بیان کرد: متناسب سازی پرداخت مالیات بر اساس حجم سرمایه گذاری‌هایی که بخش خصوصی در استان انجام می‌شود نیز باید مورد توجه قرار گیرد.

وی بیان کرد: معافیت‌های مالیاتی در بخش کشاورزی نیاز به توجه بیشتری دارد؛ به‌عنوان مثال اگر در زنجیره‌های تأمین و تولید بخش کشاورزی سرمایه گذاری صورت گرفته، دولت اجزای این زنجیره را به‌صورت یکجا مشمول معافیت‌های مالیاتی بداند.

پیرمرداری توسعه سرمایه گذاری در خوزستان را نیازمند حمایت دولت عنوان کرد و افزود: دولت برای استان خوزستان مشوق‌های سرمایه گذاری در نظر بگیرد.

وی ادامه داد: به منظور ایجاد بهره برداری مطلوب از حمایت‌های دولت توسط بخش خصوصی، این بسته‌های تشویقی باید دارای کمیت و کیفیت بالایی برخوردار باشند تا در زمینه رونق تولید و توسعه تجارت خارجی شاهد نتایج خوبی باشیم.

نائب رئیس دوم اتاق اهواز همچنین بازنگری در پرداخت حق بیمه نیروی انسانی در بخش کشاورزی را خواستار شد و گفت: انتظار می‌رود دولت برای تحقق چشم اندازهای تعیین شده حوزه کشاورزی و فرآوری محصولات تولیدی، نسبت به کاهش حق بیمه 30 درصدی کارفرما به 10 درصد نیز اهتمام ویژه‌ای داشته باشد.

مسئله اول دولت چهاردهم گشایش‌های اقتصادی در کشور باشد

عضو هیات رییسه اتاق بازرگانی با اشاره به سفر آتی رئیس‌جمهور به خوزستان و توجه به چالش‌های موجود در حوزه تجارت و تولید استان گفت: مسئله اول دولت چهاردهم باید ایجاد گشایش‌های اقتصادی در کشور باشد تا با شکل بهتری برای رفع دغدغه‌های فعالان بخش خصوصی اقدام کرد.

عیسی نعامی اظهارکرد: ارزآوری همواره یکی از موضوعات مورد تأکید مقام معظم رهبری و ریاست جمهوری بوده است.

وی با بیان اینکه ایجاد بهبود فضای کسب و کارها در خوزستان نیازمند حمایت‌ها و توجه دولت در بخش‌های زیربنایی و اساسی است گفت: در این راستا باید به مرزهای تجاری توجه بیشتری شود که از جمله آنها مرز چذابه است.

عضو هیات رییسه اتاق اهواز خاطرنشان کرد: رونق مرزها می‌تواند پشتیبان بخش تولید باشد که این موضوع باید در اولویت‌های کاری دولت و تصمیم گیران مربوطه قرار گیرد.

وی با تأکید بر اینکه توجه کافی به مرزهای خوزستان صورت نگرفته است ادامه داد: اتاق اهواز بارها در خصوص شرایط مرز چذابه موضوعاتی را مطرح کرده است که مهمترین آن ایجاد مدیریت واحد در این مرز مهم است.

این عضو هیات نمایندگان اتاق اهواز تصریح کرد: حفظ و توسعه مبادلات تجاری با کشور عراق به‌عنوان یکی از مهمترین شرکای تجاری ایران از اهمیت بالایی برخوردار است و باید به آن توجه ویژه‌ای شود.

نعامی یادآور شد: سفر رئیس‌جمهور به خوزستان فرصت مناسبی است که اهمیت مرزهای مشترک ایران در خوزستان با کشور عراق مورد توجه قرار گیرد تا شرایط لازم به منظور بهبود زیرساخت‌های این مرز را شاهد باشیم.

سهامداری بانک‌ها در صنایع خوزستان باعث تضعیف بخش خصوصی شده است

عضو هیات نمایندگان اتاق اهواز با بیان اینکه بانک‌ها در خوزستان بنگاه داری را در پیش گرفته‌اند گفت: سهامداری برخی بانک‌ها در صنایع استان زمینه تضعیف بخش خصوصی را به وجود آورده است.

هادی شرفی اظهارکرد: بانک‌ها باید به رسالت اصلی خود در حوزه بانکداری بپردازند؛ در صورتی که شاهد هستیم در خوزستان این رویه به شکل دیگری انجام می‌شود.

وی اینکه چرا بانک‌ها در استان سهامدار عمده صنایع بزرگ هستند؛ سؤال و دغدغه بخش خصوصی است گفت: پیشنهاد می‌شود برابر با قوانین رایج کشور، سهام این صنایع به بخش خصوصی واگذار شود تا شاهد رشد اقتصادی خوزستان باشیم.

عضو هیات نمایندگان اتاق اهواز همچنین به موضوع بی توجهی برخی صنایع بزرگ به حوزه مسئولیت‌های اجتماعی اشاره کرد و افزود: تشدید شرایط نگران کننده محیط زیستی استان نتیجه این بی توجهی‌ها است.

شرفی خواستار ایجاد دبیرخانه‌ای رسمی برای نظارت بر انجام فعالیت‌های مربوط به حوزه مسئولیت اجتماعی صنایع شد و ادامه داد: توسعه زیرساخت‌های استان و همچنین بهبود شرایط زیست محیطی از اقداماتی است که این دبیرخانه می‌تواند پیگیری کند تا صنایع به شکل بهتری نسبت به انجام تعهدات خود عمل کنند.

وی سفر آتی رئیس‌جمهور به خوزستان را فرصتی مناسب برای انجام تصمیم گیری های کلان و رفع مشکلات بخش خصوصی دانست و پیشنهاد داد: در این سفر ایجاد بندر خشک در شهرهای اطراف اهواز باتوجه به دسترسی به شبکه ریلی از موضوعاتی است که می‌توان مطالبه کرد.

عضو هیات نمایندگان اتاق اهواز اضافه کرد: راه اندازی اسکله تخصصی صادرات محصولات فلزی و فولادی در بندر چوبده، پیشنهاد دیگری است که می‌تواند نسبت در این سفر تصمیم گیری شود

موضوعات :
در همین رابطه