رئیس کمیسیون کسبوکارهای نوین و دانشبنیان اتاق ایران ضمن تأکید بر ضرورت استفاده از سیستمهای تأمین مالی نوین برای شرکتهای دانشبنیان، استفاده از ظرفیتهای اعتبار مالیاتی و تسهیل فرآیند ورود این شرکتها به بازار سرمایه را با پیگیری معاونت علمی ریاست جمهوری، مورد تأکید قرار داد.
محسن میرصدری در گفتوگو با اتاق ایران آنلاین، از برگزاری نشستی با حضور معاون و مدیران معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با هدف بیان چالشها و ارائه پیشنهادهای اجرایی برای توسعه کسبوکارهای دانشبنیان صحبت کرد و گفت: آنچه بیش از هر نکتهای برای فعالان این بخش اهمیت دارد، تأمین منابع مالی به شیوههای جدید است.
او با اشاره به اینکه در این نشست، تورج امرایی معاون توسعه شرکتهای دانشبنیان معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری نیز حضور داشت، گفت: کمیسیون تلاش میکند صدای واحد بخش خصوصی دانشبنیان را به نهادهای تصمیمگیر انتقال دهد و مشکلات و چالشهای این شرکتها را به همراه پیشنهادات اصلاحی ارائه کند. هدف نهایی توسعه کسبوکارهای دانشبنیان و افزایش سهم آنها در تولید ناخالص داخلی (GDP) کشور است.
او با اشاره به فعالیتهای گسترده کمیسیون در حوزههای مختلف، تصریح کرد: در نگارش اسناد بالادستی نظیر نقشه راه اقتصاد دانشبنیان و قانون جهش تولید دانشبنیان مشارکت داشتهایم. همچنین در راستای شبکهسازی و توسعه صادرات، جلسات متعددی با اتاقهای مشترک سایر کشورها برگزار کردهایم. هدف بههمرسانی شرکتهای کوچک دانشبنیان و استارتاپها با شرکتهای بزرگ و توانمندسازی آنها از طریق تأمین مالی و رفع چالشهاست.
این فعال اقتصادی یادآور شد: در نشست اخیر که با حضور بیش از ۴۰ نفر از فعالان حوزه دانشبنیان برگزار شد، مشکلاتی مانند تأمین مالی، کمبود نیروی انسانی، خروج نخبگان، نرخ ارز، بازگشت ارز صادراتی، و ناترازی در انرژی (برق و گاز) مطرح و راهکارهایی پیشنهاد شد. همچنین اصلاحات موردنیاز در قوانین و حمایت از استارتاپها و شرکتهای کوچک دانشبنیان نیز مورد تأکید قرار گرفت.
رئیس کمیسیون دانشبنیان در بخش دیگری از سخنان خود به برنامههای آتی اشاره کرد و گفت: ما به دنبال جا انداختن سیستمهای تأمین مالی نوین برای شرکتهای دانشبنیان، استفاده از ظرفیتهای اعتبار مالیاتی و تسهیل فرآیند ورود این شرکتها به بازار هستیم. همچنین پیشنهاد کردهایم موضوع ورود شرکتهای دانشبنیان به بازار سرمایه نیز به معاونت علمی واگذار شود.